Berta Sándor

Az Acer csökkentette legújabb Windows 8-as táblája árát

A tajvani gyártó máris 20 százalékkal mérsékelte a nemrég bejelentett Acer Iconia Tab W3 árát.

Az Acer Iconia Tab W3 alap változata WLAN-modullal és 32 gigabájt flashmemóriával eredetileg 379, míg a 64 gigabájtos verzió 429 dollárba került az Amerikai Egyesült Államokban. Az új ár 299, illetve 349 dollár lett. A készülék június óta kapható a boltokban. Ez az első olyan Windows 8-as tábla PC, amelynek 10 collosnál kisebb képernyője van, csupán 8,1 collos. A problémát persze nem ez jelenti, hanem az, hogy a kijelző IPS helyett TN panelre épül. Az Acer költségmegtakarítási okokból döntött a TN panel alkalmazása mellett, azonban ez a képminőséget tekintve elmarad az IPS panel mögött.


Az Acer megerősítette az árcsökkentés tényét és egyúttal közölte, hogy a világ más régióiban is módosítani fogják, illetve van, ahol már csökkentették is az Iconia Tab W3 árát. Németországban például a 32 gigabájtos modell már csupán 299, míg a 64 gigabájtos 369 euróba kerül. A kereskedők egy része erre még rá is tesz egy lapáttal és a hivatalos árnál is olcsóbban kínálja a terméket.

Az Acer eddig nem indokolta meg, hogy mi áll az árcsökkentés hátterében, ugyanakkor egy ideje vannak olyan pletykák, hogy a tajvani gyártó a képernyőt ért kritikák miatt egy új kiadást akar a piacra dobni. Ezt megerősítheti a mostani akció, mert így tüntetnék el a meglévő készülékek raktárkészletét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #3
    Az uj Haswellesek talan jok lesznek, az RT vonal meg halva szuletett otlet (mit is gondolhattak?)
  • tomcsa4 #2
    A win8 kiváló minden téren ,minden platformon.

    De! Azért a 299 dollár (tervek szerint csökkentés) és a 299 euró (Németo.) között van difi. Könyörgöm ez nem árcsökkentés. Nem is mérsékelt ár. A cikkíró milyen állapotban írta a cikket? A 379 dollár közelít a 299 euróhoz.
  • Narxis #1
    Aha, a rohadt anyjukat! Zúzzák be a szarjukat, nehogy már rásózzák a sok szerencsétlenre. Persze tudom én, nem csak az Acer csinál ilyet....