• Zero 7th
    #15
    "4-4,5 óra alvás után mindig felébredek. (...) ez tutira abnormális."

    Valahol olvastam, hogy ez totál természetes, és csak azóta tűnik gondnak a nem egyben átaludt éjszaka, amióta könnyű és olcsó az éjszakai világítás. Azzal magyarázta, hogy amíg ez nem volt, addig az ember kábé akkor aludt, amikor sötét volt, és mivel ez az év nagy részében túl hosszú része a napnak, hát töktermészetes volt, hogy az éjszaka folyamán mondjuk kimentek dohányozni, vagy dugtak két alvásszakasz közt.
    Világítással az változott meg, hogy addig vagy aktív, amíg csak bírod, aztán az alvás időszakát meg szeretnéd egyben végigaludni, mert ugye az lenne hatékony, csak aztán ez biológiailag nem megy.

    Nem találtam meg a cikket sajnos, de még az is lehet, hogy itt volt SG-n. Na meg amellett, hogy a magyarázat logikus és hihetőnek tűnik, nem jártam utána, hogy igaz-e.

    Én egyébként amiatt, hogy két perc alatt úgyis elalszom megint, nem foglalkozom a dologgal, nem zavar egy picit sem. Azon szoktam csak bosszankodni, amikor azért ébredek fel, mert vizelnem kell, mert nem szívesen kelek ki az ágyból.