• fonak
    #39
    Tegyük fel, hogy így van, de 1 millió per fő mondjuk 4 évre leosztva évi 250 ezer. Soknak sok, de messze nem lenne elég semmire. Pl. a baloldal által belengetett alapjövedelemre édeskevés lenne.
    El lehet olvasni itt egy szociológus elemzését, nem épp kormánypárti, de racionális. Csak azt nem mondja ki, hogy az emlegetett "társadalom alsó harmada" jelentős részben bizony c.gány, és kulturális okokból sem képes a felemelkedésre, a beléjük öntött pénz (pl. családi pótlék formájában, a gyermekvállalásukat támogatandó) kidobott pénz nagyrészt. Egy idézet:
    "Az 1945 után megmozduló nincstelen réteg és szegényparasztság, mely később az egész Kádár-korszakot vitte a hátán, tíz körömmel feljebb akart kerülni. Ma a szétesettség állapotában a szegények nem is hiszik el, hogy lehetnének mások, mint nyomorultak. Ez a fajta energia elvész, ezért is nagyon tékozló a rendszer."
    Ez van, persze nem hajlandó elismerni, hogy az ilyen fajta "apatikus szegények" bizony nagyrészt az a bizonyos etnikum! Amit "felemelni" sajnos sci-fi, nincsenek segédmunkás állások akkora tömegben számukra, mint a Kádár-korszakban. Jelentős részük még a betanított szalagmunkára is alkalmatlan.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2018.03.26. 17:12:24