49
  • Angelwing
    #49
    1. egészségügy nincs, mivel a gyógyszeripar beteg emberek gyógyításában érdekelt. következésképpen a gyógyítandó beteg emberek létrehozásában is.
    2. a sok intellektuális materialista idióta csak oltsa be magát minden ellen és gyógyszerezze magát, akinek nem működik az intuíciója azt elnyeli a természet kavargó forgataga mert életképtelen
  • Tetsuo
    #48
    En konzervativ vagyok ebbol a szempontbol. Nem hiszem, hogy valaha be fogom oltatni magam influenza ellen..
    Inkabb hagyomanyosan erositem az immunrendszeremet, termeszetes modon.

    Azt gondolom, hogy a gyogyszergyartok ellenérdekeltek az emberek fittségeben, egészségességében.
    A vitaminok jotekony hatasat bagatellizaljak. A taplalkozas minosegenek fontossaga is torzitva van, vagyis csupan helyes taplalkozassal es mozgassal, rengeteg betegseg megelozheto lenne, de egy fajdalomcsillapitot mindig jobban reprezentalnak, mint ezeket a fontos infokat. Ez van, ilyen a vilag.. :S
  • Merces
    #47
    ....hmm én az orromat szoktam kimosni, eddig bejött ,pedig a kedves rokonok mindent megtesznek, hogy megosszák velem virusaikat
  • hdo
    #46
    Azért azt se illendő kifelejteni, hogy okkal alakulnak ki mutációk, nem maguktól döntenek úgy hogy "na, most mutálunk". _Túlnyomórészt_ annak köszönhetőek a mutációk, hogy ha valaki például nem szedi végig a gyógyszert amit felírtak neki, merthát minek 2 hétig szedni, ha 1 hét után is már jól érzi magát, meggyógyult. Közben az a pár baktérium/vírus ami megmaradt, lehet hogy kevés már ahhoz, hogy tünetet okozzon, de abbahagytad a hatóanyag szedését ami végleg leölné az összeset, ezzel megkockáztatva, hogy a megmaradt baktériumok/vírusok rezisztenssé válnak a hatóanyaggal szemben.

    A vakcinák is úgy működnek hogy legyengített/leölt kórokozót juttatnak a szervezetedbe, hogy felkészítsék a szervezetet az igazira, gyakorlatilag ha kúra közben abbahagyod a gyógyszer szedését, ugyanezt csinálod a kórokozókkal, felkészítetted őket a hatóanyaggal szembeni részleges/teljes védelemre.
  • krajcsovszkig
    #45
    Ez kicsit olyan mint a procituning :D
  • flashess
    #44
    A magyarok nem olvasnak világsajtót??????
    Hetek óta azzal van tele hogy a WHO átverte és lehúzta az egész világot. Indokolatlanul hirdetet pandemiat, nincs vilagjárvány és nem is volt tavaj se ! Ezt csak a tájékozatlan birkákkal lehetett megetetni !!! A H1N1 oltást tavaj júliusba felvettek között is volt megbetegedés és haláleset is, tehát a vagcina lényegében hatástalan volt !!!
    Csak a zsíros lóvéval megkent "honatyák" rátukmálták a gyanutlan lakosságra ezt a felesleges szart GRATULALOK

    ui.: oltassátok magatok minél többet és minél gyakrabban Hajrá Hajrá
    A magyar mentalitás mi ??? ha ingyé van 2öt kérek... OMG
  • jozzee
    #43
    Egy lehetséges verzió: tudják, hogy a meglévő, kifejlesztett oltóanyagok iránti kereslet lassan csökkenni fog, főleg ha haggyák elülni a köztudatban a témát.

    Ilyenkor be kell vetni a tudományos nézőpontokat, a kutatóműhelyek most gyors publikációkkal tudnak előtérbe kerülni:lehet, hogy készítik elő az oltások következő generációit és szép lassan effelé kell terelgetni a köztudatot....

    Ha pedig van igazságtartalmuk a nagyon mélyről jövő elmélet-kreációknak, akkor a mit sem sejtő átlagember és társadalma nem csak egyszerű haszonszerző játéknak van kitéve.......
  • KillerJ0e
    #42
    OFF:
    Ezt nem tudom de reggelj :)
  • djhambi
    #41
    Ez az a játék, mikor Magyarország elfoglala régi területeit, és annektálta Írországot?
  • KillerJ0e
    #40
    Érdekes cikk. Na de akkor most mit tegyünk, mert 1. eset: bevesszük a gyógyszert/oltóanyagot és meggyógyulunk. A vírus meg röhög rajtunk, mert hála nekünk hosszútávon tovább erősödik. 2. eset: nem veszünk be semmit aztán vagy meghalunk, vagy nem béres csepp ide vagy oda még jó esetben is napokig, hetekig küszködünk majd a vírusokkal, bacikkal.

    OFF:

    Az offért elnézést kérek, de ez
    FONTOS!
    Nagyszerű játék ahol MAgyarország az eggyik nagyhatalomn, kerss állást,edz , tölts fel egy akármilyen képet és vegyél kaját.
  • syn7h37ic
    #39
    Egészségedre.
  • Epikurosz
    #38
    Hapci!

    "November 29, 2009 worldwide update by the U.N.'s World Health Organization (WHO) states that "207 countries and overseas territories/communities have reported laboratory confirmed cases of pandemic influenza H1N1 2009, including at least 8,768 deaths."

    "In 2000, the year with the most recorded shark attacks, there were 79 shark attacks reported worldwide, 16 of them fatal[1]. "

    "About 2,000 people are injured by lightning strikes around the world each year. In the U.S., between 9-10% of those struck die,[1], for an average of 40 to 50 deaths per year (28 in 2008).[2] In the United States, it is the #2 weather killer (second only to floods). [3] The odds of an average person living in the U.S. being struck by lightning in a given year is 1:700,000."

    Vagyis, olyan 200 halott évente, az egész világon.

    Még füllents ilyeneket, mind djhambi, oksi?

    Hapci!
  • syn7h37ic
    #37
    Öt ismerősöm oltatta be magát a H1N1 ellen, és kivétel nélkül mindegyik állatira rosszul lett két-három napra. ki a nyavalyának hiányzik ez?
    Egy sima gyógyszerbiznisz, kell valami világjárvány hisztéria, hogy vigyék a cuccost.
    Többen halnak meg cápatámadásban évente, mint ebben a szarban, és több a villámcsapás áldozat is. Most akkor melyik veszélyesebb?

    Ennek nagyobb a reklámja. Minden évben volt valamilyen influenza járvány, csak eddig nem adtak nekik neveket. tisztára, mint a hurrikánok nevei...

    Az oltásról pedig annyit, ez a modern hajnövesztő, amit régen a sarlatánok a hiszékenyeknek sóztak el, csak itt már tudományos köntösbe van bújtatva. Aki hajlamos a vírus elkapására az el is fogja kapni, akár be van oltva, akár nincs.
    És NEM a hini-be döglünk bele, hanem a mellette ott figyelő MÁSIK súlyosabb betegségbe.
    A mai modern világ egy igazi kis időzített biológiai katasztrófa övezet.
    Agyon-vissza vesszük a különféle baktérium ölő, vírus ölő cuccokat, a szájban baktériumokat elpusztító fogápolási cuccokat, (de ki akar döglött bacikat a szájába?...) baktérium ölő tusfürdők, szappanok felmosó eszközök... Ennek hatására az immun rendszer egyre inkább gyenge lesz, nem lesz képes rendsesn felkészülni és védekezni egy komoly immun támadás esetén.
    De vssza is üthet, mert az egyre erősebb vegyszerezés miatt egyre inkább ellenállóak lesznek.
  • panther112
    #36
    /agree

    Amúgy a nem-specifikus immunrendszernek az is szerepe, hogy olyan általános jelzéseket adjon le, amik beindítják az adaptív ir működését. In vitro kísérletekkel igazolták, hogy ezek hiányában, hiába vannak jelen antigének nem indul be immunválasz.
  • panther112
    #35
    Egészséges felnőtt emberi szervezetben 2kg baktérium van, amúgy ez az adat benne van NAT-ban.
  • Drinkman
    #34
    "Az emberi szervezetben állandóan több kg olyan sejt, vírus, gomba, baktérium, akármi van, amelyeknek a DNS-e nem azonos a gazdaszervezetével."

    Vírust bacit kizárnám ilyen mennyiségben, gomba, egyéb sejt meg max ha jól telezabáljuk magunkat gombapörkölttel vagy egyébbel
  • Cuchulainn
    #33
    Basszus újra felhoznám, hogy ha valaki nem tud valamit akkor könyörgöm olvasson már utána mielőtt beír...

    NAGYON leegyszerűsítve:

    "Velünk született" immunrendszer - nem specifikus
    Elemei főként a falósejtek, amiből több féle van, meg még sok más ami itt most nem annyira fontos (NK sejtek, komplementrendszer). Olyan kórokozókat pusztítanak, amik jellegzetesen idegenek a szervezet számára, vagy azokat, amiket ellenanyaggal megjelölnek a B limfociták. A vírusok elleni védekezésben a szerepük nagyrészt a romeltakarításra korlátozódik.

    Adaptív immunrendszer - specifikus
    Elemei elsősorban a B és a T limfociták. Minden egyes ún limfocita klón EGY darab, RANDOM antigént ismer fel. Bonyolult mechanizmusok alapján a szervezet kiválogatja azokat amelyek nem saját struktúrákat ismernek fel, majd ezek közül azokat, amelyek valamely jelen levő antigént ismernek fel (például egy kórokozót) és ezek elszaporodnak.
    A B limfociták ellenanyagot termelnek, amit kibocsátanak magukból, és utána a felismert struktúrához köt. Szerepük a vírusok elleni védelemben a szabad vírusok lekötésére korlátozódik, és nem annyira jelentős. Az ellenanyag termelésre már átállt B limfocitákat nevezzük plazmasejtnek.
    A T limfociták a sejtek által kifejezett fehérjéket vizsgálják. Minden humán sejten vannak olyan molekulák, amik mintákat mutatnak a T limfocitáknak a benne termelt fehérjékből. Vírusfertőzés esetén a bemutatott fehérjék megváltoznak, és ezt ismeri fel a T limfocita. Ilyenkor a citotoxikus T limfociták elpusztítják a fertőzött sejtet, hogy megakadályozzák a vírus terjedését. A helper T limfociták szerepe az, hogy "riadóztassák" a szervezetet, különböző vegyületeket termelnek, amelyek hatására a környező immunsejtek aktiválódnak, a többi sejt pedig ellenállóbbá teszi magát a vírusfertőzéssel szemben.
  • Lollerka
    #32
    a falo sejt azt eszik ami meg van jelolve, lehet az sajat sejt is eppenseggel ha mar nincs ra szuksegunk /mikor a sziv kamrak elvalasztasa keletkezik, fetalis verkor stb../ sot, meg eleg sok feher versejtet sajat magunk is kinyirunk

    alapvetoen van B meg T lymfocita, a szepseghibalya az h Tbol van Tc Th es meg egy ketto:P egyik jelol, masik gyilkol, harmadik meg megeszi

    a B a velunk szuletett, nagyjabol minden ellen jo, de nem specifikus igy nem eleg hatasos ha sok a virus, a T sokkal jobb, specifikus vedelem a plazmasejtek miatt, igaz lassabb reakzio, de kesobb magasabb hatasfok, ezert mondjuk h kepes tanulni

    persze, van nagyon hatasos virusolo meg baciolo, a gond veluk az, hogy a sajat sejteket is megolik:D

    nickwearby kepzeld el mit erezhet akkor a sok millio leendo kismama:P

    es az oltas miatt nem mutalodik jobban a virus, csak eppenseggel sokkal jobban megvaltozott virus tunik fel, mert a kevesbe valtozottak ellen immunisak vagyunk, vagy keves ember betexik meg, esetleg enyhebb lefolyasu

    sztem a virusokat az ionizalo sugarzas nem naon zavarja, hisz mig nem jutnak be a etstbe nincs erdemleges metabolizmusuk, feherjeket nem allitanak elo, ami zavarna oket ha mashogy nezne ki mutalodas soran

    a lenyeg, h rossz a cim: "Szupervírusokat is létrehozhatnak a gyógyszerek"

    nem a gyogyzserek hiozzak letre oket, hanem mikor fejlesztik azokat, de ez a termeszetben is megtortenik, csak eppenseggel sokkal lasabban, nem azt akaorm mondani, hogy most mindenki oltassa be magat, aki egeszseges az szerintem ne, a kismamakat azert nem celszeru beoltani szerintem, mert ki az aki veszelyes idoszakban szeretne megbetegedni... minden gyogyszernek van mellekhatasa, meg a legyengitett bacik/virusok is kis lazat okoznak, mert ez a termeszetes az immunreakciokor, viszont az 1-3 het magzati fejlodesnel az embrio nagyon erzekeny a hovaltozasra, de mint tudjuk eddig is betgedtek meg kismamak, ez utan is fognak, es megis itt vagyunk eleg szep szamban
  • Epikurosz
    #31
    (A lépfenéről most nem írtam, mert úgyis ismeritek.)
  • Epikurosz
    #30
    "mi van ha pl egy régi ám akkor nagyon durva vírust baktériumot most ismét szabadon engednének?"

    Nem olyan eccerű az!
    A biológia fegyverek a legkevésbé hatékonyak, ráadásul vissza is üthetnek. Ez utóbbi, szerencsére, mert így nem nagyon merték bevetni őket.
    Egy moszlim terrorista sem annyira hülye, hogy halálos kórokozóval kövessen el merényletet, mert a felebarátait is kinyírná, még ha később is.

    (Egyes, a sajtóban megszellőztetett, állítólagos izraeli kísérletekről, szelektív biofegyevrek állítólagos fejlesztéséről most nem szólok, mert ingoványos téma, és nem is biztos, hogy van valóságalapja.)

    Persze, ha valaki nagyon elvakult...
    A Srinrikju szekta szaringázzal próbálkozott, sajnos részsikerrel, sőt, olyan rebesgetés is volt, hogy kiküldtek egy csapatot Zaireba (mai KDK), hogy tegyen szert Ebola-vírusra!

    A tanulság: résen kell lenni!
    Az ilyen cuccokat is ugyanúgy ellenőrizni kell, mint a radioaktív anyagokat, és a kormányok ezt meg is teszik. Nagyon remélem!

  • Epikurosz
    #29
    "Alapvetően ami a káros bacit/vírust kinyírja az a falósejt."

    Ülj le, 1-es!

    Falósejt vsak bacit eszik, vírust nem. Van azonban olyan baci, amivel nem mindig tud elbánni.

    A vírust az antitestek nyírják ki, már ha vannak.
    Nem minden vírusra van készen antitestünk, de sokra ott helyben is tudunk gyártani, sőt, ha injekcióval beadják a mintát, akkor könnyebb is a helyszíni gyártás.

    A vírusok kinyírásának másik módja: vegyszerek vagy fizikai behatások.
    Antivirális gyógyszerek ilyen kemikáliák. De, hogy mást ne mondjak, ózonnal vagy klórgázzal is lehet ölni őket. (Ld.: ózongenerátor.)

    A besugárzással is lehet virkókat ölni, és nem kell feltétlenül a röntgensugárzásra gondolni; az ibolyántúli sugárzás remekül öli a bacikat és a vírusokat is, ellenben a szemet és a bőrt védeni kell tőle.
  • Epikurosz
    #28
    Amerikában tudtommal sprével megy az oltás, bele az orrba.
  • nickwearby
    #27
    "Persze, mindent kitalálak, hogy ne oltassák be magukat, mert félnek a tűtől, csak nem ismerik be!"

    Én beismerem.

    Ha abból állna a h1n1 elleni "oltás",
    hogy mindenki kap pár cseppet a szájába,
    simán a népesség 80%-a hagyná.

    De az, hogy egy tűvel belém szúrnak, az már para.

    Nem a fájdalom, mer évente többször érnek fájdalmasabb apró balesetek,
    hanme valószínűleg a tudat teszi,

    nekem legalábbis tökre természetellenes, hogy valamit belém fecskendeznek, és a frász kitör tőle....
  • roliika
    #26
    Picit túlvan misztifikálva ez az önvédős mechanizmus. Tök egyszerűen megpróbálom elmondani.

    Alapvetően ami a káros bacit/vírust kinyírja az a falósejt.
    Honnét tudja ő hogy az káros? Hát vagy onnét, hogy már korábban találkozott vele, vagy az immunrendszer küld neki riasztást.

    Tehát ha kinyírt vírus/inaktív kerül a szervezetbe, jelez az immunrendszer, a falósejt jól megeszi és onnantól már tudni fogja, hogy az bizony egy olyan cucc amit meg kell enni el kell pusztítani.

    Tehát ha új influenzával fertőződik valaki, és már megvan az oltás akkor a falósejt kinyírja....ámde...

    Ha kicsit is mutálódik a vírus, akkor már a falósejt nem emlékszik rá...tehát az oltás szart sem ér.

    Épp ezért kell minden évben beadatni az aktuális szezon jellegű oltást, és ép ezért nem értem, hogy ha ilyen gyorsan mutálódik egy vírus mint pl ez is..akkor hónapokon át hogy lehet elégséges egyfajta védőoltás, ezt magyarázza el nekem valaki.

    Pláne hogy egyre több ember van beoltva, a vírus egyre immunisabb lesz és durvábban fog mutálódni.
  • Lollerka
    #25
    ps: nem az oltasok vedenek hanem a sjat immunrendszered a passziv immunizalasnal

    ez is lehet vlmi turbo nem...:P
  • Lollerka
    #24
    olvasgattam itt a kommenteket, meg ezt a szoveget, es eszembe jutott par dolog:D

    pl a C vitaminrol, hogy az emberben meg van a gen h magunk szintetizalhassuk, csak eppen alvo gen, tudomasom szerint vlmi magyar kutatocsoport bizonyitotta

    minden fele virus van, gyorsan valtoznak , innen van a H1N1 a genkeszletre utal, vlhol mar irtak a genetikai shiftrol es a genetikai driftrol, a shift a jobb, mert az alap genetikai informacio megmarad a virusban, csak 1-2 feherje valtozik benne, ezert a regi virus "mintak" alapjan az immunrendszer konnyebben felismeri es potolja a hianyossagokat, a drift a rosszabbik helyzet, mert akkor sokkal jobban valtozik a virus, es mig szegeny T immunsejtjeink megtalalja az ellebszert addigra sajna ki is nyiffanhatunk

    az immunrendszert lehet persze turbozni, de olyan betegsegekkel amit tulelunk, miutan elkaptal egy betegseget es tulelted, ujra nem kapod el ugyan azt, a tavalyi influenza utan amit elkaptal eleted vegeig immunis leszel ugy mint a baranyhimlonel

    egyebkent ha elengedtek a spanyolnathat felolem lehet h az az, ezert fel midnenki attol h olvad a jeg az Antarktiszon, mert a jegbe is sok baci meg virus van belefagyva, amik ki tudja mennyi idosek

    ha nem akarsz megbetegedni, oltozz melege, mozogj rendszerese, taplalkozz valtozatosan, igyal sok folyadekot, beteg leszel az tuti, de sokkal gyorsabban kihevered:D 50+ meg andro es menopauza utan kellemetlenebb a helyzet, de hat ki akar orokke elni:D

  • djhambi
    #23
    Még senki se mutatott olyan dokumentumot, ami megcáfolná ezt a számot.
  • djhambi
    #22
    "márpedig az 1918-ban tomboló "spanyolnáthát" egy H1N1 vírus okozta, ami ellen az 1889 után születetteknek semmilyen immunvédelmük nem volt."

    http://www.sg.hu/cikkek/70689/a_h1n1_tol_a_h1n1_ig

    Ez téveszet meg, de ha minden ilyen apróágba belekötnétek, nem lenne olvasható fórum.
  • [HUN]FaTaL
    #21
    Pl. azért mert az influenza vírus minden évben mutálódik?

    Nem elfelejti a szervezeted lol. :D A tavalyi influenza ellen kiválóan véd a tavaly megkapott oltás. Csak a tavalyi influenza nincs sehol.
  • hdo
    #20
    http://infectiousdiseases.about.com/b/2009/09/15/h1n1-swine-flu-vs-spanish-flu-of-1918.htm

    illetve:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Influenza_A_virus_subtype_H1N1

    Konklúzió: a H1N1 NEM A spanyolnátha!
  • Szefmester
    #19
    tulajdonképpen hogy ha megszerezték a vírust majd tárolták, majd egy kis várakozás után szabadon eresztették és kész is a baj..

    mi van ha pl egy régi ám akkor nagyon durva vírust baktériumot most ismét szabadon engednének?
  • NEXUS6
    #18
    Ja, baktérium, de ugyan az.
  • Epikurosz
    #17
    "A H1N1 100%-ig megegyezik a 100 évvel ezelőtt tomboló spanyolnáthával,"

    Ez komoly?
    Én meg azt hittem, hogy a vírusok nagyon gyorsan mutálódnak.
    Vagy ez is egyike 300 mrd eurós füllentéseidnek?
  • djhambi
    #16
    Persze, mindent kitalálak, hogy ne oltassák be magukat, mert félnek a tűtől, csak nem ismerik be!

    jaspercry sajnálatos példája mutatja, hogy az emberi butaság és összeesküvés-elmélet gyártás mennyire veszélyes az emberre, magára.
  • djhambi
    #15
    Ezt most buktad! A H1N1 100%-ig megegyezik a 100 évvel ezelőtt tomboló spanyolnáthával, van egy cikk róla SG-n, hogy mutálódott a H1N1 H5N3-ig.
  • Intensify
    #14
    Egyébként azon elgondolkodott bárki is,hogy amíg mindenki minden évben oltogattatja magát,miért van az hogy más oltásokból elég 1x is hiszen a szervezeted nem felejti el!!!!!!!!Na meg a dokik/van a családban is/csak tüneti kezelést nyomnak/ezen jól ki is akadt szegény orvostanhallgatóként/nem pedig az okot szüntetik meg......
  • Vadbarom
    #13
    Magyar országon "jó kezekben van", az oltóanyag előállítás hál'istennek
    Az Omninvest Kft.-t (amelytől az egész magyarországi népesség oltóanyaga származik) egy ciprusi offshore cég tulajdonolja, melynek tulajdonosi háttere nem ismert.
    Ez megnyugtató. Remélhetőleg valamelyik Kajmán-szigeteki bank a tulaj No de mind1, nem is kell ezt nekünk tudni
    Lényeg az, hogy mindenki oltassa be magát! Azonnal.
    Mert különben: meg: vagy akár még: is!!!
  • panther112
    #12
    "Azt nem értem, hogy miért nem az a fő irányvonal, hogy az immunrendszer felturbózására törekednének." - nagyon egyszerű, az immunrendszer nem így működik. Ittegy előadás, vagy középiskolai könyvek. Utána már érthető lesz, miért nincsenek ilyen irányú kutatások. (azaz bizonyos értelemben vannak, de azok még nagyon messze vannak bárminemű gyógyászati alkalmazástól, és nem is véletlenül)
  • Merces
    #11
    ........áh nem kell itt génmanipulálgatni ,csak keresünk egy szép régi fickót pl a H1 familiábol ,valahol csak maradtak páran,aztán bemegyünk a tescoba és körbetüsszögünk mindenkit
  • jaspercry
    #10
    sokkal gonoszabb dolgokat is csináltak már a világon!lásd 2.világháború,náci tudosok!
    de persze nekem bizonyítékom erre nincs,csak elég furcsálom,ezek kis kulönleges vírusok,egyedi lefolyását magamon, és a körülöttem lévőkön
    pl okáért ,voltam úgy megfázva ,hogy hónapokon keresztül gyógyultam ,egy egyszerü náthábol,majd egy vírusos gyomorontás óta figyelnem kell, mit eszem,ugyan ez a vírus apám hasnyálmirgyét támadta meg,(az orvos szerint nem az ujjambol szoptam) azóta nem súlyos ,de cukorbeteg.inzulinozza magát.
    sorolhatnám,tegnap hallt meg 56éves rokonom H1N1-be,kicsit is bosszant a dolog,igen rá lehet fogni a cikk szerint,hogy erősebbek a vírusok a gyogyszerek miatt,de ez engem nem győzz meg.
    sry....