• Szabatom11
    #117
    Ha az USA tudja, hogy Kína műhold elleni fegyverek birtókában van, akkor az USA nem fog sokat cicózni. A modern hadseregüknek már kulcsfontosságú a műholdak létezése, éppen ezért biztos rövid időn belül hatékony védelmet alapoz majd a védelmükre. A műholdak nélkül hatástalan lenne a hadseregük kommunikációja, de mondjuk a Tomahawk cirkálórakétának van lézeres valamint radarirányítása, valamint arról is tudok, hogy nemrég a JDAM bombákra is sikerült lézeres célravezetést kifejleszteni. Ettől függetlenül is nélkülözhetetlen a műholdak létezése, éppen ezért rövid időn belül biztosan képesek hatékony védelemmel felruházni a több mint 20000 km (!) magasságban keringő felderítő műholdakat, pl elektronikus zavarással, vagy lézererődök telepítésével, és elektromágneses "impulzusmező" telepítésével, sőt talán egyszerű ellenrakétákkal, amit persze anti-műhold fegyverekkel szemben megint a világűrből lenne célszerű indítani. Azért egyértelmű, hogy az USA messze a kínaiak előtt jár modern technikákban. Nemrég olvastam, hogy állítólag az is távoloabbi terv, hogy 2020 körül NASA űrbázis lesz a holdon.

    De itt is hangsúlyozták, hogy korábban Bush aláírt egy olyan szerződést, hogy más potenciális ellenséges nagyhatalmak nem létesíthetnek űrfegyvereket!!!
    Ezzel talán az USA a távoli jövőben is megtartja katonai vezetését más országok előtt.

    Persze annak semmi akadálya hogy Kína a Távol-kelet vitathatatlan szuperhatalma lesz, de világviszonylatban lehetséges, hogy csak a hozzá vezető utat szerzi meg. Sokan azt mondják, hogy Kína 2050-re is csak KÖZEPESEN FEJLETT ORSZÁG LESZ. Hosszú távon talán lelassul Kína gazdasági fejlődése, talán főként a licensztolvajkodásért, vagy az egyre növekvő környezetszennyezésért, és a növekvő importért. Ezenkívül Kína lakossága talán már 2020 körül soha nem látott gyorsasággal kezd majd csökkenni és öregedni (one child policy). Úgyhogy Kínában biztos nem marad meg az örök jólét.

    Az USÁ-nak egy fejlett ország ellenére viszont kimagasló a gazdasági fejlődése (évente kb. 3,5%) és a népességnövekedése is ( évente kb. 9% ). Az USÁ-nak mindene megvan ami csak kell, és biztos vagyok benne, hogy határozottan döntenek majd mindenben.