Ötvös Tibor

Az év legjobb és legrosszabb alkotásai

A Metacritic az az oldal, ahol szinte az összes kritikát összegyűjtve kapunk egy átlagos értéket, mely alapján nagyjából reális képet kapunk a programról. Most az év legjobb és legrosszabb címeit szedtük össze a listájukról.

Jók
A legjobbak tízes listáján az utolsó helyet a Hotline Miami foglalja el, mely korábbi felsorolásunkban is szerepelt. Átlagosan 85 százalékot ért el. A következő két helyen az Assassin's Creed III és a Football Manager 2013 áll, mindkettő 86 pontos átlaggal.

A hetedik pozíciót a he Lord of the Rings Online: Riders of Rohan foglalja el, mely a népszerű MMO legújabb kiegészítője. A következő három helyen ismét osztozik három program, hiszen mindegyiknek 89 pontja van. Sorrendben: Far Cry 3, XCOM: Enemy Unknown, THe Walking Dead Episode 5 - No Time Left.

A dobogó alsó fokán a The Walking Dead: A Telltale Games Series áll, mely a sikeres kalandjáték mind az 5 részét foglalja magában. Az ezüstérmet a Mark of the Ninja szerezte meg magának, az év legjobbja pedig a Dishonored lett.



Rosszak
A legrosszabbak legjobbja az A Game of Dwarves címet viseli és a kritikusokkal ellentétben a játékosok kedvelték a Paradox alkotását, hiszen míg előbbiek 59 százalékos átlagot adtak neki, addig a felhasználók 7,3 pontot adtak rá. Szintén 59 pontos átlagon áll a Doom 3 BFG Edition és a Lucius is. Érdekes a kettő program gyengélkedése, hiszen mindkettőt elég sokan várták és jónak is tűntek.

58-as átlaggal bír az F1 Race Stars és a Carrier Command: Gaea Mission is. Mindössze 55 pontot érdemelt ki az EA idei zászlóshajójának kikiáltott Medal of Honor: Warfighter, mely nagyon nagy csalódás lett. A negyedik helyen álló Port Royale 3: Pirates and Merchants sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

És akkor jöjjön a "dobogó": a bronzérmet itt az Iron Sky: Invasion szerezte meg a maga 48 pontos átlagával; a második a Clan of Champions, míg az idei év legrosszabb alkotása a Realms of Ancient War címet viseli és mindössze 39-es átlagot mondhat a magáénak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elemir #9
    A Far Cry 3 valóban kafa volt. Legalábbis aki bírja az ilyen sok időt elnyüvő gémeket.
  • Zombee #8
    Általában minden rossz játék lehet jó, ha "kicsit feccölnek még bele és igazán jól megcsinálják a kivitelezést". :)
  • Szefmester #7
    Had siessen. Már rég itt kellene lennie, ahogy megbeszéltük. De hogy miért nem ért ide azt nem tudom, de kapni fog érte!
  • sempronius18 #6
    Minden játék méreg nem csak ezek! A céljuk az, hogy teljesen elbutítsanak és biozombi rabszolgává tegyenek titeket!
    Minden egyes játékkal eltöltött perccel a New World order eljövetlét siettetitek!
  • Zomil #5
    Jah, csak igy is sajnos egy sima dwarf fortress klon lett belöle nagyon leegyszerüsitve(ami nagyon kevés). Persze semmi gondom nincs a DF klonokkal, söt mindent megadnék egy Game of dwarves grafikéjuk DF mélységü játékért :)
  • narumon #4
    Egyébként ez a lista sem az én számízem szerint készült; a jók közül a football managerrel és a Walking Deaddel meg az XCom-mal értek egyet a többi részemről erősen felejtős. A rosszak közül viszont a Game of Dwarves szerintem sem volt annyira gáz, kicsit indie szaga volt - de jópár órára kimondottan kellemes szórakozás volt. Ha kicsit feccölnek még bele és igazán jól megcsinálják a kivitelezést akkor meg egy egészen jó játék is lehetett volna.
  • narumon #3
    Hmzz mondjuk nem értek egyet veled. Az ME3 minden volt csak összecsapott nem. A befejezés okés problémás de addig bizony az kurvajó játék volt, szerintem az a gáz ha valami listáról lemarad. (Egyáltalán idei volt?)
  • KP27 #2
    Úgy tűnik még vannak értelmes oldalak, ahova ilyen összecsapott és csalódást keltő programok mint az ME3 nem kerülnek be az év legjobbjai közé...
  • IMYke2.0.0.0 #1
    A RAW tényleg nagyon gyenge :(