HENT hírlevél

Fél év börtönt kapott egy francia fájlmegosztó tulajdonosa

Négy évnyi nyomozást követően hat hónap szabadságvesztést és pénzbüntetést szabott ki a francia bíróság arra a személyre, aki egy tízezer tagot számláló, kalózfájlok megosztására specializálódott internetes fórum operátoraként tevékenykedett.

A francia jogvédő szervezet, az ALPA 2009-ben kezdett vizsgálódni az Infernio Advitam elnevezésű fórum ügyében. Miután felfedezték, hogy az online közösség tagjai több mint 1500, szerzői jog által védett filmet osztanak meg egymással engedély nélkül, a jogvédők panaszt tettek a rendőrségen. A hatósági eljárás eredményeként a napokban született meg a bíróság ítélete az Infernio Advitam ügyében, amely hat hónap börtönbüntetést szabott ki az internetes fórum üzemeltetőjére, valamint 8000 euró összegű pénzbüntetés megfizetésére kötelezte őt.

A TorrentFreak beszámolója szerint annak vonatkozásában egyelőre nem határozott a bíróság, hogy körülbelül mekkora kárt okozhatott a fórum működése a szerzői jogi jogosultaknak, és ennek fényében az operátornak mekkora összegű kártérítést kell fizetnie az érintett stúdióknak. A Fox, a Columbia, a Disney, a Paramount, a Universal Studios és a Tristar képviselőinek becslése szerint az üzemeltető legkevesebb 25 ezer euró összegű adományt kaphatott az oldal felhasználóitól a portál üzemeltetéséért cserébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!