Ötvös Tibor

E3: Nintendo konferencia

Szép lassan lezajlott a Nintendo 2009-es E3-as konferenciája is, ahol sajnos folytatódott a tavalyi rutin és 2-3 címen kívül sok érdekességet nem jelentettek be.

Hazai idő szerint este hat órakor kezdődött a bemutató, mely - természetesen - egy Wii-reklámmal indult. Ezután Cammia Dunaway lépett a színpadra, aki a videójátékok népszerűségéről tartott rövidebb előadást, majd egy négyfős társaság játszott egy kis Super Mario Bros-t. És igen, megerősítették a következő rész készültét.



Ezután egy kis WiiFi-bemutató jön. A kiegészítő remekül fogy és Cammia elmondása szerint további 15 program készül, mely használja majd a gépet, emellett bejelentették a WiiFit Plus-t is. Majd bemutatkozik az új vezérlő, a Wii Motion Plus, melynek képességeit rögtön prezentálják is egy kis kosárlabdázás, íjászat és ejtőernyőzés képében. Nem rossz, a Wii-fanok biztosan rohannak majd megvenni, főleg mivel kiderült, hogy a Tiger Woods, Virtual Tennis és Grand Slam Tennis mellett a Red Steel 2 is használja majd az új kontollert. Ezután egy kis Square - Enix rész jön, ahol bejelentik, hogy az új Kingdom Hearts Wii-exkluzív lesz és természetesen használja a Motion Plus nyújtotta extrákat. Emellett készül a Final Fantasy: The Crystal Bearers is. Következnek a kézikonzolok, amelyre a Nintendo méltán büszke. A DSi eladásai egy hónap alatt elérték az egymilliót, ami bizony elismerésre méltó eredmény. Újabb kiegészítőt jelentenek be Wii Vitality Senzor névvel, mely a pulzusunkat méri majd. Ezután kiderül, hogy készül a Super Mario Galaxy 2, melytől újabb rekordeladásokat várnak - joggal.



Ezután a nagyon ígéretesnek tűnő The Conduit bemutató következik, ami egy nagyon látványos FPS a Sega boszorkánykonyhájából. Jön a Resident Evil: The Darkside Chronicles, mely egy újabb shooter lesz a franchise neve alatt. Végül megérkezett a Dead Space: Extraction is, mely vérbeli horror lesz.


Ezután kisebb meglepetés következik, mikor is kiderül, hogy a Nintendo és az erőszakos játékairól híres (Ninja Gaiden) Team Ninja összeállnak és új alapokra helyezve élesztik fel a Metroid-sorozatot. A bejátszott videó látványos, 2010. egyik sikercíme lehet a program. Ezzel véget ért a bemutató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    A dses dragon quest 9el és a wiis dragon quest 10ből nem érkeztek új videók? Én nagyon rájuk vagyok izgulva a dragon questekre mostanában