Ötvös Tibor

Januári ajánló

Januárban többnyire még visszafogottan jelentetik meg alkotásaikat a kiadók, ami érthető is, hiszen a karácsonyi nagy roham után viszonylag kevesebb költőpénzzel és vásárlási kedvvel rendelkeznek a játékosok.

A mostani év vége azonban más volt, decemberben nagyon szegényes volt a felhozatal, ráadásként az egyik legjobban várt megjelenés, a The Wolf Among Us: Smoke & Mirror sem jött meg. Igaz, kaptunk helyette egy remek The Walking Dead második évados nyitányt, de azért szívesen térnénk már vissza Fabletown-ba is. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy januárban sem lesz erre lehetőségünk.

Jövő év első PC-s megjelenése a 9-én esedékes Metal Gear Rising: Revengeance lesz, mely konzolokra közel egy éve kapható. A program szakít a Metal Gear eddigi hagyományaival és a Revengeance egy vérbeli hack'n'slash, a főszereplő pedig a kiborg-nindzsa Raiden. Sajnos minőségileg akadnak gondok a játékkal és mivel ezek a játékmenetben nyilvánultak meg, így nem valószínű, hogy ezeken változtatnak, de reményeink szerint azért a külsőségeken csiszolnak.

14-én jön az Assassin's Creed: Liberation HD - legalábbis elméletileg. Az biztos, hogy a konzolos verziók ezen a napon jelennek meg, a PC-s port azonban még nem rendelkezik pontos dátummal. Ennek ellenére mi reménykedünk, hogy nem csúszik ez a változat sem, hiszen a Vita-exkluzív alkotás hőse a franchise történetében először egy nő, aki egyedi harcmodorral rendelkezik.



Szintén ezen a napon jelenik meg a körökre osztott stratégia-RPG, a The Banner Saga, mely egy trilógia nyitánya is egyben. A vikingek világában játszódó alkotásra a pénzt a Kickstarteren gyűjtötték össze és már nagyon várjuk, hogy kipróbáljuk ezt a rajzfilmes megvalósítással megáldott alkotást. Ezután kicsit nagyobb szünet jön és 23-án tér vissza a Might & Magic franchise.

A Might & Magic X: Legacy Karthal városában játszódik és a Might & Magic Heroes VI eseményei után játszódik 10 évvel. A város szeretne önállóvá válni, ám Agyn Peninsula vezetője nem nézi ezt jó szemmel. Négy hősünk eme politikai intrikáktól sem mentes környezetben kezdi meg kalandját, mely igen változatosnak ígérkezik. A Legacy ezúttal is egy belső nézetből játszható RPG lesz és a demó alapján a készítőknek sikerült visszacsempészni a régi széria hangulatát.

Februárban aztán minden eddiginél gyengébb felhozatallal lesz dolgunk, hiszen a Yaiba: Ninja Gaiden Z és a Thief mellett más nem is érkezik PC-re.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!