MTI

Intelligens madárijesztővel védik a termést az USA-ban

Intelligens madárijesztőt konstruáltak amerikai egyetemisták, akik a legkorszerűbb technika révén kívánják megvédeni a termést az égi vándoroktól.

Az Intelligent Scarecrow, amelyet alkotói, a University of South Florida diákjai Erebusnak kereszteltek el, színűk és alakjuk alapján képes megkülönböztetni a tárgyakat - olvasható a Membrana című orosz hírportálon.



Erebus a sisakjába szerelt web-camera segítségével észleli a közelgő támadást, így mobiltelefonon, vagy e-mailben értesíti gazdáját a veszélyről. Az intelligens madárijesztő azonban addig sem tétlenkedik, míg a farmer a helyszínre ér, ugyanis beveti a madarak ellen saját fegyverarzenálját: tízméteres távolságra "lövő" vízsugárral, valamint különböző hanghatásokkal veszi fel a harcot.

Az intelligens madárijesztő készítői arra is gondoltak, hogy Erebus ne támadjon mindenre, pontosabban mindenkire, aki él és mozog. A mezőgazdasági munkásokat megvédendő, programját úgy alkották meg, hogy a narancssárga szín "láttán" ne lépjen akcióba. Ennek köszönhetően a munkások, amennyiben narancssárga mellényt öltenek magukra, tökéletes biztonságban érezhetik magukat Erebustól, sőt akár a termést is megdézsmálhatják, akkor sem esik bántódásuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #4
    LOL Én 5évesen gondolkoztam ilyeneken, mikor a nagyiéknál nyaraltam.
  • teddybear #3
    Egyszerűbb kizavarni az anyóst, meg addig sem engem idegesít.
    Talán még kapál is egy kicsit.
  • Xantia #2
    Darwini kiválasztódás miatt 10 éven belül az összes seregély narancs színű lesz. :-D
  • aDannyBoy #1
    lol "sőt a termést is dézsmálhatják" :D