66
  • mrzed001
    #66
    Aki úgy lett gazdag, hogy az én pénzemet lopta el?
    Ja. Oldaltól függetlenül.
  • Alanw
    #65
    Ja ertem,aki gazdag dögöljön meg,de csak akkor ha jobboldali?
  • Alanw
    #64
    Valoszinü jobban zavarta öket amikor az mszp-s dk-s stb emberkek rokonai tették ezt a negyvenes ötvenes èvekben
  • Alanw
    #63
    Megint megy a libnyaf
    Utoljára szerkesztette: Alanw, 2018.04.15. 07:05:50
  • NiGhTM4R3
    #62
    Nem mindegy, hogy valaki adatokat lop vagy mások pénzét, ugye miszter gé...
  • muerte2
    #61
    Hiaba magyarazod.
    Ezek megint megszavaztak.
    De semmi gond, Megerdemlik.
    Nekik küldenem Ice Cube - tol a No Vaseline - t, mert az fog jönni nemzeti szinekben.
  • mrzed001
    #60
    Ha pontos számot szeretnél, akkor javaslom tekints meg a fő FIDESZ oligarcha évenkénti gyarapodását.
    12 éve egy senki volt (Felcsúti gázszerelő és polgármester, 1 cég, évi 19 milliós forgalommal).
    Ma 120 milliárdra becsülik a SAJÁT vagyonát, cégei számát 120-ra (saját, illetve jelentős részesedés 200+), össz forgalmát tippelni sem tudják (egy tippet láttam, 46.000 milliárdról, nem tudom mennyire valós). de ....
    Olyan apróságokat vett meg, mint a Mátrai Erőművek (Paks után 2. legnagyobb áramtermelő), MKB bank (top 5-ös bank), Hunguest Hotels (egy egész hotel lánc).
    Éves bevétele közbeszerzésből 120 milliárd felett, EU-s forrásból is.

    A többi FIDESZ oligarcha mögötte kullog:
    - Szijj László vagyonát 105 milliárdra becsülik
    - Andy Vajnáét 62
    - Garancsi Istvánét pedig 48
    És lehet mesélni, de az Orbán kastély, a Lézer Jani kastély, a Szijjártó kastély ... meg az összes fidesz kastély ... azok is mind a mi pénzünkből lettek vásárolva.

    Pár link, ha utánaolvasnál:
    http://m.magyarnarancs.hu/gazdasag/meszaros-lorinc-vagyona-105-milliard-forint-a-forbes-szerint-107346
    https://index.hu/gazdasag/2017/02/20/meszaros_lorinc_vagyona/

    Illetve a google a barátod, fogsz ott találni durvábbat is.

    És ezek csak a "pár" nagy hal. Ha végignézed a sok kishal gazdagodását is, látni fogod, hogy a 9.000 milliárd bizony egy igen alábecsült érték.
    Mert bizony aki politikus, nincs egy gyára sem, az ugye honnan is lett gazdag? Na kitől lopta a pénzét?
    Igen, tőlünk.

    Szóval lehet nyugodtan pedálozni a húsosfazék felé tompika, csak példálózni nem kellene, mert a számok magukért beszélnek.
    Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2018.04.03. 17:56:12
  • tom_pika
    #59
    "gyakorlatilag megszűnt a szociális ellátás"

    Ez mit jelent? Kifejtenéd!
  • tom_pika
    #58
    "Valahol olvastam egy megközelítő számot (eléggé alábecsült, annyira szerteágazó a korrupció kishazánkban, így valószínűleg csak a nagyobb stiklik vannak benne), hogy csak ebben a ciklusban a FIDESZ 9.000 milliárd forintot lopott..."

    Nem akarnám védeni a fideszt, de ez most egy komolyan alátámasztott érvelés volt? Valahol olvastad? Amilyen hatásvadász módon politizál(?) a fidesz, ez a hozzászólásod legalább olyan hatásvadász volt.

    Mondjuk ha megalapozott számítást tudnál mutatni, hogy egyik kormány mennyivel lopott többet a másiknál, az érne valamit. De így...

    Nem vita ez. Érzelmek, indulatok csapnak egymásnak csukott fülekkel, nehogy bármit is meghalljon az egyik oldal a másiktól.
  • tom_pika
    #57
    "Mi lesz a következő? Fegyverbe? Hadat üzenünk az EU-nak, USA-nak, az egész világnak?"

    Felforrt az agyvized?
  • duke
    #56
    Remelem hogy a valasztas megnyerese utan, Orbanek beszantjak a fosbukot is.
  • ManoNegra
    #55
    Tolj be egy kis müezzint is, had legyen teljes a repertoár..
  • lammaer
    #54
    A földesúr szót nem ismered? :)

    A másikhoz egy kis segítség: link

    Itt meg egy "oliharga" aki nem is tudja hogy az :D link
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.29. 12:11:41
  • bdzsana
    #53
    Nem nekem tetted fel a kérdést, de válaszolok mivel én az utóbbi években cégvezető voltam. Barátot vagy családtagot mindig sokkal nagyobb szopás felvenni, mert ha probléma lesz a munkájával sokkal nehezebb kezelni. Az egész kapcsolat rámehet, amire volt már példa nálunk is.
    A másik dolog hogy választásod csak akkor van, ha 2 egyforma kvalitású ember között kell döntened. Nem helyezheted a baráti családi kapcsolatot a tehetség elé, mert rövid idő után tönkre fogsz menni.
    Persze ott ahol ez nem fordulhat elő mert így is úgy is dőlni fognak az állami milliárdok a teljesítményemtől függetlenül, ott már más tészta.
  • Csaba161
    #50
    Vidéken a fidesztől kellene tartani, ahol is elvették a földeket és azokat is orbán rokonai és üzletfelei kapták meg - a legnagyobb földesurak is a fideszes oligarchák lettek -, ennek ellenér a hülye parasztja kizárólag orbánt élteti...
  • Tetsuo
    #49


  • Tetsuo
    #48
    Épp ez az! A cigányokról meg semmi, pedig a vidéken tőlük kellene tartania az időseknek.
  • MuldR
    #47
    "Valahol olvastam" ......
    Rendkívül hiteles forrás. Köszönjük a dzsobbik propagandát. Salem alejkum, vagy hogy köszöntök ti el. :)
  • fonak
    #46
    Egy ilyen elhanyagolható olvasottságú felületen, mint az sg felesleges bérkommentelőket bevetni. Szóval vagy komolyan gondolták vagy ironizáltak (ZenMilitia feltehetően ironizált, csak úgy látszik nem vagy fogékony az iróniára).
  • Skylake
    #45
    Kedves Olvasók!

    Szolgálati közlemény!

    A Habony-kommandó "end3" és "ZenMillitia" nicknevű kommentíró eszközei jelenleg aktív állapotban vannak!
  • Skylake
    #44
    Ezért a kommentért mennyit fizetett a Habonyod?
  • bdzsana
    #43
    Jaj de demagóg vagy! A Fidesz 8 év alatt 130 milliárdot költött kórházak felújítására!
    Az mellékes, hogy ennek is a fele EU pénz, és ezekis botrányos közbeszerzésekkel lettek megvalósítva.
    Stadionra valójában alig lett költve éppen csak 3x annyi mint a kórzházakra. Önmagában a Puskás stadion drágább volt mint az összes kórház elújítása.
    De erről nem beszélünk mert milyen demagóg már az egészségüggyel jönni.
  • bdzsana
    #42
    1.) Ezt a pénzt a befizetett adókból lopták, tehát nem a teljessel lakossággal kéne elosztani
    hanem az emberek befizetett adójával arányosan kell számolni. Én k.rv sokat adózok kb havonta 700.000-at és hidd el rohadt kellemetlenül érint hogy ennyi befizetett pénz után magánorvoshoz kell járnom például, miközben ők ebből helikoptereznek.
    2.) Nem csak ennek a pénznek a mennyisége a probléma, hanem azzal hogy mire költik. Ha csak elibizáznák az egy dolog, de ezt a pénzz a saját birodalmuk és hatalmuk építésére használják, arra hogy a demokráciát autokrácia felé mozdítsák, és ehhez viszont ez rohadt sok pénz.
    3.) Én szerintem sem a legjobb a jelenlegi szociális rendszer, de nem gondolom, hogy erre a Andy Vajna kaszinója vagy az üresen kongó stadionok lenne a megoldás.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2018.03.26. 18:56:32
  • Csaba161
    #41
    Ja, orbán alatt az oktatás és tudományos kutatás állami támogatás a felére csökkent, gyakorlatilag megszűnt a szociális ellátás, az egészségügyi szolgáltatások a tönk szélén állnak!

    Ezzel szemben épült 90-egynéhány stadion és még 20-20 körüli sportcsarnok és uszoda, amit nem is használnak, mert nincs pénz a fenntartásukra. (Eklatáns példa az Újpest csapata, amelyik nem használhatja az új stadiont.)
  • ZenMillitia
    #40
    Orban Viktor a legnagyobb magyar szechenyi ota. Az egesz csaladunk ra fog szavazni! hajra Viktor, hajra magyarok!A bekemeneten leszamitva azt a 2000 odabuszozott embert tobb szazezren voltunk ott Veled! Te megveded a magyarok erdekeit egy tozsdes parazitatol, vagy a brusszeli eloskodoktol, vagy a pofatlan adathalasz facebooktol. Koszonjuk szepen!
    Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2018.03.26. 18:02:42
  • fonak
    #39
    Tegyük fel, hogy így van, de 1 millió per fő mondjuk 4 évre leosztva évi 250 ezer. Soknak sok, de messze nem lenne elég semmire. Pl. a baloldal által belengetett alapjövedelemre édeskevés lenne.
    El lehet olvasni itt egy szociológus elemzését, nem épp kormánypárti, de racionális. Csak azt nem mondja ki, hogy az emlegetett "társadalom alsó harmada" jelentős részben bizony c.gány, és kulturális okokból sem képes a felemelkedésre, a beléjük öntött pénz (pl. családi pótlék formájában, a gyermekvállalásukat támogatandó) kidobott pénz nagyrészt. Egy idézet:
    "Az 1945 után megmozduló nincstelen réteg és szegényparasztság, mely később az egész Kádár-korszakot vitte a hátán, tíz körömmel feljebb akart kerülni. Ma a szétesettség állapotában a szegények nem is hiszik el, hogy lehetnének mások, mint nyomorultak. Ez a fajta energia elvész, ezért is nagyon tékozló a rendszer."
    Ez van, persze nem hajlandó elismerni, hogy az ilyen fajta "apatikus szegények" bizony nagyrészt az a bizonyos etnikum! Amit "felemelni" sajnos sci-fi, nincsenek segédmunkás állások akkora tömegben számukra, mint a Kádár-korszakban. Jelentős részük még a betanított szalagmunkára is alkalmatlan.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2018.03.26. 17:12:24
  • mrzed001
    #38
    Valahol olvastam egy megközelítő számot (eléggé alábecsült, annyira szerteágazó a korrupció kishazánkban, így valószínűleg csak a nagyobb stiklik vannak benne), hogy csak ebben a ciklusban a FIDESZ 9.000 milliárd forintot lopott (ennyi a tiszta hasznuk).
    Azaz 9 millió x 1 millió forintot. Magyarán minden magyar zsebéből (csecsemőtől az elfekvőig) 1 millió forintot.
    Közben a kórházak összeomlanak, orvosok nagy része kint külföldön, nővér a kanyarba se.
    Új mentőkocsikra van pénz (közbeszerzés, abból tudnak lopni), de nincs kivel kiküldeni, mert a mentős személyzet bérére nincs pénz.

    És mi jót tettek értünk?
    Határzár? Ott a neten, amikor Toroczkai (JOBBIK) aki a határmenti Ásotthalom polgármestere felvetette a határzár kérdését, kiállt nyilatkozni a nagy Viktor, hogy "amíg én vagyok az ország vezetője, itt nem épül újabb vasfüggöny"
    Tartotta is magát hozzá fél éven át. Aztán JOBBIK-os nyomásra hirtelen bejelentette, hogy (kiváló ötlete van ... aha neki) kerítést épít a határra. [taps]

    És ha már határvédelem, még ma is rendőrök és katonák párosai járőröznek, akik nem erre lettek kiképezve, és JOGKÖRÜK sincs. Mert ők NEM határőrök. És nem ott élnek. Számolatlanul mondanak fel mind a rendőrök (főiskolások is), mind a katonák (technikai személyzet is, pl aki a harci repülőket tartja karban). Ők nem erre szerződtek, fix hónapra lent a határon, 300 km-re szeretteiktől, tömegszállás, fagy, ehetetlen kaja ... . Több öngyilkosság is történt.
    Valamiért ismét csak a JOBBIK akinek van esze, és a határőrséget akarja visszaállítani.
    És de sokáig tudnám még folytatni a FIDESZ nagy "jótetteinek" sorolását ...
  • Skylake
    #37
    Annak, aki azt gondolja, hogy a drága Miniszterelnök Úr micsoda országépítő munkát végzett, annak íme egy tételes lista: ezek azok a zabrálások, amiket a zsebükbe tömtek! Ehhez képest az összes népjóléti baromkodásuk a rezsicsökkentéstől kezdve aprópénz! Tessék, íme, lehet csápolni ennek a rohadt maffiának! 2010-2018 - ezt tették zsebre, vagy tették tönkre! (És nyilván ugyanez megvolt korábban is, plusz vastagon benne van Simicska keze is!)

    https://transparency.hu/wp-content/uploads/2018/03/Fekete-k%C3%B6nyv.pdf
  • bdzsana
    #36
    Jaja, csak te 20 év múlva nem hívod magad pacal imádónak, és nem harcolsz a pacalt utálók ellen :)
    De ők még mindig fiatal demokratáknak hívják magukat pedig egyik szót sem lehet legnagyobb jóindulattal sem rájuk erőszakolni.
    Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2018.03.26. 12:54:45
  • lammaer
    #35
    Erre mindig az a válasz hogy az akkor volt, most meg most van.

    Ez még valamilyen szinten amúgy el is fogadható.
    Hiszen rajtam is számonkérhetnék hogy 20 évvel ezelőtt mondtam hogy szeretem a pacalt, akkor most is egyem meg, akkor is ha már nem szeretem.

    A körülményk változhatnak, semmi sincs kőbe vésve.

    Ami egyértelműen látszik az az hogy hős vezérünk MENTALITÁSA hogyan változott meg az elmúlt röpke 20-25 évben. Akkor ugye egy nyikhaj senki volt, aki pedálozott a hatalomért, most meg ül a trón tetején. Nyilván amit akkor akart azt ma már nem akarja...
  • MuldR
    #34
    Az adatvédelmi törvények nem azért vannak, hogy telibeszarják. Viktor nem akarja betiltani, hanem az EU akarja arra rávenni, hogy tartsa be a törvéneket.
  • bdzsana
    #33
    “Ennek a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon, nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat, amelyek megtestesülnek a döntésekben.”

    “Hanem – hogy közelmúltban közzétett iratokból is idézhessek – az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell, ellenségképet kell felépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal.”

    - Orbán Viktor 2006.11.16., Vezérszónoki felszólalás

    "Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar. (Orbán Viktor, Magyar Nemzet, 1998. április 9.)"

    "A populizmus élő klasszikusai szájában a „liberális” szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet. […] Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához."


    Valaki esetleg talál némi párhuzamot a jelennel?
  • bdzsana
    #32
    Mennyit tesz az országért? Mennyit? Komolyan érdekel.
  • MuldR
    #31
    Talán az ismerőseidnek nem kellene minden idióta fórumra regisztrálnia. Nekem van egy külön email címem kimondottan csak ügyfélkapura meg hivatalos ügyintézésre. Érdekes módon nem kaptam rá semmilyen kampány anyagot.
    Szép hangulat keltés, de nem igaz.
  • lammaer
    #30
    Te se költöznél be miskolcon a cigányegyedbe nem?
    Nem kell ahhoz migráncs hogy félj valahol :P

    Amúgy az tetszik még, hogy mennyire megy a kormány részéről a Simicska elleni harc (ugye van soros, az ensz, az EU és Ő, mint az ország elleségei).

    Viszont hogyan is lett simicska olyan kőgazdag?
  • Skylake
    #29
    Még annyit, hogy a kib*szott "keresztény" Semjéned vadászata tökéletesen példázza azt a mérhetetlen morális romlottságot, és krakéler mindenek felett állást, ami miatt egyre több embernek rohadtul elege van belőletek! Mert azt akarjuk, hogy végre ne tehessetek meg mindent! Hogy végre letörölhessük a pofátokról azt a nagyképű, lenéző arckifejezést! Hogy vége megtudjátok, hogy semmivel sem vagytok többek másoknál! És remélem, ez legalább valamennyire sikerülni fog ápr. 8-án!
  • Skylake
    #28
    Köszönjük értékes hozzászólásodat, Habonyodtól felnyalhatos érte a közpénzt!

    Egy kérdésem lenne csak hozzád: az hogy van, hogy ha tele vagyok pénzzel, akkor bárhonnan jövök, és bárki vagyok, vehetek letelepedési államkötvényt? Mert amennyiben a drága gazdáid, élükön a Miniszterelnök Úr Őfelségével, annyira komolyan gondolnák amit te itt állítasz, akkor egy ilyen abszolút hazaárulásnak tekinthető lépést nem tettek volna meg!

    Soros pénzelte erők? Titeket meg Putyin támogat!

    Persze, ti vagytok a hótiszta igazság bajnokai, mi? Az összes retkes autokrata féreg ezt a szöveget nyomta és nyomja, Pol-Pot-tól kezdve, Hitleren át, Mobutu-ig. Nehogy azt gondold már, hogy orbánod valami különleges képességű valaki! Csak egy n+1. autokrata baromarc, aki rajzol egy ellenséget az embereknek, hogy rettegjenek - jobban mint tőle. Ráadásul egy igazi patkány, hiszen olyan ellenséget választ, aki nem üt vissza. Hú de tökös az elnököd, b*zmeg!

    Nyugalom kisbogaram, k*rvára nem akar ebbe az országba senki sem arabokat, még azok sem, akik éppen nem értenek egyet az általad tisztelt bűnszövetkezet által kinyomott napi propagandával!

    Tudod mi a legnagyobb baj? Az, hogy a sz*rházi orbánodnak nem a feszültséget kellene szítania, hanem konszolidálni az országot! E helyett minden nap új ellenségkép, minden nap új tétre emelve a harc? Mi lesz a következő? Fegyverbe? Hadat üzenünk az EU-nak, USA-nak, az egész világnak? Bebörtönzünk, kivégzünk mindenkit aki nem ránk szavazott és a mi nézőpontunkból ellenünk van? Mi a f*szt képzel egyébként a sz*rházi orbánod? Megfenyeget mindenkit, aki nem szopja be a propagandáját? Mit képzel ez e féreg, b*zmeg?
  • Ayma
    #27
    Tudjuk, hogy minenki lop. De nem mindegy, hogy mennyit és közben mennyit is tesz az országért. Ha szerinted a mostani bagázson kívül van használhatóbb alternatíva, akkor lelked rajta,de...az ilyen hozzáállás miatt döglődik még mindig az ország.
  • dzsagon
    #26
    Csoda, hogy röhögés nélkül el tudta mondani ezt a nyilatkozatot. Ez kb olyan mint amikor az istentelen kndp-s Semjén a fókabébik védelméről értekezne.
    Utoljára szerkesztette: dzsagon, 2018.03.26. 09:59:09
  • bdzsana
    #25
    Rövidre is zárhattad volna annyival, hogy lopnak, de legalább nemzeti lobogó alatt.
    Az ilyen hozzáállásba fog beledögleni az ország.