IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Kurfürst
    #90979
    De nézhetjük ezt a "realisztikus" videót is GB-ből: Szerinted 0:25-nél az reális? Legalább 350-el ment, majd megússza anélkül, hogy felrobbana?


    Mi robbana fel és mitől? 0:25-nél az látszik hogy a gép elkapja leszállni készülő 262-es szárnyvégét, az ütközéstől megpördül

    Vagy 3:00 körül, amikor leesik a Fóka? Vagy amikor a Jak lelebeg 8:00 körül több száz méter magasból? Ez lenne realisztikus?


    Hellyel-közzel hihető. Mindkettőnél az a baj, ami valamiért minden játékban a fizikát kicsit hitelteleníti, hogy papérmasé súllyal rendelkeznek a tárgyak (szerintem egyszerűen azért, mert nem számol vagy csak valamilyen fix, egyszerűsített légellenállással - gondolom számítási kapacitás miatt), illetve hogy az adott modell csak törni tud, adott mennyiségű részegységre, deformálódni nem igazán. Ezért van az, hogy a gép a földbe csapódáskor egy végtelen szilárdságú törzsdarabként viselkedik, ami zavarja a szemet, hiszen azt várnád, hogy könnyű héjszerkezet majd szépen kilapul becsapódáskor és odaragad földhöz.

    Viszont ahhoz, hogy teljesen valósághű ütközésmodell legyen, olyan részletességű repülőgépsárkánymodell és végeselem számítás kellene, ami mellett napokig számolgatna a géped. Nyilván ezt nem lehet, tehát minden modellben lesz egyszerűsítés. Csak nem mindegy, hogy mennyi.

    Egy nagyjából is megfelelő modellel azonban kétségtelenül sokkal hihetőbb végeredményt kapsz, mintha semmi nincsen, és egy falevéllel való ütközéstől tőből leszakad a szárny, mert a modell csak azt nézi, hogy két modell a térben összért-em, és ha igen, akkor egy antianyag torpedó hatásával bír, egyszerűen szublimál az egyik gép, a másik meg vidáman megy tovább, vagy egész egyszerűen átrepülnek egymáson, majd valamiért leszakad a fékszárny, de csak az. Lásd: