Ötvös Tibor

Érdekes ok miatt tűnt el a RUSE a kínálatból


A RUSE nem lett kirobbanó siker, de szépen teljesített és éppen ezért meglepő, hogy eltűnt a Ubisoft kínálatából.

A RUSE 2010-ben jelent meg és bár a Ubisoft elég sokat várt tőle az egyedi játékmeneti megoldásai miatt (például az átverések megjelenése) a stratégiai alkotás nem lett kirobbanó siker. Ennek ellenére szépen teljesített és még tavaly is szép számmal játszottak a szervereken a rajongók. Azonban december óta nem lehet beszerezni a címet és csak a héten derült ki, hogy pontosan miért is tűnt el a program.

Az indoklás pedig roppant egyszerű: a játékban látott és használt katonai gépek licensze lejárt és mivel a kiadó nem lát fantáziát a folytatásban és esélyt sem arra, hogy hirtelen megugranának az eladások, így nem újították meg azt. Ennek következtében az oldalakról eltűnt a RUSE, a hivatalos oldalt is lelőtték. A dolog legnagyobb pikantériája azonban az, hogy a fejlesztést anno végző Eugen Systems is csak most kaptak indoklást arra, hogy miért nem elérhető a játékuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    Nem pofátlanság 70-80 éves katonai járművek után licencdíjat kérni?
  • Montanosz #3
    na tessék jo hogy van torrent :-D
  • grebber #2
    Single playerbe is jó bőven , most már az eredetit is kéne tolni ha anno megvettem már :)
  • kissssss #1
    nem csak a licenszek lejárása miatt szűnt meg az árusítás, a játékos bázis is keményen megcsappant az évek során... néhány száz ember miatt nem fognak fenntartani komplett szervereket.