Gyurkity Péter

Nem profitál a Motorola saját felvásárlásából

A Motorola felvásárlásának gyümölcsei egyelőre tovább váratnak magukra, legalábbis a gyártó szempontjából, amely legkorábban jövőre kerülhet előnyösebb helyzetbe a Google segítsége révén.

Iparági szereplők arról értekeznek, hogy bár a Motorola Google által történő felvásárlása már májusban lezárult, a gyártó pedig több fontos lehetőséghez is hozzájuthat az új tulajdonos előnyös pozíciója és tervei révén, ezek idén még nem fognak megmutatkozni az eredmények terén. Jövőre már változhat a helyzet, addig azonban egyedül a keresőcég profitál a lépésből.

Példaként említik, hogy az Android 4.1 megjelenése semmilyen konkrét előnyhöz nem juttatta a céget, bár sokan már jóval korábban amiatt aggódtak, hogy a Google kivételezni fog új tulajdonával, és exkluzív megoldásokkal igyekeznek majd előnyösebb pozíciót kiharcolni számára. Bár a keresőcég többször hangoztatta azon meggyőződését, hogy semlegesnek kell mutatkoznia a gyártók versenyében, ezt nem igazán hitték el nekik, a jelek szerint azonban mégis tartják magukat az elhatározáshoz - legalábbis egyelőre. Persze arról sem feledkezhetünk meg, hogy a Motorolát elsősorban az általa birtokolt szabadalmak miatt vásárolták fel, hogy biztonságban tudják a szellemi tulajdont, ezzel pedig megvédjék az Android platformot az esetleges támadásoktól.

Jövőre azonban már több ponton is előnyt harcolhat ki magának a Motorola, már amennyiben gazdájuk valóban őket helyezi előtérbe az androidos okostelefonok gyártása szempontjából. Erre mindenképpen szükség lenne a kölcsönös pozitívumok eléréséhez, hogy valóban mindkét szereplő számára gyümölcsöző legyen a kapcsolat, a gyártó pedig végre visszanyerje korábbi lendületét és jelentős mértékben növelje forgalmát a szegmensben.

Fontos lehetőségként merül fel itt a következő generációs Nexus készülékek gyártása, amely egyesek szerint elsődlegesen a Motorola feladata lesz. 2013-tól többek között ez adhat majd új erőt a cégnek, bár az kérdés, hogy mit szólna ehhez a Samsung.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fade2black #2
    "viszont a többi gyártó majd okulhat a "béta" verziós Motorola-Google hibákból."

    Nem jellemző rájuk az okulás, am blokk androidos fronton alig lehet bugmentes készülékekeket mondani, az egy ami van azok a google mobilok, mindegy hogy épp ki gyártja őket. És el is érkeztünk a lényeghez, ha ezt megkapja a motorola onnan bár soha nem volt motom, de onnan csak motom lesz.
  • Looooser #1
    saját tapasztalatból mondva, a legnagyobb előnyt az jelentené a Motorolának, ha elfelejtené a MotoBlurt, persze alá írom kellemes, és tényleg a hülye is tudja kezelni, viszont erőteljesen bugos és bugos lesz ha egyéb droid alkalmazások kerülnek rá (itt a személyre szabó alkalmazásokra gondolok).
    Az hogy piacilag milyen lépéseket tesz a Google annak fényében, hogy végül is vett magának egy hatalmas múlttal rendelkező telefon gyárat, kiszámíthatatlan. Főleg, hogy. Telefon operációs rendszerben eléggé monopol helyzetben van.
    BTW, én azt mondom, hogy nem fog annyira kics*szni a többi gyártóval, viszont továbbra is megfogja érni hogy Motorola telefont vegyen az ember magával, hisz persze nincs olyan "szülő" aki ne kivételezne kicsit a gyermekével, még ha az örökbe fogadott is. Persze lehet, hogy majd az új lehetőségeket először a Motorola kapja, viszont a többi gyártó majd okulhat a "béta" verziós Motorola-Google hibákból. A licensz háború, meg a kisembereket olyan mértékben nem érinti, hogy aggódni kelljen érte, hisz az árakban mindig versenyeznek, a fejlesztések meg csak nekünk jók, így legalább mindig jobbat, és jobbat kapunk. Mesterséges "evolúció". RuLz :D