IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • PhantomAss
    #90986
    Bár nem én lettem megszólítva, de valamit azért mondanék én is (kb 3 éve repülök a BoS-al majd minden nap, Vr-ban, és mostanában a DCS WW2-vel is):

    "FM szerintem rendben van, nem egy DCS, de modellez mindent, amit lehet, vitatkozni FM-en pedig nem csak lehet, hanem egyenesen kötelező (teszik is). De pl. a nagy sebességű repülés, vagy a G-erők szimulálása egyszerűen kurva jól sikerült, nincs több félóráig tartó 6 G-s fordulózás, pár perc múlva a pilóta totál kifárad, liheg a szerencsétlen, csökken a terhelhetősége, légiharc után is percekig piheg a szerencsétlen, fokozatosan szürkül, feketedik. A g erőknek ez messze a legjobb (vagy legalábbis leghihetőbb) szimulációja amit eddig láttam. Közben meg vagy fél tucat apró dolgot is figyelembe vesz a modell, push-pull terhelést, kezdeti terhelést, G-ruhát, de még a gépekben a pilótaülés dőlesszögét is.

    A fizika része meg egyszerű - itt van, máshol meg egyszerűen nincs. A DCS-ben pl. az amúgy nagyon szépen lemodellezett és repülő K-4-essel gyönyörűen lehetett úgy is felszállni, hogy a szárnnyal 50 méteren szépen végig karistoltad a kifutót, mintha egy vasalódeszkát húznál az udvaron. BOS-ban ehhez képest nagyon szépen össze van kötve a fizikai motor, a DM és az FM, oda-vissza hatnak egymásra."

    Ezzel nagyjából egyetértek, csak egy "bajom" van a FM-el: az összes gép olyan mintha zsinóron húznák. Steril. Minden steril. A repmodell, a mutatók a a fülkében, egyszerűen olyan mintha egy modern géppel repülnél. Hiányzik a brutalitás, a hörgő motor, a rázkódó műszerek és a barkács fíling ami a DCS és a CloD gépekben megvan. De ahogy te is írtad, ez nem DCS.
    Számomra a mai szimek között koplexitásban (FM+DM) a War Thunder után jön az Il2. Utána megosztva a DCS és a CloD a csúcson.
    De ennek ellenére is szeretek vele repülni, no nem azért mert annyira valósághű hanem mert nincs más.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.03.23. 07:45:51