• Lu
    #50
    En a sajat tapasztalatomat irom le. (Angliabol)
    1. Sky szolgaltatom, ami adsl-t ad 25-30 font egy honapra es nincs semilyen korlat rajta, bar nem torik magukat, hogy jo sebbeseget adjanak. 16Mb/768kbps csomagom van (megrendelesnel csak erre lehetet sok gepet kotni, azota nincs igy), ebbol elerheto lenne nekem kb 7Mb de adnak 4-et, mert az szinte hibamentesen kijon.(csak erdekes 7 honapig 6 foloti sebbesegem volt, stabilan es majdnem hiba nelkuli)

    2. Virgin, ami cabeles szolgaltato 50Mb/1,65Mb netet ad(50 font), ezert cserebe szuri a forgalmat illegalis dolgok utan, korlatoza a letoltesi sebbeseget azon felhasznaloknal akik sokat toltenek (mindenki sokat tolt?!)es van egy adat limit is naponta 8giga fel 3 le. (bar ulimitednek hirdetik)
    Ez nemtulsok, foleg hogy HD tv nezeshez, es sok geppel rendelkezo csaladhoz ajanljak.

    Mindket esetben a legnagyobb csomagot irtam le. Mint lathato az adsl esteben szbadsagot adnak, mert tudjak jol, hogy nem versenykepes a sebeseguk, mig a kabelesnek az, ezert cserebe korlatoznak, nem is kicsit. (nehogy terheljuk a halozatot)

    En velemenyem, arrol minek nagy sebbeseg?! Peldaul azert mert az angoloknal(mas orszagoknal is elofordulhat) divat hogy ot tagu a csalad, vagy tobb, sot elofordul hogy tobb generacio el egy nagyobb fedel alatt, es nem keves eszkozel csatlakoznak a netre. (Csak az en csaladomban 5 eszkoz megy interneten ha itthon vagyunk. Jatekra, otthoniakal tartani a kapcsolatot, iptv, jatek, filmet/jatekot vasrlok, amit torrent kliensel szedek le (szabalyosan). Kicsit szuk a 4 Mb erre.)

    Nagyvonalakban ennyi, remelem ertheto. :)