844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
#764 igen, egy kicsit szenzációhajhász módon nyilatkozott a megnyúlt koponyák dns elemzéséről... de én amúgy sem hittem soha, hogy azok nem emberi koponyák lennének :) saját maguknak nyújtották meg, biztosan senki sem tudja hogy miért -
Zero 7th #763 Olvasgass kicsit erről a kóklerről! -
#762 "De Ancient alienes fickó videóit linkelgeted. Oké."
És? Amúgy meg Brien Foerster nem ancient alienes...
"Azt, hogy ezek a leletek viszonylag akár könnyen hamisíthatóak is."
Szóval valaki trollkodik. Értem. Rejtély megoldva. -
BladeW #761 de én egy szóval sem mondtam, hogy az ufók csinálták...
De Ancient alienes fickó videóit linkelgeted. Oké.
mit akarsz ezzel mondani?
Azt, hogy ezek a leletek viszonylag akár könnyen hamisíthatóak is.
-
uwu420 #760 csak nem tudsz róla mer még új vagy :)
egyébként meg ez ilyen modern vallásféle ami neten terjed -
#759 nem követelőzöm... csak szerintetek egyértelmű hogyan készültek (legalábbis Zero szerint) szerintem meg nem...
persze, sok a megválaszolatlan kérdés, és szerintem sem tudják pontosan... de én egy szóval sem mondtam, hogy az ufók csinálták...
én csak megkérdőjelezem, hogy akkori eszközökkel az akkori emberek hogyan voltak képesek ilyenre
tudom, hogy nem lehet pontosan megmondani a megmunkálás korát... mit akarsz ezzel mondani? -
BladeW #758 mutassák meg, hogyan kell akkori eszközökkel ilyen lyukat vágni egy hegy oldalába
Nem értem mire ez a fene nagy követelőzés. Tudod elképzelhető, hogy nem tudják. Nagyon sok kérdés megválaszolatlan ezzel a korszakkal kapcsolatban, de ebből még nem következik, hogy a UFÓ-k voltak.
És még egy, bár gondolom ez sem fog tetszeni: a jelenlegi tudományos módszerekkel gyakorlatilag lehetetlen pontosan belőni, hogy az 1000 éves kőkockába 1000 éve került-e az a bizonyos vágás. -
#757 Szóval most már műveletlen is vagyok :) jó tudni... eddig még csak balf*sz idióta voltam... fejlődöm...
igenis érdekel a szakemberek véleménye, amiket linkeltetek azokat is megnéztem... nem volt egyértelmű a dolog, csak elméletek azok is, de persze ugyanúgy fenntartom a lehetőségét annak is, hogy igazak azok a feltevések... nem találtak semmi olyasmi szerszámot amit ők említenek és nem reprodukálták a folyamatot sem (én legalábbis nem találtam ilyesmit)
hallottam már nyilatkozni neves amerikai egyetemek professzorait vagy ott végzett és évtizedek óta a szakmájukban dolgozó mérnököket is nyilatkozni, úgy, hogy férfiasan bevallották, nem tudják hogyan lehet az akkori eszközökkel ilyet létrehozni... de ők nyilván az agymosott szakemberek akik nyitottak a hülyeségekre
-
Zero 7th #756 A mindenre nyitottság más szavakkal azt jelenti, hogy nem tudod eldönteni a hallottakról, hogy valóság vagy kitaláció. Vagy nevezhetjük hiszékenységnek is. A hülyeségre való nyitottság nem egy pozitív tulajdonság, bármennyire is büszke vagy rá. És ennek egyébként a tudáshiány és a műveletlenség az oka, ha kicsit is képben lennél a témával, meg a világgal, te is csuklóból ki tudnád szűrni a hülyeséget.
Egyébként meg még ez a nyitottság is hazugság, mert a tudományos magyarázatra meg kurvára nem vagy nyitott, olyan szinten, hogy egyáltalán el sem olvasod, mit mondanak erről azok az emberek, akik ezzel foglalkoztak egész életükben, meg azért kapják a fizetésüket, hogy értsenek hozzá.
Téged csak a miszticizáló nethuszárok balfaszsága érdekel, mert az ókori kővágó szuperlézer sokkal izgibben hangzik, mint az, hogy egy ember 10 éven keresztül húzogat egymáson két követ.
És nem, baromira nem véletlen, hogy ugyanazt nyomatjátok, ismerem a forrásaitokat, csak én vettem a fáradtságot, és nem álltam meg a fantáziálgatós hülyeségeknél. -
nekem egyáltalán nem tűnik egyértelműnek pl 1:07 -nél lévő vágás módja, vagy az utána lévő a hegy oldalában lévő mélyedés készítésének módja
mutassák meg, hogyan kell akkori eszközökkel ilyen lyukat vágni egy hegy oldalába
az obszcénkodást és személyeskedést pedig felejstd el ha kérhetem... nálam azzal nem érsz célba -
#754 én nem vagyok senkinek a klónja... de ha mások is ugyanezeket mondják neked, az biztos csak a véletlen műve lehet...
az én agyamat nem mossa ugyan senki :) én kb. mindenre nyitott vagyok, mindent és mindenkit meghallgatok és utána magam vonom le a következtetéseket és gondolkodom el a témán... van saját véleményem, nem vagyok "vallási" fanatikus... -
Zero 7th #753 Félkész kőkocka. -
Zero 7th #752 Kicsit unom már, hogy mintha egymás klónjai lennétek, sorban, mindig, feszt ugyanazt mondjátok. Nyilván, mert ugyanonnan mossátok át az agyatokat, de én ezt pont leszarom. A normális kérdésedet már vagy tucatszor megválaszoltam az évek folyamán itt a fórumon, mivel szemmel láthatólag "ismersz", ezért nyilván már olvastad is.
Ott van a segged alatt az internet, neked kicsit kevesebb energia utánanézni, mint nekem elmagyarázni. Én közlöm veled az információt, amire kíváncsi voltál, de pont nem foglak győzködni, ha nem látod be, hát a te problémád.
Egyébként meg a normális eszmecseréből ott szálltál ki, hogy hazudoztál róla, hogy a kőmegmunkálásról nem létezik információ, mert a régészek nem szeretnek róla beszélni. Ezt sok mindennek lehet értelmezni, csak éppen egy semleges beszélgetés felütésének nem. Innentől meg amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten...
Nem, nem vagyok tévedhetetlen, de abban biztosan nem tévedek, hogy egy kibaszott kő megfarigcsálásához nem kell sem high tech, sem misztikum. Egy másik ugyanolyan kő kell hozzá, meg kurvasok munka és türelem, semmi más. -
#751 a 2. nem tudom mi lehet...
az elsőnél látszik, hogy kivágtak egy darabot a szikladarabból csak tovább ment a szerszám amivel vágták
van olyan szikladarab is aminél ugyanez van, csak vízszintesen is be van vágva, látszik, hogy kimetszettek belőle egy darabot, ott is függőlegesen lefelé tovább ment a vágás... tehát először vágtak egyet lefelé, függőlegesen, majd vízszintesen is befelé egyet (feljebb/magasabb ponton) mint a függőleges vágás vége, így metszve ki egy darabot -
BladeW #750 Egyébként tudni arról valamit mire szolgáltak ezek a bevagdosások? -
#749 néha azért leszállhatnál a magas lóról... akkora arcod van, csak nem tudom mire fel...
az eddigi személyeskedő beszólásaidra sem reagáltam direkt
normálisan kérdeztem, beszélgetni akartam egy témáról, de te csak obszcénkodni tudsz és idiótának nézni a másikat
mert te aztán nyilván tévedhetetlen vagy, mindenhez értesz, és mindenki más egy f*sz aki mást gondol amit te :)
csak a neten vagy ekkora tirpák vagy élőben is ilyen stílusban beszélsz az emberekkel? -
Zero 7th #748 Ja, csak azt képtelen elképzelni is, hogy milyen az, ha valaki ért valamihez. Ez jellemzően olyanoknál fordul elő, akik maguk nem értenek az égvilágon semmihez.
Már régebben gondolkoztam ezen, hogy milyen munkát lehet abszolút nulla tudással végezni, de igazából eléggé sokat. Komplett szolgáltatóipar, államigazgatás, rendészet, betanított munkások... Nagyon sok minden van, amihez elég annyit tudni a világról, hogy még épp ne dögölj éhen... -
uwu420 #747 Kővel is lehet követ forgácsolni, meg acéllal acélt, stb.
Most lehet hogy meglepőt mondok, de a kőkorszakba veszettül értettek ám a kő megmunkálásához, ezért hívják kőkorszaknak. Az Inkálnál ez kicsit tovább tartott mint nálunk, meg is lett az eredménye. Tudom hogy azt szeretnéd ha varázsoltak volna, de sokkal valószínűbb hogy csak értették a dolgukat, semmi lehetetlent nem csináltak, csak jók voltak valamiben. -
Zero 7th #746 Ezt erősen kétlem, és a lényegen nem változtat. -
#745 "Az meg elég idióta ötlet, hogy "majd levágták a tetejét"."
nem én találtam ki, hanem egyiptológusok és régészek -
#744 plusz az inkáknak nem volt rézfűrészük, vagyis egy sem került elő... ellenben rengeteg véső és kődarab amivel kalapáltak -
#743 nem hagytam figyelmen kívül, csak nem találtam semmilyen videót vagy leírást, más egyéb forrást, hogy a módszer működőképes lenne
működés közben jó lenne látni a módszert... nem találtam ilyet, de lehet csak rosszul kerestem rá
-
Zero 7th #742 Rézfűrész? Mint amit olyan taktikusan figyelmen kívül hagytál a #733-ban? -
#741 akkor megint... régészek által bizonyítottan az akkori inkák legfejlettebb szerszáma a bronz véső és a kőkalapács volt... még is ilyen vágást ejtenek a grániton?
amúgy meg az obszcén szavakkal hiába próbálsz nyomatékot adni a mondandódnak... -
Zero 7th #740 És? Akkor mi a fasz van? Képtelenség egy követ elvágni, vagy mi a pöcsöm?
Ha nem idióták viedóit nézegetnéd, és nem vezetnének meg a faszkalapok, hogy "machine tool", lehet, hogy jobban járnál... -
#739 kifejtenéd? szerinted azt a nyomot milyen szerszám hagyta? nézd meg a videót -
BladeW #738 -
#737 nézd meg az első videót... az egy vágás nyom, még mérnöki diploma sem kell hozzá... vagy szerinted nem az? -
Zero 7th #736 De most komolyan menj már a picsába! Mi ezen olyan GECIRE hihetetlen? Komolyan, mi az isten fasza? Szerinted képtelenség követ megmunkálni, vagy mi a jó kurva élet? -
#735 újabb adag :)
egyértelmű jel, ott belül is simogatták és így keletkezett ez a vágás nyom... nagyon nagyon sok idejük volt és addig simizgették míg ilyen lett :D
forrás videó
újabb hosszú simogatás egyértelmű nyoma:
forrás videó -
Zero 7th #734 Ki lehet csiszolni az üreget. Az meg elég idióta ötlet, hogy "majd levágták a tetejét". Mert a világon csak egy gránittömb van, ugye?
Egyébként megoldom gyorsan neked a másik rejtélyt is: úgy vitték be a kisebb ajtón, hogy nem vitték be. Köré építették a kamrát. -
BladeW #733 A konkrét kérdésedre pedig ezt találtam: http://www.pbs.org/wgbh/nova/lostempires/obelisk/cutting05.html -
BladeW #732 Ezt most találtam: http://ancientaliensdebunked.com/ -
#731 akkor megvárom Zero válaszát, de remélem most mellőzi a bronz szobrok micsodájának fényességét... meg hogy sok idejük volt... -
BladeW #730 -
#729 hogyan vágod le egy gránit tömb tetejét akár diorittal is? :) majd vágod ki a belesejét? -
BladeW #728 Sőt a dioritot is megmunkálták, ami még a gránitnál is keményebb. A gránitot például pont diorittal munkálták meg. -
#727 oké... :D haladjunk tovább, vagyis visszább időben durván 5 ezer évet
Saqqara, Egyiptom, gránit szarkofágok a föld alatti sírkamrában... most tekintsünk el attól, hogy hogyan vitték oda majd vitték le... sok idejük volt, megoldatták, oké...
(nem tudok linkelni telón, sry)
1. kép
http://darkroom.baltimoresun.com/wp-content/uploads/2012/09/AFPGetty-514013478.jpg
2. kép
http://24.media.tumblr.com/tumblr_maxm7mSI9n1qzn6kno1_400.jpg
3. kép
http://i.huffpost.com/gen/785010/thumbs/o-EGYPT-REOPENS-TOMBS-570.jpg?6
tehát... először fogták a sziklából kivágtak egy batár nagy követ, kifaragtak belőle egy tükörsima felületű tömböt... majd levágták a tetejét amiből fedél lett... majd a belsejét is kivájták persze az is sima és egyenes
-
Zero 7th #726 Bármit meg lehet munkálni bármivel, legfeljebb a szerszámod jobban kopik, mint a munkadarabod. Acélt vízzel el lehet vágni, pedig végtelenszeres a keménységek különbsége (a víznek 0). Vagy a szerzetes csóka, akinek a lába nyoma kopott a fapadlóba. Vagy bármelyik bronzszobor, aminek fényesre van koptatva a fasza a turisták által. Ezek mind a szerszámhoz képest kurvakemény anyagok, idővel szépen "megmunkálva". Egészen pontosan semmi jelentősége nincs a relatív keménységeknek, ha elég elszánt vagy. A gyémántfúró is azért gyémánt, hogy ne kelljen három fordulatonként cserélni, nem azért, mert mással nem lehet fúrni.
A másik kurvaegyszerű dolog, nem tudom, hogy ez nektek hülyéknek miért nem jut soha eszetekbe (ja, de tudom, azért mert hülyék vagytok), hogy a gránitot gránittal szuperfrankón meg lehet munkálni, ha két tömböt elkezdesz húzogatni egymáson, előbb-utóbb pont kurvára lézerrel metszettnek látszó módon sima lesz mindkettő.
Azzal meg nem tudok mit kezdeni, hogy nem hiszed el. Semmi akadálya a dolognak, csak neked nem tetszik, mert nem következik belőle a varázslás vagy az ufók. De ez csak a te hülyeséged, lássuk be. Semmi misztikum nincs abban, hogy két követ egymásnak dörzsölgetünk, akár évekig. -
#725 gránitról beszélünk és réz (na jó, bronz) eszközökről
esetleg egy művelet közbeni bemutatás is jöhetne (neadjisten videó formájában) ahogy egy bronz eszközzel akár egy fél centis mélyedést képesek gránitba megcsinálni
mert ugye ez a cikk is csak elmélet... mármint elhiszem, hogy fán és egyéb puhább kezeteken működött a dolog... de most konkrétan arról van szó, hogy a köztudatban az van, a régészek is azt mondják, hogy az inkák ezeket bronz vesővel csinálták... a keménységi skálán a gyémánt 10es ugye, a gránit 8 körüli, a bronz pedig max 5...szóval értem én hogy rohadt sok idejük volt... :P de ennyi nem :)
és akkor a tükörsima felületeket sem említem amiknek az egyenletessége simán befér a mai gépek által készített felületek szintjébe, gyakorlatilag lézer pontosságúan egyenesek. és simák... és ezekből több ezer darab van különböző méretben, több tonnás darab is amiket falak és épületek építéséhez használtak... a mai napig álló földrengésbiztos hajszál pontossággal egymáshoz illesztett kövekből létrehozott monumentális építményekről van szó... kötőanyag sincs a kövek között
de rohadt sok idejük volt, ez a tudományos magyarázat :) oké :)