SG.hu

Nagyot emel a Sony a PlayStation Plus előfizetési díján

Kaszálni akarnak a karácsonyi lázon, aki el akarja kerülni az áremelést az szeptember 6. előtt hosszabbítson.

A Sony szokásosan hó végén szokta bejelenteni a következő hónapi ingyenes havi PlayStation Plus-játékokat, így történt most is. Szeptemberben a Saints Row, a Black Desert – Traveler Edition és a Generation Zero tölthető le a PlayStation konzolokra. Ezek egyike sem egy kritikusok által elismert cím, a Generation Zero 2019 tavaszán számos technikai problémával és sekélyes, üres környezettel indult. A Saints Row reboot egy nyílt világú zűrzavar, a Black Desert pedig egy 2016-os MMORPG, ami mára kicsit idejétmúlt.

A blogbejegyzés végén egy kellemetlen meglepetést is közzétett a cég: "Azt is szeretnénk tudatni veled, hogy szeptember 6-tól világszerte, az összes kedvezményes csomagban megemeljük a PlayStation Plus 12 hónapos előfizetések árát. Ez az ármódosítás lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is kiváló minőségű játékokat és értéknövelt előnyöket kínáljunk a PlayStation Plus előfizetési szolgáltatáshoz."

Ez a lépés mindössze két hónappal azután történik, hogy a Microsoft hasonló módon megemelte a Game Pass előfizetések árát. Az előfizetőknek tehát körülbelül egy hét áll rendelkezésükre, hogy a jelenlegi árakon még további évet (vagy éveket) tegyenek hozzá a tagságukhoz, vagy a következőkkel kell számolniuk:
  • PlayStation Plus Essential 12 hónapos előfizetés: 80 dollár vagy 72 euro
  • PlayStation Plus Extra 12 hónapos előfizetés: 135 dollár vagy 126 euro
  • PlayStation Plus Premium 12 hónapos előfizetés: 160 dollár vagy 152 euro

  • Ez még mindig olcsóbb, mint a Microsoft Game Pass, de azon azonnal elérhetőek a cég saját kiadású játékai, mint például a hamarosan megjelenő Starfield, és csak a Sony Premium csomagja kínál olyan méretű játékkönyvtárat, amely a Game Passhoz hasonlítható. A PlayStation Plus nem egy könnyen érthető előfizetés, de a vállalat egyértelművé tette, hogy nem tervezi, hogy a saját játékait már a bevezetéskor elérhetővé teszi a saját szolgáltatásán keresztül.

    Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • NEOreg3 #3
      Ééés lemondva.
    • Dodo55 #2
      Az elv, hogy a káros inflációs hullámokat pont az akkora cégeknek a (társadalmi szinten elvárt) felelőssége megtörni, akiknél nem az a kérdés, hogy tudnak -e gazdaságosan működtetni egy-egy szolgáltatást, hanem hogy 12x-es vagy csak épp 8x-os profittal tudják ezeket működtetni. Nem kérdés, hiszen míg sok más piaci szereplő kényszerből követ el az inflációt továbbtápláló áremeléseket, addig ők "fájdalommentesen" megtehetik, hogy ne emeljenek, ezáltal felelősségteljesen fékezzék a gazdasági összeomlással fenyegető folyamatokat (cserébe azért, hogy a gazdaság fellendülő szakaszaiban a társadalom rosszallás nélkül elnézi az óriási profitrátájukat). A másik gond meg, hogy a versenyt is puhítják ezzel, ami meg önmagában káros gazdaságilag. És ha már itt tartunk, nagyon megérett a mostani példák miatt is az mára, hogy a versenyhivataloknak ekkora cégek esetén egy bizonyos mértéket meghaladó áremelés felett az eseteket automatikusan, hivatalból vizsgálnia kelljen. Tudjuk sajnos, hogy egy-egy komolyabb inflációs időszakban a tényleges költségnövekedések a végére jó ha a kiugrások felét indokolják, a másik fele viszont már szinte mindig azért következik be, mert sokan megpróbálnak spekulálni ezekre a hullámokra, rekord szintű profitok megcélzása érdekében. Az ilyesmi viszont kérdés nélkül tisztességtelen, ha a társadalom által elszenvedett következményeire tekintünk.
    • RJoco #1
      Ugyan mi az a 32€ plusz?
      A TV adó több, mint 200-ba fáj évente és még csak be sincs kötve az antennakábel a TV-be.