HENT hírlevél

Torrent oldalakat szólít fel a londoni rendőrség

Filmes és zeneipari jogvédőkkel együttműködve szerzői jog által védett tartalmakat jogsértő módon kínáló weboldalak elleni akciót hirdetett a londoni rendőrség. A kampány keretében az érintett oldalak együttműködésére számítanak.

A csalás elleni fellépésért felelős brit hatóság (National Fraud Intelligence Bureau, NFIB), a filmipart képviselő Federation Against Copyright Theft (FACT), a zeneipar érdekeit képviselő British Recorded Music Industry (BPI), valamint a kiadók érdekvédelmét ellátó The Publishers Association (The PA) működnek együtt a londoni rendőrséggel a szerzői jogvédett tartalmakat engedély nélkül kínáló oldalak ellen hirdetett kampányban.

A TorrentFreak beszámolója szerint a kampány keretében az NFIB hivatalos levelet küld a torrent, és más jogsértő oldalak üzemeltetőinek, amelyben felhívja figyelmüket tevékenységük jogsértő voltára. A levelekben jelzik, hogy tudomásuk szerint az oldalon szerzői jog által védett tartalmakat tettek engedély nélkül hozzáférhetővé az internetezők számára, amelyben való közreműködésükkel jogsértést követnek el. A levélben megjelölik a vonatkozó jogszabályokat, kiemelve, hogy a szerzői jogok megsértése bűncselekmény, és akár tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető lehet. A levél azzal zárul, hogy felszólítják a címzett oldalak üzemeltetőit, hogy lépjenek kapcsolatba az NFIB képviselőivel, és működjenek együtt a további jogsértések megakadályozásában. Amennyiben a levélben megadott határidőben nem történik meg a kapcsolatfelvétel, akkor rendőrségi intézkedésre számíthatnak az oldalakkal kapcsolatban.

A hírportál kérdésére az NFIB megerősítette, hogy a londoni rendőrség vezetésével zajlik egy akció, amely az olyan oldalakat célozza, amelyek haszonszerzési céllal követnek el jogsértéseket illetve működnek közre a szerzői jogot sértő tevékenységekben. Az ilyen oldalak többnyire a hirdetési helyek értékesítéséből profitálva kínálnak többek között filmes és televíziós tartalmakhoz engedély nélküli hozzáférést, ezzel kárt okozva e tartalmak jogosultjainak és a teljes kreatív ágazatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!