• halgatyó
    #82
    Persze az is elképzelhető, hogy a nagyon rossz népszaporulatú fejlett országok így próbálják majd megvédeni magukat a világ többi, erősen szaporodó és meglehtősen agresszív felétől. Ez az egyetlen cél, amivel 100%ban egyet tudnék érteni.

    A probléma ott van, hogy -- több okból -- ez nem látszik túl valószínűnek. Hogy miért, arról nem akarok már több litániát írni. csak címszavakban:

    Pusztán önmagukban a robotok nem oldják meg véglegesen a kérdést. Ugyanis a kínaiak, indiaiak milliárdjai között igen nagy számban található magas intelligenciájú ember. Ők is ki fogják fejleszteni a saját robotjaikat, de addig is meg fogják találni a védekezési (támadási) módszereket a mi, kezdetben még nem annyira fejlett robotjaink ellen.

    Tehát a robotok fejlesztésén túlmenően egy sor egyéb fejlesztést is el kellene végezni ahhoz, hogy fennmaradhassunk. Ilyenek:

    -- Atomenergiára való átállás,
    -- Népszaporulat jelentős növelése,
    -- A dolgozó középosztály megbecsültségének helyerállítása,
    -- A termelői reálszféra megerősítése, a kamatpénzuralmi rendszer felszámolása.

    Sajnos, ezeket nem látom. Márpedig ezek nélkül az egész harci marci robotfejlesztés teljesen alkalmatlan arra, hogy a kínaiakat és a többi milliárdokat megállítsuk. Így, ahogyan most állnak a dolgok, ezek a robotok csak a saját népeink, dolgozó rétegeink ellenei hatékony harcra lesznek jók.