• kvp
    #15
    A kerdeses gep neve nautilus, az sgi altix csak a markaja, olyan mint pl. az asus eee pc. Az adatbanyaszat pedig erdekes terulet, de nem mukodik ugy ahogy kellene. Probaltak mar terroristak szuresere is hasznalni, de csak az jott ki, hogy akinek vannak muzulman rokonai, az terroristabb mint akinek nem es akinek sok rokona van az meg terroristabb. Na ekkor allitottak le a projectet es alltak vissza emberi adatfeldolgozasra.

    A szamitogepek max. tenyleg arra jok, hogy kiassak az adatokat, de feldolgozni nem tudjak. Egy ember kapcsolati halojat meg tudjak rajzolni az iwiw/facebook/gsm hivaslista alapjan, osszegyujtik a kommunikacios gyakorisagot, de ertelmezni nem tudjak a kapcsolatok jelentoseget. Pl. az ember gyakran kommunikal a kedvenc boltjanak penztarosaval, megsem olyan fontos a kapcsolat mint egy ritkan latott barat eseten.

    Bin laden eseteben pedig mar a tamadas utan azt mondtam, hogy szerintem otthon ul a csaladja koreben es nezi a cnn-t. Es tenyleg, bar nem a szulohazajaban, hanem valamivel odebb, pakisztanban tette mindezt. A terkepen szaudarabia es pakisztan van surun jelolve, de ezt ugyebar tudta mindenki, mivel az egyik a csaladja lakohelye, a masik pedig az afganisztanhoz legkozelebbi mukodo civil repteret is tartalmazo allam, ahol nem lonek a muzulmanokra.

    Egyebkent bin laden is hamarabb meglett volna, csak amerika nem akarta megszallni pakisztant, pedig nem lett volna rossz otlet. Meg atomfegyvert is talaltak volna, ami papiron eleg indok... Aztan kivonulas utan a lefegyverzett pakisztaniakat mar gond nelkul kiirtotta volna india (teruleti kovetelesei mellekhatasakent), tehat a terrorveszelyt sem novelte volna.