• karesz6
    #122
    Nem hatalmas panorámaablakok voltak csak "kukucskálók". Voltak különbségek az egyes holdkompok között de annál sokkal kisebbek mint írtál. Csak gondolj bele. Már az elejétől a "végső" holdkompal utaztak minek vittek fel mást? Mások a tulajdonságai máshogy mozog más a súlyelosztás nincs értelme. Az apollo 10 a főpróba volt. 15km re közelítették meg a holdat. Ez csak egy kicsit magasabb mint amilyen magasan mennek a földön a repülők. Az igazi para az volt hogy rossz a térkép és 15 km magasan már beleszálnak egy hegybe. Egy picivel kevesebb volt az üzemanyag hogy a legénység ne mondhassa azt hogy mi márpedig leszálunk ha akartok gyertek ide és akadályozzátok meg... Úgy csinálták hogy egy ilyen ötlet egyenlő legyen az öngyilkosággal. És mindnek családja volt. Ezárt mondom hogy közel sem annyira kegyetlen és cinikus idősebb fanatikusokat rakni egy vissza nem térő mars expedícióra mint családos apukákat egy alufólialufira ami leszáll a holdra és csak a jóisten tudja hogy onnan vissza is tud e jönni.


    Ezen a fórumon többé kevésbé intelligens emberek vannak. Gondolj bele egy alufólia lufi alatta egy rakéta amivel borzasztó sebességre gyorsítod miközben max 1-2 fokot tévedhetsz az irányban majd hazajönni és rekord sebességgel rekord hő képződése közben veleszálni a légkörbe. Nézz meg egy fényképet a földről. Az a kis vékony kék izé a légkör. Azt találd el a holdról 3 fokos szögben megfelelő sebeséggel Lent meg a feleség és 2 gyerek. Ez nem egy 65-70 éves ember egyedül...

    Egy ilyen ötletnek még jobban tapsolnék. A holdról legalább héliumot hazahozhatunk. Egy mars expedíció ma tisztán tudományos 0 haszonnal. Ha azt akarod hogy az űrkutatás újra robbanjon ilyen ötlet kell nem egy bizonytalan eredményű valami a marsra.