• boond
    #22
    "Mely dolgok alakítják át esetleg a gondolkodásunkat? Pl. átfutok egy cikken, hogy az elemeket nem szabad a kukába dobni, akkor ez mennyire marad meg bennem?"

    Elsősorban azt olvassuk ami érdekel (már ha van rá lehetőség) ill amit "kell" az előbbi szerintem jobban meg marad, míg a hirdetések, stb mondhatni lepörögnek.

    De pl 1-1 színes, vicces hír pl még maradandó is lehet. Bár ez nagyon felületes amit írtam.


    "Szerintem egy komoly átalakulás előtt áll a világ (zöld technológiák, internet, társadalom változása, többpólusú világ stb.)"

    Pont ma láttam a National geografik chanel-nél egy műsort, aminek címe "Mi történne ha" elfogyna az olaj.

    Szerintem kicsit túloznak. 1. a gazdaság nem állhat le, nem mehet tönkre, ezt azért nem hagynák, még "gazdaság" mindenható urai sem. (profit hiány lenne...)
    Időben áthálnának az új technológiákra.

    2. Már ma áttudnánk állni, ha ez valakinek érdekel lenne. Ezért ez a műsor nem a "jövőt" mutatja be, csak egy fikciót...

    "Illetve azt is megmondhatná valaki, hogy az evolúció az tulajdonképpen folyamatos? Tehát 10.000 év múlva az emberi agy pl. (ha még leszünk...) nagyobb/kisebb lesz? "

    Egyes tudósok szerint kisebb. De ez sok mindentől függ. Az lenne az "ideális" ha fejlődne, a különböző részterületek aktivitása, ezzel új "képességekre" tehetnénk szert. pl gyorsabb tanulás, hogy csak 1 -et említsek. (ez pl különösen fontos)