Ötvös Tibor

Április bolondjai - játékipari átverések

Tegnap volt a Bolondok napja és természetesen a netet ellepték a játékvilággal kapcsolatos álhírek. A legjobbakból szemezgettünk.

Április 1-én bármilyen hírt kitenni nagy bátorságra vall, hiszen a legtöbb ilyenkor átverés, vicc. Szerencsére másnap már érkeznek a különböző összefoglalók, melyekből aztán kiderülhet, mi volt vicc és mi a valós- Most a tegnap, a játékvilággal kapcsolatban megjelent legjobban sikerült áprilisi tréfákat szedtük össze egy csokorba. Először a War Thunder világának készítője, a Gaijin Games verte át a rajongóit, mikor bejelentették a Silent Thunder címet kapott tengeralattjárós fejezetet. Páran el is hitték és már dörzsölték a tenyerüket az új projekt kapcsán, de persze csak átverés volt az egész.


A Razor pedig úgy döntött, hogy kiad egy, az emberi reakcióidőt pozitívan befolyásoló italt, mely a Project Venom V2 nevet kapta és a leírás alapján ezzel már valóban fel tudjuk venni a harcot a profi játékosokkal is. Azonban még ez a leghihetőbb hír, hiszen korábban volt olyan energiaital, mely pont ezzel a javuló reakcióidővel és az érzékszervek élesedésével reklámozta a saját italát. Ahogy egyébként az Nvidia "vicce" is a hihetőbbek közé tartozik. A cég ugyanis azt jelentette be, hogy egy virtuális egyetemet indít, ahol doktorit szerezhetünk játékok segítségével.


A Battle Royale sikere hatására rögtön két játék is bejelentette a népszerű franchise-uk ilyen jellegű folytatását. A Total War: Battle Royale kapcsán egyből leesett mindenkinek, hogy ez csak vicc. A Path of Exile kapcsán azért már nagyobb volt a gond, hiszen kaptunk egy játszható változatot is a projektből. A legmókásabb azonban kétségtelenül a Platinum Games mini-vezérigazgatója. Aki annyira rajong a cégért, hogy szíve szerint magával vinné mindenhova az igazgatót, Kenichi Sato-t is, az most örülhet, hiszen rögtön 7 pózban is beszerezhettük a figurát.


Azonban ezek a bejelentések még így is elmaradnak az eddigi legjobbaktól. A Ubisoft egyik alkalommal körlevélben kérte a befektetőit, hogy adják el a részüket a cégből, azonnali hatállyal. De a Microsoft is jelentett már be 11 analóg karral rendelkező kontrollert (az összes gomb helyett kar volt), a Bandai Namco pedig kizárólagos jogot szerzett a Load és Save opciók használatára a játékaiban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #1
    A Gaijin féle tréfával csak egy gond volt... helyi idő szerint 31.-én délelőtt már láttam róla a képeket. Túl korán lőtték el a poént, hiszen nem volt olyan időzóna a földön ahol már bolondok napja lett volna, ráadásul még hihető és várt megoldás volt. Anno mikor én pici pónim, meg kalózos meg dízelmech jellegű volt azt mindenki viccnek tudta tartani. De annyira rég óta nem adtak ki tengeralattjáró szimulátort hogy sokan várják.