74
  • s2rk2ny
    #74
    oneman - teljesen igazat adok neked!!!
  • oneman
    #73
    hjaj gyerekek... ilyen hülyeségeken ne vesszetek már össze...
    most gondolkodjatok egy picit:
    egy olyan dolgon vitáztok, ami nélkül ugyanolyan teljes lenne az életetek, mint vele... ti vagytok a marketingoktatás gyöngyszemei, mert képesek vagytok ezen fakkolni napokat, miközben semmi nem változik meg tőle, max annyiban, hogy a vita láttán más emberek is kedvet kapnak a termékhez, vagy éppen az ellenkezője, még inkább más kell nekik...
    nyomás ki a természetbe túrázni, kiszellőztetni az agyatokat, segíteni a szüleiteknek, vagy legyetek a kedvesetekkel, ne ilyen marhaságok miatt rohadjatok a gép előtt és nyírjátok egymás idegeit...
  • who am I 7
    #72
    Ez a torzszülött mi az isten"haragja akar lenni?Összecsukva még oké....de úgy kinyitva..lol
    nem tudom miért kell a pédéásoknak nonsztop fikázniuk, és jönni a hülyeségeikkel..dedós idióták már lehet egész nap a PéDÉájukra hokiznak egy kis .DOC szerkesztés közben aztán go iPhone-t fikázni.
  • Unreal1942
    #71
    ülj le egyes!
  • oasis UK
    #70
    Nem ertem mi a fa*ert veszekedtek..
    Nekem is tetszik az iphone,csak ne lenne ennyire draga../meg Eu lenne USA-ban/
    ruhellem a pda-s bu*kat,legszivesebben szetb*nam a fejukon a teglajukat mikor verik magukat idiotak bazz..
    remelem itthon a tmobile fogja forgalmazni az angoloknal mar megvan a nyertes O2!!!
    vki rebesgette itt a 1:1 atvaltast,nos 100% h igy lesz az ar kialakitva,eddig is igy volt ezekutan is igy lesz szval 120-150 korul lesz:S

  • Gerygrey
    #69
    Annak, aki azt mondta, hogy nincs szép, dizájnos PDA: HTC Omni
  • eto demerzel
    #68
    minden eladot iphone utan a profit durvan 40-60 % nos az apple reszvenyek 127$ korul lehetnek! nm beszelve arrol az 500.000 2 evre lekotot berletrol amit az AT&T csinalt :). a mult heten kellet volna apple reszvenyt venni. :)
  • who am I 7
    #67
    "Hát inkább 1 PDA vagy smartphone (mio A701) mint ez a "féltégla" "

    Én intelligens embereknek tartom azokat akik PDA-t használnak.Viszont ez a hsz-absolute unintelligens .Természetesen az összes PDA közelébe sincs ennek a féltéglának igaz?mindegyik 5 centi szer 3 centis.Bravó.Idióta.

    De most tényleg...igazán nem értem.Mi a fa*znak fikázzák, h hol PDA- verő ez meg hol nem..kit érdekel?ELmondod egyszer és ennyi.Akinek nem tetszik nem veszi és kész.ENNYire rém egyszerű.De egy nagy marketinggel szembeszállni, és itt SG-n osztani az igét..én úgygondolom fölösleges.Jól csinálták a fiúk el kell ismerni és kész.Nem kell itt köpködni mint egyesek.Ők is tudják jól, h egy pda-val a tudása nem ér fel a telónak, de sok ember nem tudja, és ezt ők kihasználják..ennyi.Ennyit tesz egy izléses/szép menü/kűlcsín és a jó marketing.Én nem fogok venni iphone-t hacsaknem lemegy 40ezerre, de gratulálok nekik, h így sikerült befutniuk, viszont remélem a jövőben fejlesztik szépen a szoftvert és tényleg egy PDA verő kis kütyöt kaphatunk kézhez.Részemről ennyi...a sok köpködő kobra meg...ez lenne a tipikus magyar-irigy viselkedés? kár...
  • chuky123
    #66
    Hát inkább 1 PDA vagy smartphone (mio A701) mint ez a "féltégla" zsebben nem praktikus és még az akksiát se lehet kicserélni.
    Akinek a menüje tetszik az meg rátölti a Pdajára
    http://www.youtube.com/watch?v=yftHeF1il7s
  • Wittao
    #65
    "ok meg sms-t sem tudnak irni"
    Igen, igen... ennyire hülyék ezek az emberek... persze. De te nagyon okos gyerek vagy, használj csak WM6-ot. Te valami igazán nagy király lehetsz, hogy még arra is képes vagy, hogy egy SMS-t is összedobsz, gondolom még elengedett kézzel is megy neked...

    "ok azok akik minden mar meglevo cd-juket megveszik az itunes-on"
    Így van... neked van igazad. Megveszik, sőt egymás után 3-szor is.

    "ha latnak egy szep kepet az iphone bongeszojeben, akkor ahelyett hogy elmentenek, inkabb megkeresik az itunes-on"
    Azt hiszem tovább nem is kellene degradálnod magad.

  • kvp
    #64
    "Eszetleg ha bivajból hozzákúrod az iphone-t a betonhoz akkor természetes, h szarrá dörik.De ki az a debil aki dobálja a telefonjait?"

    Az ember nem dobalja, de neha leesik. En az ejjeliszekrenyrol szoktam leverni a sajatomat amikor reggel ebreszt, vagy veletlenul a taska vagy a zseb melle tesztem. Eddig a legtobb ami a jelenlegi telefonommal tortent, az az volt, hogy futas kozben kiesett a kezembol, pont a terdemnek, amirol ivesen lepattant majd repult 4-5 metert pattogva a betonon. Utolertem, felkaptam, futottam tovabb es meg az aktualis hivas sem szakadt meg (a kijelzo kibirta de a vedo perem megkarcolodott) Es csak egy sony-ericsson-rol van szo, ahol lehet mp3-at tenni csengohangnak, van benne mms (a pannon is mindig abban kuldi az udvozlokartyait), van flash-es bongeszo es amilyen fantikus vagyok a remote desktop kliens melle meg egy par gpl-es jatekot is felraktam ra. (igen pingvinesek)

    Ezzel szemben a iphone egy szep de torekeny design telefon. Pont olyan, mit a nyakekkent hordhato tobbi divat telefon. A vasarlokozonseguk is azonos, de ok meg sms-t sem tudnak irni, tobbnyire mert nem hallottak meg rola. Nekik a zene es a beszelgetes boven eleg, es ok azok akik minden mar meglevo cd-juket megveszik az itunes-on, mivel nem tudjak hogy egy cd-rol at lehet masolni a szamokat a telefonba/zenelejatszora is. De ok azok, akik ha latnak egy szep kepet az iphone bongeszojeben, akkor ahelyett hogy elmentenek, inkabb megkeresik az itunes-on, hatha megvan a hivatalos hatterkepek kozott. (ps: tenyleg, van mar foto az iphone filekezelojerol? van egyaltalan neki ilyen, vagy csak az itunes kepes adatokat atvinni ra?)
  • Gerygrey
    #63
    Ár/érték arány jó és rossz tud lenni, nem alacsony vagy magas :) Ami olcsó és jó, annak jó az ár/érték aránya, ami drága és nem annyira jó, annak rossz. De egy drága terméknek is lehet jó ár/érték aránya, és egy olcsónak is lehet rossz.
  • willigair
    #62
    jah sorry ár/érték arányt elnéztem... az akkor jó ha alacsony :P
    nah de arra gondoltam.... hogy jó
  • willigair
    #61
    még az teccett a cikkben hogy már majdnem megkönnyeztem a mobilszolgáltatókat hogy fejleszteniük kell a mobil internet szolgáltatásukat... Nem mintha nem nekik kedvezne hogy sokan használják.....
  • willigair
    #60
    Neharagudj woker... de az iPhone ár/érték aránya magasan fölötte van bármelyik konkurensénél... a legolcsóbb 500 dolcsi aminek kb a 1.5 szereséért kapsz hasonló tudású nokiát vagy bármilyen más márkát:)
  • woker
    #59
    Sehol nem írtam, hogy a windows meg az M$ az isten és az apple pedig csak biológiai végtermék.
    Nem az egész apple-el van bajom, hanem kimondottan _csak_ ezzel az egy apple termékkel, csípem a laptopjaikat illetve a desktopjaikat, bár azoknak is pofátlanul magas az árképzése, de itt közel sincs meg az az ár érték arány ami mondjuk egy mac-nél megvan.
    Továbbá ez a cucc, nem csak az ős mac-eseknek szól.
  • Wittao
    #58
    " Az hogy valamiből sok fogy nem feltétlen jelenti, hogy jó is, hanem csak népszerű. Tonna számra adhatsz el kutyasz@rt testápolóként is ha jó a marketing, de attól csak népszerű lesz, nem feltétlenül jó is."
    Azért srácok kíváncsi vagyok egy ilyen mondatra az OSX kontra Windows vitákban :D :D Na ezen most jót röhögtem. Ugyanis ezeket a mondatokat az OSX pártiak szokták mondogatni, de valahogy olyankor mindig ők a hülyék...
  • woker
    #57
    Wittao:
    Khm egyszerű következtetést levonva abból az állításodból, hogy volt kb 10 telefonod/PDA-d eddig az azt jelenti, hogy (sacc/kb alapon) átlagban évi 1 telefon/PDA, amit figyelembevéve nem is csoda, hogy sose kellett aksit cserélned annyit szinte minden akksi kibír, de van aki nem cserélgeti éves szinten a telefonját (bár amilyen minőségűek a telefonok egy ideje azt figyelembevéve kénytelen)...

    törés: az a földhözcsapás jó lesz lejtésnek is (földhözcsapásnál adsz neki kezdősebességet is, leejtésnél nem nagyon).
    Az ősöreg 3310-esemet a mai napig használom (immáron 5,5 éve, mindössze csak 1x kellett bele új akksit venni) egy ilyentől max annyi baja lett volna, hogy leugrik a hátlap amit 1 mozdulattal visszarakok, és ez a telefon valóban volt már földhözcsapva (igaz véletlenül, te tisztes kezdősebességet kapott amiért hirtelen előakartam rántani a tokból amikor csörgött), lecserélni meg csak azért akarom mert a SIM kártya kapacitása kezd kissé szűkös lenni és a több mint 200 szám csoportosítás nélkül enyhén káosz szagú , plusz sms-t is alig képes tárolni.

    A gombok hiányának annyi előnye van, hogy azok legalább nem tudnak szétmenni, mert hát egy ideje elég silány minőségű telefonokat gyártanak, amik 1 évet kibírnak de 2 évet már nem nagyon bírnak ki a kezelőszerveik, hogy tropára ne menjenek.

    eto vagy akár mondhatnám azt is, hogy apple fanboy:
    Te az vagy akire hatott ez a nagy hype :) Akik itt lehúzták a telót azokat legtöbb esetben nem vakítottal el a hype. Az hogy valamiből sok fogy nem feltétlen jelenti, hogy jó is, hanem csak népszerű. Tonna számra adhatsz el kutyasz@rt testápolóként is ha jó a marketing, de attól csak népszerű lesz, nem feltétlenül jó is.
    Gondolom az fel se tűnt, hogy az egyik előnyként reklámozott 4/8 GB-os kapacitásból csak az OS megeszik ~700-at (hoppá, de ez hiszen a 4 GB-os modellnél a teljes kapacitás 17,5%-a de a kedvedért lefordítom: baromi sok, mellesleg a PDA-kban az OS-t a ROM-ba szokás pakolni így nem a többi cucc elől veszi el a helyet azok meg ugye a RAM-ban szoktak tanyázni). Vegyük még hozzá, hogy minden elvakult apple fanboy még elő is fizet az extra szolgáltatásokra ami sok-sok dollárt kóstál még az egyéb havidíjakon felül is.

    Nekem 2 dologra kell 1 telefon:
    1. telefonálásra
    2. sms küldésre
    plusz esetleg, hogy a jövőben modemként funkcionáljon egy laptop mellett.

    Az ilyen kacatok nem hatnak meg, max röhögök a sok tinin akik ezzel villognak a haverjaik meg a csajok előtt.

    A 11 helyett meg 21 érv amiért ne vegyünk iphone-t :)
    http://iphone-forum.blogspot.com/2007/07/21-reason-not-to-buy-apple-iphone.html

    Bár az első egyelőre csak az USA-ra érvényes.
  • Gerygrey
    #56
    Szörnyű képzavarban él az utolsó 3 hozzászólás írója. "bealázzák a teljes PDA és Mobil piacot" - hát az utóbbit esetleg. Mint már írtam, a hagyományos mobiltelefonok között az iPhone valóban verhetetlen, ha az ár nem számít. Ha olyan szempontok alapján vizsgáljuk, mint a MotoRAZR-t, akkor tény, hogy az iPhone a leginnovatívabb a piacon levő összes készülék között.

    Viszont PDA-hoz hasonlítani enyhén szólva nem normális dolog. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy PDA-nak az iPhone egy kupac fos, és egy PDA-val összemérni olyan, mint motort versenyeztetni a biciklivel. Teljesen más célra való a két eszköz, és attól hogy van egy trendi bicikli, ami gyönyörűen csillog-villog, az még ugyanúgy nem fogja kielégíteni azt aki inkább motorozni szeret.

    akinek az kell hogy hetente reset a PDA-t mivel Windows CE fut rajat, am legyen
    Látszik mennyire képben vagy a PDA-piaccal kapcsolatban, a Windows CE a 90-es évek végén létezett, azóta volt már egy PPC2000, Windows Mobile 2002, 2003, 5, és most a legfrissebb a hatos verzió. Csak mert te évtizedekkel ezelőtt láttál egy Simsont és azóta más motort nem, attól még a te új biciklid ugyanúgy bicikli marad, és lehet hogy a legjobb az összes bringa közül, de én inkább egy Harley-ra gyűjtök. És elfogadom, hogy vannak a bringások, nekem semmi bajom velük, csak ne akarjanak meggyőzni hogy tekerni sokkal jobb mint csutkára húzni a gázt a mocin.
  • Inquisitor
    #55
    Anno a Newtonnal nagyon befuccsolt az Apple, pedig maga idején AZ valóban forradalmian új dolgokat tudott! Most revansot vesznek az iPhone-al, ha bejön nekik, akkor bealázzák a teljes PDA és Mobil piacot. Ha hiányzik belőle valami, beteszik a köv. verzióba, de jelenleg ez úgy sem számít.

    Ellenben nincs benne semmi forradalmi jelenleg. Az a 700MB-os OS egy hordozható készüléken meg elég dúrva, pláne annak ismeretében, hogy a benne lévő proci eléggé átlag CPU.
  • eto demerzel
    #54
    hehe. mi van sracot savanyu a szolo? :))tetszik nm teszik az apple TAROL! senki sem adot el naluk tobb telefont ilyen rovid ido alatt. a nokia evek ota benne van az iparban megsem tudod ilyet csinalni. es ezt 1 olyan ceg csinalta amelyiknek semmi koze sem volt a mobil telefonokhoz. azt hogy ti lesz...k nm valtoztat azon a tenye hogy veszik mint a cukrot. es a maga nemeben szuper. ami igaz minden apple termekre. akinek az kell hogy hetente reset a PDA-t mivel Windows CE fut rajat, am legyen. de szerintem a legkonyeb valamit gyalazni es semmibe venni. regota olvasom mar a hozaszolasokat es keves epito jelegu van. ha nm a termeket, szolgaltatast, akkor 1mast dobaljatok x@ral. minek?
  • Wittao
    #53
    Akksi témához: nekem eddig volt már vagy 10 telefonom, PDA-m stb. akksit még soha nem cseréltem egyikben sem... szóval magasról teszek rá, hogy cserélhető-e benne. (amúgy USA szervízben 3 nap alatt kicserélik, és addig adnak csere készüléket... tudom, hogy Mo. nem egyenlő USA-val, itt 3 hónap cserekészülék nélkül , de megoldás van a dologra)

    PDA v. nem PDA, én magasról teszek rá. Azok a funkciók, amik elérhetők rajta (és amilyen módon elérhetők rajta!!!!), azok nagyon tetszenek.

    3G: most is 3G-s a telefonom, és szarra sem használom. Engem nem érdekel. HA Wifi közelébe megyek, akkor Skype-ozok egyet, és tovább.

    GPS: valószínüleg azért nincs benne (és lehet, hogy egy jó darabig nem is lesz), mert MacOS-re sincs egy normális GPS szoftver sem... :( Ha ott megoldják, akkor talán.
    (egyébként a képernyő mérete már szerintem bőven megfelelne ennek)

    Programkínálat: tuti, hogy a Widget-ekhez hasonló letöltési felület lesz, ahol ezeket a programokat az iPhone-unkra leszedhetjük (vagy iTMS-ből oldják meg -pénzért persze :)- ). Nem kell berezelni, lesz hozzá sok program, csak még a fejlesztőknek is magukhoz kell térniük.

    A kezelőfelület szerintem igenis forradalmi, a WM5-6 közelében sincsen. Tudásban viszont többek nála, egyelőre. Az iPhone azoknak jó lesz, akik iPodot szeretnének, és egy készülékben szeretnének tudni egy telefont is vele, valamint ha kedvük van netezni, mail-ezni, akkor megtehessék.

    De ne essünk már át a ló túloldalára, hogy egy excel makrós táblázatot, meg a holnapi prezit egy PDA-n akarjuk összedobni, és a k*** a***-át az Apple-nek, mert ezt az iPhone nem tudja!! Hiába képes rá a PDA-m, a büdös életben nem lennék olyan idióta, hogy egy 3"-os képernyőn ebbe belekezdjek... Arra jó, hogy ha kapok valamit, megnézhetem, és telefonon ledumáljuk a változtatnivalót.

    Ár, Szolgáltató: Váltsuk Apple szokás szerint a dollárt és az eurót 1:1-ben, majd tegyünk hozzá vagy 30 %-ot. Ekkor kijön a kb. magyarországi ár :) (150eFt-ra saccolom)

    Példa rá: Macbook USA-ban 1099 dollár, itt pedig 275eFt... az ár csökkenhet a hűségnyilatkozatok miatt.

    Törés: szerintem bármilyen más PDA szétmegy egy ilyen földhözcsapástól. Francnak kell azt dobálgatni.

    Használhatóság: az igazi ereje szerintem ebben rejlik. Ha pl. böngészek a neten, és megtalálok egy jó képet, amit emailben el akarok küldeni, lehet összehasonlítani a WM5-6-tal mennyi idő alatt végeznénk, és az iPhone-nal!


  • Inquisitor
    #52
    11_dolog_amiben_gyenge_iphone
  • szemírgerkán
    #51
    ha megnézed a #44-t, még oda is írtam, hogy "csak" érintőképernyős. Amúgy azért vennék Minione-t, annak ellenére, hogy hasonlít az iphone-re, mert
    1. sokkal több funkciót tud
    2. sokkal jobb minőségű
    3. sokkal olcsóbb
    a tervezett ára a 16 GB-s változatnak hűségnyilatkozt nélkül, kártyafüggetlenül kb 450$. Számomra ezek többet jelentenek, mint hogy a média és a sajtó mennyire fúj fel egy márkát. Az, hogy sokkal olcsóbb, valóban nem véletlen, Kínában minden sokkal olcsóbb, és a meizu elég agresszív árpolitikát folytat, hogy gyorsan tudjon terjeszkedni, fejleszteni, és benyomulni más piacokra. 2 éve még csak mp3 lejátszókat gyártott, tavaly már mp4 lejátszókat, idén v jövőre, (még nem tudni, mikor dobják piacra) már PDA-telefont is.
  • who am I 7
    #50
    Persze..jó nem multi.A többi PDA meg szerintem hát nem tom...azért tényleg nem rossz ha van egy kis dizájn is a telefonon, nem csak úgy mint ha egy féltéglát húztak volna ki a tehénseggéből.Még szép PDA-t nem láttam.Nem azt mondom, hogy olyan legyen mint egy black diamond de azért...legyen vmi pofája.Meizu is jó szerintem meg ájfón is.
  • akron
    #49
    Eh! A meziu nem multitouch!!! Csak azért vennél olyat mert azon is olyan ikonok vannak??? Mert kb. ennyi a hasonlóság. nem véletlenül olcsóbb is.
    Én mindenestre megvárom amig kijön egy moultitouch PDA, ami nem Apple. Akkor kiegészitőket is kapok hozzá.
    Szerencsére a ez a multitouch nem Apple találmány (http://www.youtube.com/watch?v=BpTBn7NsON4), igy nem lakatolhatják le. Ebben a tekintetben egy ideje túlszárnyalják a MS-ot.
  • who am I 7
    #48
    egy szó mint száz.Mindenki próbáljon vigyázni az értékeire...viszont aki nem képes rá az ne vegyen soha, érzékeny cuccokat.Maradjon a kőnél.az nem törik
  • Sir Quno Jedi
    #47
    Na, én meg sehova sem megyek gyalog, ami 100 méteren túl van. Nekem odaáig tart a manuális bipedal világ! :D AZé van az ótó, hogy a zembernek legyen egy mozgó bázisa is a fix hómbunkere mellé. :DDD
  • who am I 7
    #46
    "A törhetetlenséghez pedig:"

    Ezt bírom....nahát ha egy audival belhajtasz egy betonfalba akkor vajon összetörik?hm nahát.Eszetleg ha bivajból hozzákúrod az iphone-t a betonhoz akkor természetes, h szarrá dörik.De ki az a debil aki dobálja a telefonjait?Vagy azért vesz kocsit, h xarrá török (ilyen alapon tankokkal kellene közlekednünk).
    Szal ez a törés téma max a debileknek, egy meglovagolható xarság.Nekem x éve van telefonom de 1 kezemen megtudom számolni, hányszor ejtettem el, max derék magasságból, lendület nélük.De aki olyan debil, hogy fejmagasságból le ejti az meg is érdemli stb.Ennyi.
    Nekem tetszik az ájfón ettől függetlenül meizu-t vennék m8ast ha kijön MAX.még túl drága.Egy 40-et megérne nekem ez az ájfón.
  • Inquisitor
    #45
    "apple minőségben meg nagyon nem kételkedem"
    Na jah, Asus elég jó cuccokat csinál. :)
  • szemírgerkán
    #44
    "Nem tudom hol talatak ilyen kemeny es torhetetlen uveget."
    http://www.wapzona.hu/index.php?kategoria=hirek&cikkid=2158
    Ezt nem tudom én sem. :-) Tényleg szép és látványos a menüje, de ez akkor sem kompenzálja a sok hiányosságot, és a magas árat.
    Én már nagyon várom a Meizu M8 Minione-t,
    http://www.engadget.com/2007/06/30/meizu-responds-to-iphone-launch-with-more-m8-pictures/
    ugyanúgy le fogja gyalázni az ipone-t, mint tavaly a m6 miniplayer az apple ipod nano-t, mind minőségben, mind tudásban.
    néhány technikai infó:
    méret:105mm x 58mm x 11.8mm , kisebb, mint az ipone
    kijelző: 720x480, több mint kétszer akkor felbontás, 3.32", 16600K, "csak" érintőképernyő
    proci: ARM11 667MHz+
    128MB DDR SDRAM
    memória: 4, 8, v 16GB (!)
    oprendszer: Win CE 6.0, szerkeszti is az office doksikat
    videólejátszás: AVI, MPEG-2, RM(VB), MPEG-4/H.263/H.264, 30FPS
    kamera: 0.3+ MP kamera videóhíváshoz, 3.0 MP "normál" kamera autófókusszal, bár nincs vaku, 720x480 30 fps videófelvétel,
    akksi: 1500 mAh Li-ion
    bluetooth 2.0, a2dp (sztereó bt fejhallgató támogatás)
    Wi-Fi
    tv-kimenet A/V kábelen
    USB Host / OTG
    GPS
    DMB tuner (mobil tv)
    fényérzékelő állítja a kijelző fényerejét az aktuális fényviszonyokhoz
    3G, edge,
  • bakagaijin
    #43
    Hmm, én nem mindig kocsiban GPS-ezek. Vadidegen nagyvárosban teljesen jól használható mászkálás során, és ez gyakran előfordul... Alacsony órajelre skálázva így kihúzza a 8 órát, de ha még telefonálgatni is kéne, biztos hogy pont a legrosszabbkor merülne. (Nekem mondjuk még a 8 óra is roppant alacsonynak tűnik gps+pda-ilag, de aztán megnéztem a többiek adatait is... Előtte egy palm 505-ösöm volt. Röhely, de annak nagyobb a kijelzője, mert a 3.5-es látszólag ugyan nagyobb, de ha a beviteli részt bekapcsolja az ember mert írni kell, máris jóval kisebb...)

    Próbáltam 2.8-as kijelzőn könyvet olvasni (Acer-en), de valahogy nem volt meggyőző. A nagyméret (az asus különösen nagynak számít fizikailag) annyira nem gáz, kézben/kabátzsebben teljesen jól elfér, telefonálás pedig úgyis valami BT-s headsettel van megoldva, tehát nem kell fülhöz tapasztani. Egyébként úgy is működik, ha épp nincs kéznél a füles, de hosszabb beszélgetésnél gáz. De wifi+gps+skype, na ez már nagyon húzza az akksit, pedig mindössze arról van szó, hogy gps-el keres az ember egy előre levadászott hotspot-ot, és utána E.T. haza :).
  • Commandante
    #42
    akinek nincs iPhone-ja, az egy csicska lúzer!
  • Inquisitor
    #41
    "igazábol itt még annyival több is van, hogy a két ujjad távolságát is érzékeli a software, ami még egyszerűbb kezelhetőséget nyújt."

    Szuper. Be is perelte őket valaki eme szenzoros érzékelő liszence miatt. Persze lehet a szokásos amcsi pereskedéssel keressünk pénzt hátha bejön dolog, de pl. anno a Creative vs iPod párbajnak az eredménye 180 milla volt a Creative javára. ;)

    Másrészt elképesztő az a 4Gb memória (bár Sony W960-ban 8GB van!), de az a közröhej tárgya jelenleg, hogy 700 (!!!!!!) MB-ot az OS visz el.
  • Sir Quno Jedi
    #40
    Nos napokig nem kell tölteni, ha csak pötyörészel rajta és telózol, GPS mellett meg úgyis autóstöltőre dugja az ember, így nálam olyankor pont hogy feltöltődik. Szal. gőzöm sincs. Szemezgettem a több mint 2.5x-es kapacitású aksival, de még nem volt rá szükségem, így nem is vettem meg. AZ ember úgyis vagy szgépre dugja, vagy USB töltőre, vagy autós töltőre, így minden esetben töltődik. EZ a kütyü pár milliméterrel nagyobb a régi céges brokia telómnál és cserébe igen komoly hardware-t kapok, GPS-szel (wifi, btooth, stb.). Nekem így full oké. A normál PDA méret nekem már túl nagy. Nekem legyen telefon méretű, de PDA tudású teló.

    Nem tudom miért kevered a rendelkezésre állást a telóéval?! Az egyik, az aktív GPS mellett a navigációkhoz viszonyítható CSAK, a másik pedig telóként nézve hozza az átlagos szintet?! Ha volna benne mikrosütő, akkor azt is beleszámolnád a teló rendelkezésre állási idejébe, ha megállás nélkül pizzát sütsz vele aksiról??? :DDD
  • bakagaijin
    #39
    Meddig bírja az Asus 535-s akksija? Bekapcsolt GPS mellett gondolom. Nézegettem, de végül a 639-es nyert, mert a. nagyobb kijelző (könyvet és újságot olvasok gyakran rajta), b. ha skype-telefonálni akarok vele úgyis érdemes headset-elni (tehát lehet nagyobb fizikai méretű), c. normál méretű belső memória. Az akksija viszont kb 7-8 óra gps-t bír. És ez még jónak is számít a personal navigatorok körében. Viszont ilyen rendelkezésre állású telefont nem vennék :). El nem tudom képzelni milyen hihetetlen sebességgel merülhet. Szóval, milyen 535-s tapasztalatod van?
  • akron
    #38
    Hát elsőre engem is lenyűgöztek a bemutató videók.
    De gyorsan jött a felismerés, hogy ez nem PDA és ráadásul Machintos -> azaz pl. nem cserélhető házilag az akkumulátor, nem bővthíető alkalmazásokkal (csak amihez SteveJobs is tartja a markát, stb...)

    Egyetlen újdonsága (érdekes, hogy még senki nem emlitette) amit zseniálisan alkalmaz az a "multitouch screen". Viszont azért ez sem Apple találmány.
  • Sir Quno Jedi
    #37
    Azt viszont meg kell adni, hogy jó választás a nagy képernyő! Mondjuk az egész teló lehetne egyetlen nagy képernő, ha lespórolnák az alsó felső fölös sávot! Úgy már negem is érdekelne, persze csak valami normális oprendszerrel, GPS-szel, több kártyabővítő hellyel, stb., mivel akkor filmnézésre már egész ideális lenne (lásd. Longhorn M18).
  • Sir Quno Jedi
    #36
    No nekem Asus P535-öm van, kollegámnak trémobile MDA Vario II, közvetlen főnökömnek Nokia N95, barátaimnak is hasonló kategóriájú kütyüik vannak többnyire. Nem hinném hogy bármelyikünket felizgatta volna ez az "ájfón őrület". :DDD Átlag utcai telcsózósóknak jó ez, mer divat. Talán elindít valami újat a könnyebb kezelhetőség irányába. Azonban nem szabad elfeledni, hogy ami sokat tud, azt egyre bonyolultabb kezelni és beállítani.

    Csak az én szaros PDA-mon van vagy félmillió menü és biszbasz és bizony mind-mind KELL, sőt néha még így sem találsz olyat, ami épp kéne. Sok funkció, sok lehetőség->hozzértést igényel a fehasználó részéről. Az átlagtahó fukszos gyereknél ez ugye nem áll, így NEKI tökéletes választás egy Mborotvapenge, vagy egy ájfón.
  • endale
    #35
    Ez a Steve gyereket kellene miniszterelnöknek megválasztanunk. iHungary, iTurizmus stb, ilyen kampánnyal, és minden hülye itt akarná elkölteni a pénzét. Lehet szidni az Apple-t, de a marketinghez nagyon értenek.