Evochron Mercenary
  • Bohusek
    #41
    Ha segítesz majd, annak örülni fogok. Küldetésszál? Hm, eddig jelét nem láttam, hogy elém tolna bármi ilyesmit. Persze, nagyon zöldfülű vagyok még, előbb jó lenne feltápolni az alattam dübörgő kicsikét, hogy mind az üzemanyagtartályom, mind a rakterem, mind a páncélzatom kibírjon egy kalóztámadást, kompenzálva a bénaságomat, mondjuk. Ezért most a vérszegény küldetésekből harácsolok össze, amennyit lehet, jelenleg 80 ezer creditem van, kezdenek kissé repetatívak lenni ezek a feladatok, mint aszteroidabányászás és pusztítás, napelem tisztogatás, csomag leszállítás. Néztem a navigációs térképet, ami azért nem annyira felhasználóbarát. Arra gondolok, hogy az adott naprendszert ugyan különböző nagyításban nézhetem, de oldalirányokba mozgatni x %-ú méretarányban áttekintés céljából nem tudom, csak a legnagyobb nagyításnál, de akkor lapozgatom az üres területeket és nem látom össze a dolgokat.
    A kvadráns térkép picit kicsi, az egymásra csúszó neveket nehezen tudom kibogozni - ami egyébként igaz a naprendszeren belüli részre is. Ez utóbbinál például dunsztom sincs, melyik állomásnak mi a neve. A kvadránstérképre visszatérve az egyes naprendszeret kiválasztva ki lehet őket nagyítani? Vagy majd csak ha jártam ott?
    Azt hiszem, sok kérdés merült és merül fel bennem folyamatosan, ami egyrészt jó is lehet, mert az összetettségét jelezheti a játéknak. Másrészt viszont az esetlegesen könnyebb kezelhetőséget jelentő funkcuiók hiánya vagy a kivitelezés módja generálja a kérdést, ami már nem annyira baba. Végül az Elite is hasonló volt, nemcsak a csillagtérképet és a rendszereket, de magát a játékot is fel kellett fedezni. De talán egy tájékoztató írott anyag a jól kialakított, de nem teljes lefedettségű tutoriál mellé jól jönne, csakúgy, mint a nagy elődnél megtették. Lehet, hogy itt is, csak nekem kerülte el a figyelmemet?