Ötvös Tibor

Mozgásban a Master of Orion

Mozgásban is láthatjuk az új Master of Orion játékot.

A Wargaming ma kiadta az első, magát a játékmenetet bemutató videóját a kultikus Master of Orion felújított változatához. Ebben egy híradó berkeiben magyarázzák el nekünk, hogy hogyan zajlanak a csaták, a fejlesztések és milyen módok nyerhetjük meg a játékot. A Master of Orion továbbra sem kapott megjelenési dátumot, de reméljük, hogy még az idén megjelenik.

A játékban öt győzelmi lehetőség lesz, melyből három ismerős lehet. Az eredetiben (az első részről van szó) Gazdasági és Hódítás úton nyerhettünk és kaptunk egy igen gyenge Diplomácia vonalat is, amiben azonban szinte lehetetlenség volt kiharcolni a győzelmet. A remake-ben azonban a Diplomácia kiteljesedik és egy abszolút járható úttá vált. A negyedik a Technológia, végül pedig újdonságként az úgynevezett Kiválóság jelent meg. Utóbbi lényege, hogy amint találkoztunk az összes, a játékban szereplő fajjal egy Galaktikus Tanács összeül és megválasztanak egy Kiválóságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #5
    Minden MI elleni startégiai játék ilyen. Ezért nem játszom ár eggyel sem, annak ellenére, hogy 15 évig szerettem a műfajt.
  • wraithLord #4
    Nekem inkább az nem tetszett, hogy ha eljutottál odáig, hogy nagyjából mindent kifejlesztettél, akkor csinálhatott az AI, amit akart, jöhetett akkora flottával, amilyennel akart, simán ledaráltad, és még amiatt sem kellett aggódnod, hogy a flottád nem ér oda egy csillagrendszerbe, mert a Star Gate-tel bárhova odaértél 1 kör alatt.
    Volt olyan, hogy rám küldött 200 Doomstart, istentudja mennyi Titant meg Battleshipet, meg ezeknél kisebb hajót, én meg simán levertem ennek a tizedével, úgy, hogy a hajóim alig sérültek. Utána meg kezdte elölről az egészet. Simán, minden ellenállás nélkül végigaprítottam az egész galaxist.
    És persze mindezt nem legkönnyebb fokozaton...

    Szóval odáig volt érdekes az egész, amíg tartott a fejlesztési és területszerzési verseny. Ha addig nem győztek le így vagy úgy, vagy te nem győztél diplomáciával (és lett vége), akkor gyakorlatilag hamar egy unalmas daráldává vált az egész.
  • anubys1984 #3
    Azért ez így mersz kijelentés. Szeretem az űrstratégiákat és sokkal jobban szerettem az első részt.
    Erre is kíváncsi leszek, bár az előzetes videó nem győzött meg.
  • Atisz #2
    A Master of Orion 2 az, amire minden űrstratégiát kedvelő emlékszik, nem az 1. rész.
    A 2. rész mindenben túlszárnyalta az első részt: küllemben, fejlesztésekben, harcban, diplomáciában.
    A többi remake, ami készült, totál felesleges volt és ami még rosszabb: gyengébb is mint a zseniális 2. rész (az egyetlen sorozat ami a nyomába ért, a magyar fejlesztésű Imperium Galactica volt). Aki akarja vegye elő, mivel bár DOS alá készült, még a mai gépeken, oprendszereken is vígan fut.

    Egyetlen hibája van, ami az összes nagy birodalomépítő stratégia rákfenéje: a játék második felében, amikor már rengeteg kolóniával és hatalmas hadsereggel rendelkezik a játékos, áttekinthetetlenné válik és több órás hatalmas űrcsaták tömkelege zúdul ránk (persze van automata funkció, de az általában nagyon csúnya dolgokat eredményez).
  • Szefmester #1
    Én anno az első részt legnehezebben csak diplomáciával tudtam megnyerni. harcokban mindig levert a gép a hordájával, hiába voltam technológiailag fejlettebb.