22
  • Ender Wiggin #22
    Azért gáz, hogy csak a felbontás lesz nagy a remasterben, mert ez a szó a többi cégnél elég komoly felújítást jelentett eddig, a Blizzardnál meg nem. Riddick, Modern Warfare (ez nagyon durva modernizáláson esett át), Death Rally, Half-Life (ez is ugye fan-project), TR Anniversary, stb. Ez kb. olyan szintű, mint a Shadow Warrior Redux (nem keverendő a lengyel remake-kel).
  • Sir Cryalot
    #21
    betanak basszus jobb animjai voltak , mint ennek most lesz:

  • takysoft
    #20
    Kipróbáltam a Mass Recall-t!

    Első tapasztalatok. A telepítés nehéz. Elégéé. Sőt, feleslegesen túl van nehezítve.

    Le kell tölteni 5 külön zipet, amit simán lehetne egyben is. Bemásolni egyenként a mappákba, amit simán lehetne installerrel is.
    Utána a pályaszerkesztőből kell indítani. Ami szintén nehézkes, mert a pályaszerkesztő egyrészt nagyon nem szereti a high resolution scaling-et a windowsban, másrészt pedig alig tudtam belépni. Fel kellett tenni az autentikátort telefonra, SMS nem volt elég neki
    (2 lépcsős belépésem van a blizzardhoz).

    Nem mondom, hogy pályakészítő hibái nem a blizzadr dolgai, de azt igen, hogy ezt talán meg lehetett volna oldani valami parancsikonos scriptes megoldással is...

    Maga a játékélmény:
    Csak néhány pályát toltam le. Erős a kontrasztot érzek minőségben. Az átvezető amináció alapvetően jók. Messze nem az SCII kampányához mérve, de az SC 1-hez passzolnak.
    A 3D modellek között volt az igazán nagy kontraszt. Az eredeti SCII-es modellek (Raynor pl) nagyon szépek ugye. A hézilag barkácsoltak (Duke pl) elképesztő rondák. Ami furcsa, amikor egymással beszélgetnek.
    Erre érdemes még rágyúrni.

    Pályadesing: Csak 3-4 pályát nyomtam le, de eddig csillagos ötös. Tény, hogy vannak fura dolgok. Terran második pályán elérhető már a medic, ami eredetiben ugye nem volt. De ez csak rétegdolog. Aki az eredeit akarja, megvárja a Remake-et. Vagy végignyomja most a régit. Mindkettő opció.

    Aki mai keretek között akarja végigtolni a régi játékot (akárhány egység kijelölése pl....), és elsősorban a story érdeklni, annak szerintem remek kis mod. Van 1-2 igen észrevehtő hibája (vacak modellek), de amúgy nekem tetszik.

    Persze, ha a Blizzard ezt adta volna ki Remake néven, abból lázadás lett volna :D
  • Sir Cryalot
    #19
    FElraktam ezt az 1.18-at , bilinear skálázás van benne 2017ben, vagy még az se (nearest neighbour) :D

    beszarás :D , mellé még vsync lehetőség ügyefogyottaknak :D
    " Ez nekem szól, aki tizenévesen a Starcrafttal basztam el a szabadidőm jelentős részét. "
    Az autizmus egy görög szó. Jelentése sokat elárul az autistákról, az autista vonásokkal rendelkező embertársainkról: önmagára irányultság
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.03.30. 15:28:02
  • Venator
    #18
    Ez nem azoknak szól, akik két évesen már 4k videókat néztek. Ez nekem szól, aki tizenévesen a Starcrafttal basztam el a szabadidőm jelentős részét.

    Ez nosztalgia. Ha mindent átszabnának a mai igényeknek megfelelően, már nem lenne az. Az újabb élményre ott a SC2. Én várom.
  • Sir Cryalot
    #17
    Hát az elég kemény lenne ha 1 player alatt bot beosztottak lennének amik formációkat vezényelnek, azthiszem az úttörő :) .
  • takysoft
    #16
    Nem vagyok semmi jó elrontója, várom azt is :)
  • Sir Cryalot
    #15
    Már lejátszik replayt az openbw, már csak egyedi esetekben desyncel amit utána javítanak is.
  • takysoft
    #14
    Majd az idő eldönti :)
    Én nem hinném, hogy a Blizzard-dal bármi gond lenne. Sőt, jobban megy nekik, mint valaha.
    (jó, talán a WoW aranykorában jobban ment, de most se panaszkodhatnak)


    openBW.... hát elnézve a projektet, ez még sehol sincs....
    A remake meg nyáron jön. A Blizzard nem Valve :D
  • Sir Cryalot
    #13
    "Az emberek többsége és főleg a koreaiak ugyanazt a Starcraft-ot akarják mint amit megszoktak. Semmi változást nem akarnak a játékmenetbe, csak kicsit közelebb hozni a 21. századhoz. "

    Van egy két nagyon vitatott patchelés , pl. a scarab/reaver lehülyítése. Grafikai korlátok miatti játékmenet csonkítás (pl most patchelték a valkyre-t ami szimplán leállt ha sok egység van, a dragoon is bugos).

    Készül az "openBW" , amit bot-okhoz fejlesztenek olyanok akik bot-ozással foglalkoznak, inkább attól várnak/várunk többen sokat.
    Blizzardnak épp kicsúszik a kezéből az irányítás .
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.03.29. 13:59:27
  • Sir Cryalot
    #12
    Nem lesz 60 fps, mert az animációkat is utánrajzolták, nincs új anim !!!

    4K-t nem volt értelme ráaggatni mert blur-ben fog úszni az egész mozgásban, dilettancia.

    Ez a blizzard nem a régi blizzard, ez egy menedzserek uralta cég ahol az alkalmazottak nem alkotnak közösséget.

    Tőzsdére lép a Bethesda, majd áttolják a pénzt az EA-ból meg a Blizzard anyacégéből oda. Kínaiak meglépik a production szintjét nemsoká, a Bethesda hype-ját meg nem fogják tudni befogni mert megkopik a cégér, ilyenek miatt mint ez a retouch.
  • Andrevv
    #11
    Az emberek többsége és főleg a koreaiak ugyanazt a Starcraft-ot akarják mint amit megszoktak. Semmi változást nem akarnak a játékmenetbe, csak kicsit közelebb hozni a 21. századhoz. Aki 3D miatt sír, annak ott a SC2. Én személy szerint csak a 2D grafikás stratégiákat szeretem, vagy legalább ne legyen "perspective" kamera, hanem valami "orthographic". Az fps szerintem jó lesz. 60 bőven elég és ehhez semmi nagy munka nem kell, max az időzítéseket kell utána igazítani. Várjuk csak meg a végét, addig nincs mit kritizálni. Én már nagyon várom.
  • Ender Wiggin #10
    Én csak az első két Diablo-val, a 3. Warcrafttal meg a Starcraftokkal játszottam a Blizzard termékei közül, de azok szerintem (összevetve a piac többi képviselőjével) a legmagasabb színvonalat képviselik minden téren. Más kérdés, hogy ez a remaster eléggé cikinek tűnik, remélem nem kérnek pénzt érte - inkább a Mass Recall érdemelné meg a pénzt.

    Elhiszem, hogy elvtelen pénzhajhászó a cég, de ettől függetlenül nem érzem magam átverve a játékaik által (már, amelyiket próbáltam). A konkurenciát meg szerintem mindenki leszarja (bár nem vagyok biztos benne, hogy hogy érted). Hogy érted?
  • Sir Cryalot
    #9
    Az overwatch egy még gagyisztikusabb, még fintorgósabb , még hülyébb team fortress, arról sem nagyon hallani már ha lecseng a hype.
  • Sir Cryalot
    #8
    LOL.

    Ez a kedvencem, hogy ahogy a Blizzardból dől a dilettancia , az elvtelenség , a konkurencia leszarása ,úgy tesznek a szemlélőik is mintha minden a legnagyobb rendben lenne, de lesz itt még nézés mint hal a szatyorban.
  • takysoft
    #7
    Ez a Mass Recall valóban jól néz ki. Kipróbálom :)

    Cryalot: "nem fog értékelhető játékot csinálni"... hát.. a trend nem ez :D Az Overwatch is eszement nagy siker. Amihez hozzáérnek, arannyá változik, és ha valami nem tökéletes, az bizony, barátom nem fog megjelenni.

    Gondoljatok bele, mit vár a nép? Ha a Mass Recall-t kapnák.... abból vérfürdő lenne, hogy az "mennyire nem ugyanaz".

    A Nép Starcraft 1-et akar. 4K-ban. És meg fogja kapni, és örülni fog neki.

    És a Blizzard valószínűleg jól megválasztotta azt a 20 embert... mert a Blizzard nem nyúl félre. Higgyétel el valakinek, aki 20 éve követi őket :)
  • Sir Cryalot
    #6
    Én 1 éve jegyzetelek hogy mit raknék egy remasterbe ami értelmes, ebből nem csináltak meg semmit. Ez nem remaster hanem retouch.

    Belenyúltak és felborították, 20an dolgoztak rajta állítólag gondolom az is túlzás ennek nagyrésze portré meg videó, szóval a játékra nem jutott ember , a pénzt meg bezsebelik , szvsz. hurka blizzard már nem fog értékelhető játékot csinálni csak ipari gyömöszölést.

    Ez is nyilvánvaló arra kell hogy a big budget játékot jobban várják ezt meg le lehessen írni, koreaiaknak kár volt a trójai faló Morhaime-t beengedni a versenyükre.
  • Ender Wiggin #5
    Részben igazad van (abban, hgy a Blizzard mindent arannyá változtat), de nézd meg a Mass Recallt. Na az igényes munka. Amit a Remasteredből eddig látni engedtek, az viszont minden, csak nem igényes.
  • takysoft
    #4
    Nem értem a problémákat.
    Láttátok a videót? Ez eszement jól néz ki. Megállítottam a felvételt, lecsekkoltam az egységeket egyesével. Majd összepisáltam magam a gyönyörtől, már elnézést a fogalmazásért.

    24fps... hát ja, azt adom... ellenben érdemes hozzátenni, hogy ez nyáron jelenik meg.

    Meg azt is érdemes hozzátenni, hogy nem új játékként jelenik meg. Ez egy remake. Nem célja, hogy új élményt adjon. Csak a régi élmény szebb köntösben.

    Higgyétek el, a Blizzard nem spórol a munkaórákkal! Mindig olyan quality assurance volt, hogy mire egy játék megjelent, az nagyon össze volt rakva.

    Ennek megfelelően mindegyik játékuk elképesztő siker is lett. Amit meg nem tartottak elég jónak, azt inkább elkaszálták. Függetlenül attól, hogy mennyire is volt készen (warcraft kalandjátk, vagy a starcraft nova pl...)

    A Blizzard neve egyet jelent a minőséggel. Még ha nem is mindig találják el a stílusom (ha RPG, akkor nekem inkább valami stoby-based, mint a Witcher 3, és nem ilyen hack&slash, mint a Diablo...), de alá kell írni, hogy amihez hozzányúlnak, az arannyá változik.

    Nem lesz ez másként a Starcraft Remake-kel sem.
    Akinek nem tetszik, hogy nem 3D, meg 120FPS, annak ott a Starcraft II.
  • Sir Cryalot
    #3
    Jól megmondta egy litván srác , ez olyan lett, mint amilyen a starcraft1 BETA-ja volt!!!

    Gyökerek...

  • Sir Cryalot
    #2
    Nem azok megmaradnak tuti, meg még tanulnak is ebből, mert ezt max valami junior beosztású fejlesztő csipet csapat követte el a láttottak alapján.

    24fps -t sem sikerült feltornázni, még látszólag se , egyértelmű hogy fingja nincs a jelenlegi ellaposodott blizzardnak a dolgokról, és abszolút köze sincs a régi csapathoz ezeknek,és még ezzel a lapos nullingerséggel is késtek 5 évet.

    24 fps -en hagyni akkora iszonyatos kihagyás hogy az brutális, szerintem még a streamerek sem állnak át mert a zergling is valami iszonyat ahogy kinéz, és iszonytosan sivár , blőd lelkivilágra vall hogy ilyen lett.

    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.03.26. 13:39:34
  • Ender Wiggin #1
    Kifogják a szelet az amatőr felújítás vitorlájából...