Ötvös Tibor

2011 Anti-díjai

Egy nagyon érdekes lista került fel a netre, így utoljára (?) még visszatérünk a tavalyi évre és az akkor megjelent játékokra. A mostani felsorolás érdekessége, hogy 2011 legrosszabbjait szedte össze, de nem úgy, ahogy eddig láttuk.

A legrosszabb játék, amit nagyon vártunk
A kategória egyértelmű győztese a Duke Nukem Forever lett, melyről már mi is rengetegszer kifejtettük a véleményünket. Sajnos a Gearbox sem tudott már sokat segíteni a 13 éve készülő alkotáson, melyet sokan messiásként vártak és épp ezért volt előre elkönyvelhető a - kritikai - bukás. A kategória második helyezettje a Homefront lett, mely rövidségével és idejét múlt játékmenetével megérdemelten került a listára.



A legrosszabb társ
A Mesterséges Intelligencia nagyon fontos minden alkotásban és ezt az akadályt nem mindenki tudja leküzdeni. A győztes a Battlefield 3 lett, mely nem véletlen aratott nagyobb sikereket a multis körökben. Az MI elég ostoba dolgokat csinált és képes volt zsinórban akár 17-szer is belefutni ugyanabba a tűzvonalba. Az ezüstöt a Gears of War 3 kapta, ami azonban túl jó MI-vel rendelkezett, így a karakterünknek szinte nem is kellett küzdenie.

Egy remek játék legrosszabb része
Ebben a kategóriában is az Electronic Arts játéka lett a győztes, hiszen a magazin a Battlefield 3 egyszemélyes kampányának ítélte meg a díjat. Ezzel is egyet kell értenünk, hiszen valóban elég unalmas lett ez a rész és látszott, hogy a multi volt a fontosabb a fejlesztőknek. A második helyre a RAGE végjátéka került. (Spoiler) Az utolsó pályán az addig látott ellenfelek kiborg verziójával kellett összecsapni és sokaknak hiányzott a megszokott, klasszikus hatalmas id-főellenfél.



Az év legrosszabb pillanata
A Sony nagyon nagyot koppant, amikor kiderült, hogy a Sony PlayStation Network rendszerét feltörtékí/i> és ezzel 77 millió felhasználó profiljához jutottak hozzá a behatolók. A Sonynak mindez 171 millió dollárjába került és nem ez volt a legrosszabb, hanem ahogy a cég ezt az egész ügyet kezelte. A cég ugyanis majdnem egy héttel az esemény után jelezte csak a felhasználóknak, hogy mi is történt és hogy ne használják a hitelkártyáikat a rendszerben, mert mások is visszaélhetnek vele. A második helyre a Nintendo 3DS startja került, mely csalódást okozott a rajongóknak is: gyenge, de drága játékok, rossz 3D-s effektek, hibás konzolok.

Hogy gondolhatta bárki is, hogy ez rendben van? díj
A furcsa kategória szintén a Duke Nukem Forever lett, mely természetesen a nőkkel való bánásmódjának köszönheti eme kitüntetést. Nem kell sokat hozzátenni, elég visszaemlékezni a Capture the Babe bejelentését követő balhéra. A második helyen a King of Fighters XIII áll, melyben számos rasszista pillanat volt.

Japán szégyene
A Final Fantasy sorozat Japánban kirobbanó népszerűségnek örvend és minden egyes új rész megjelenése valódi népünnepélynek minősül. Nyugaton azonban nem mindenkinek jön be ez a stílus és a fenti kategóriában épp ezért győzhetett a Final Fantasy XIV, mely rengeteg hibával küzdött megjelenésekor és végül ingyenessé is vált.



Nem vagyunk a béta-tesztelőitek!
Az érdekes kategória győztese a The Elder Scrolls V: Skyrim, melynek PS3-as verziója elképesztően sok hibával, buggal rendelkezett megjelenésekor. A legdühítőbb hibák a mentéssel kapcsolatban jelentkeztek, ráadásul csak akkor, ha már 30 órát beletettünk a programba. Elkeserítő tény, hogy a hibák közül sokat még ma, két hónappal a megjelenés után sem javítottak ki - igaz, a Fallout 3 PS3-as verziója még a mai napig bugos. A második helyre a Dead Island került.

A legpofátlanabb pénznyúlás
Az MX vs. ATV sorozat legújabb része, az Alive bizonyos szempontból tesztnek is tekinthető, hiszen ezzel próbálták meg először a korábban már sokszor pletykált "félkész játékot veszünk meg, majd utána letölthetjük a többi részét" hozzáállást. Az eredmény csúfos bukás lett, hiszen aki már kifizetett 40 dollárt a programért, az nem fog megelégedni azzal a kevés pályával és géppel, amit kap. A második helyre a Need for Speed World 100 dolláros autója került, mely valóban nagy lenyúlás - de aki megvette, az magára vessen.



Előzetes, ami jobb volt, mint a hirdetett játék
Eme kategória egyértelmű győztese a Dead Island, melynek visszafele forgatott trailere a tavalyi év egyik legjobbja is egyben. A készítőknek valahogy nagyon sikerült megfogni a hangulatot és a kislányos átalakulás sokaknál kiverte a biztosítékot. Reméljük a folytatás is kap valami hasonlót.

Tényleg nem érte meg várni rá
Újabb kategória, melyben a Duke Nukem Forever győzedelmeskedett. Már az első pontban kifejtettük a véleményt, így ezt most hanyagolnánk. A második helyre szintén a Duke Nukem Forever került, melynek töltési ideje is elképesztő volt és nem érte meg megvárni a következő szakaszt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #6
    "I used to be an adventurer like you, then I took an arrow in the knee."
    xD

    A korlátolt japán Final Fantasy-t meg sohasem bírtam.
  • wraithLord #5
    Ezzel nem azt akartam írni, hogy ezenkívül minden más megfelelt a kor követelményeinek... :D
  • Seth #4
    A havi előfizetés asszem még mindig ingyenes,pedig nem annak tervezték :) Először +2 hónapot kapott mindenki,aztán mégegy meg mégegy , és azóta ez megy
  • Anomaly #3
    "Nyugaton azonban nem mindenkinek jön be ez a stílus és a fenti kategóriában épp ezért győzhetett a Final Fantasy XIV, mely rengeteg hibával küzdött megjelenésekor és végül ingyenessé is vált."

    Ingyenessé? Ezt hogy érted? Mert a honlapján meg ennyiért árulják:

    $49.99
  • ntom #2
    nekem semmi gondom nem volt a játékmenettel, annál inkább pl. az autópályás résszel, ahol bebizonyosodott, hogy a 10 éve összepakolt pályákon max. gyorsan textúrákat cseréltek az utolsó 3 hónapban, de alapvetően az úton lévő modellek száma (kukák, újságok, stb) kb. a siralmas kategóriát képviselte. Az egész játékon ezt éreztem.
    Nézz meg egy crysis 2 utcaképet ehhez képest. DNF-ben felnézel egy létrán, és az összes fokra ugyanaz a textúra van ráfeszítve, röhej
  • wraithLord #1
    Már megint a Duke Nukem Forevert szidják? Szerintem pedig pont azok szerint nem volt rossz, akik nagyon várták, mert az tudják, mi volt az a Duke Nukem...
    Én örülök, hogy a Gearbox pár órára megörvendeztetett valamivel, ami már nincs, és nem is lesz... Nem a Duke Nukemre gondoltam, hanem az elavult játékmenetre, amit a DNF képvisel. A régi idők hasonló FPS-eire emlékezteti az embert...