• B0nFire
    #65
    "..ha 1-enként nekiállok törölgetni a filejait kézzel, mert hát nemszólt, és honnéttudjam hogy nemszabad, akkor is mikor elindítom illene szólni, hogy ecsém beletúrtál a rendszerbe ezért felejtsd el a működést...ezek és ezek a fileok hiányoznak." - Nem kéne elfelejteni, hogy már a Windows XP is tudta ezt; telepítés után alapértelmezésben nem jeleníti meg sem a Windows sem a Program Files mappát. Oda van írva nagy betűkkel, hogy a mappa tartalmának módosítása a rendszer helytelen működését eredményezheti. No, de kit érdekel? Megnyitjuk, aztán törölgetünk belőle ezt-azt, meg belepiszkálunk a regeditbe, letiltunk egy csomó háttérben futó folyamatot, oszt a végén szidjuk az ikszpét, hogy mekkora egy szar, mert félévente újra kell rakni.

    Nekem van olyan ismerősöm, hogy 3 éve raktam fel neki egy XP-t, meg a programokat, ami a munkájához kellett, és egyszer sem omlott össze a rendszere, azóta is megy minden pikk-pakk. Persze kiokosítottam, hogy havonta futtassa le a lemezkarbantartót meg a töredezettség-mentesítőt.

    Szóval nincs azzal semmi gond, ha nem nyúlkál olyanhoz az ember, amihez nem ért. Meg az idiótaság, hogy terjed mindenfelé, hogy ki köll kapcsolni az automatikus frissítéseket, mert az csak foglalja a helyet a merevlemezen. Holott biztonsági réseket foltoz be, hogy kevésbé legyen sebezhető a hálózatra kötött gép. Persze, aki nem csatlakozik az internetre, annak fölösleges, ahogy a víruskereső is, csak nem kéne a két szitut összekeverni.

    Szóval igenis vannak biztonsági védelmek, csak hát ugye Murphy szerint "Nem lehet semmit bebiztosítani kétbalkezesek ellen, mert a kétbalkezesek rendkívül találékonyak."