• assdf
    #66
    Az a gond, hogy te ismersz valami alapféle fizikát v matematikát és ez alapján te kijelented hogy véletlen nincs... csak azért mert ezt általános iskolában nem tanitják.
    Amúgy amiről te beszélsz a programozási véletlen, az valójában álvéletlen számokat generál, és ezt minden programozó tudja. Ennek sem ártana utánnanézned.

    És amiről a Heisenber irt, az az hogy ha ismered egy részecske egyik paramétert akkor nem tudod meghatározni a másikat. Pontosabban minnél jobban meghatározod az egyiket, annál pontantalabb lesz a másik. Na itt van a te általad irtak bukója, te feltételezed hogy minden felirható úgy hogy x-->y azaz ha ismered x-t akkor kiszámitható y. Heisenber pedig pont ennek az ellenkezőjét álitotta és bizonyitotta be, éspedig hogy minnél jobban ismered x-t annál kevésbe lehet kiszámolni y-t.

    Az én véleményem szerint (bár én nem vagyok sem fizikus sem részecskekutató) végül pont a részecskekutatás fogja meghozni azt az áttörést hogy megértsük a véletlen fogalmát. Lehetséges hogy végül a vallás által csodának nevezett és a tudomány által véletlennek nevezett dologról végül a részecskefizikusok be fogják bizonyitani hogy egy teljesen reális és tudományos dolog.