Berta Sándor

Windows 8-as tábla PC érkezik a Lenovótól

A Windows 8 október végi megjelenésével párhuzamosan a kínai gyártó is piacra dobja a Microsoft új operációs rendszerét futtató tábla PC-jét.

A Techin5 ausztrál portál birtokába jutott információk szerint a eszköz neve The Windows 8 ThinkPad Tabet 2 lesz és 10,1 collos, IPS-paneles kijelzővel szerelik fel. A LED-háttérvilágítású, tükröződésmentes képernyő felbontása 1366 x 768 képpont. A készülék a kétmagos Intel Atom Z670 (Clover Trail) típusú processzorra épül, amit két gigabájt DDR2-es memória és 64 gigabájtos SSD-meghajtó egészít ki.


A kijlezőt a környezeti hatásoknak korlátozott mértékben ellenálló házban helyezik el. A táblát felszerelik egy HD felvételek készítésére alkalmas, 2 megapixeles előoldali és egy 8 megapixeles hátoldali kamerával, IEEE 802.11n szabványú WLAN-modullal, Bluetooth 4.0-porttal, választható LTE/HSPA+ modullal, mini HDMI-kimenettel, MicroSD-kártyaolvasóval, fejhallgató és mikrofon-csatlakozóval, NFC-támogatással, GPS-egységgel és USB 2.0-s porttal. A 262,6 x 164 x 9,8 mm méretű és 650 gramm súlyú táblagép maximális üzemideje várhatóan 10 óra lesz. A termék támogatni fogja a kézírás használatát és emellett a Lenovo billentyűzettel egybeépített dokkolóállomást is kínál majd a termékhez. Az egység tartalmazni fog még egy TrackSticket és két elkülönített egérgombot.


Korábban arról írtunk, hogy novemberben érkezhetnek az első Windows 8-as táblák. Az x86 alapú készülékek mindegyike a kétmagos Intel Atom Clover Trail CPU-ra fog épülni, amelyek 32 nanométeres gyártási eljárással készülnek. Ezekre az eszközökre a Windows RT verziója kerül majd. Az idei Computex kiállításon a Lenovo már bemutatta a ThinkPad Slate nevű modelljét, amely 10,1 collos kijelzőt kapott, szintén az új chipre épült és az operációs rendszere a Windows 8 volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hurkaur #20
    ezt szerintem meg a linux fanboi m$ hater haverjaid sem hiszik el :D
  • Artus58 #19
    "Miért írja ki 70%-os ram telítettségnél hogy zárja be ezt meg azt az adatvesztés elkerülése végett, holott semmi sem utal arra hogy akár a 80%-is meglegyen."
    Azért mert a buta user kikapcsolta a swapet egy 4gb rammal rendelkező gépen, ami finoman szólva kevés, főleg hogy már egy böngésző képes megenni több mint egy gigát, nem beszélve egy photoshopról vagy egyéb komolyabb programokról.

    Az a szerencsétlen windows meg azért baszogatja a swapet mert beleírja azt is amit amúgy memóriából ér el(amikor nincs lemezművelet, szóval nem lassít), és ha éppen szükség van nagy mennyiségű ramra akkor már nem kell szarakodnia a swap-ba írással mert már eleve ott van. Jó mi?

    Az meg hogy a rendszer gui-ja másodpercekre beáll egy 4 magos cpun szintén user error... bár ha egy 8 éves 40 gigás ide-s vinyóról fut a rendszer akkor el tudom képzelni hogy az okoz szűk keresztmetszetet
  • sanyicks #18
    akkor ha hazugság, magyarázt már el hogy miért basztatja ez a szar win7 2 giga szabad ram mellett a swapet? Miért írja ki 70%-os ram telítettségnél hogy zárja be ezt meg azt az adatvesztés elkerülése végett, holott semmi sem utal arra hogy akár a 80%-is meglegyen.
    Hogy van az hogy egy 4 magos cpu-val egy cpu igényesebb program mellett azonos prioritási programok, és a rendszer gui-ja is másodperceking beáll? Nem kell rizsázni meg hazudozni, tapasztalni kéne!

    "mobil platformon meg vitán felül áll, hogy az Android erőforrás igényesebb, ergó a WP jobban optimalizált."

    Ja a dos meg mégjobban optimalizált mert az még jobban fut. Ez vitán felül áll :)
  • Papichulo #17
    "de szerintem a kínaiak már évek óta rajta vannak az ügyön, hiába no, a hanyatló, magára büszke nyugat..."&"tuti hogy emiatt is nyomják le a nyugatot majd"

    Azert csak halkan teszem hozza, hogy meg mindig szinte minden R&D a "hanyatlo nyugaton" zajlik es a legkevesbe Kinaban ;)
  • hurkaur #16
    jah, csak sok embernek nem megfelelo a 20 ezer huf erteku margarin dobozon is elfuto tokonszurassal felero csudandroid
  • DjDano #15
    Ez egy tömény hazugság! Desktopra sem igaz már, úgy nagyjából a Windows 7 óta, de a Win8 még kevesebb erőforrást igényel, mobil platformon meg vitán felül áll, hogy az Android erőforrás igényesebb, ergó a WP jobban optimalizált.
  • sanyicks #14
    valszeg többet vár mint egy wintől ami mai napig képtelen a normális memória, cpu, és lemezkezelésre, emellett lassú, és szabálja az erőforrásokat :)
  • Vers #13
    es? eddig a symbian volt a nyero evekig, ki nem szarta le , csak egy telefon ember , az android is ilyen gyorsan fog eltunni, vagy mit varsz , egy fostalicska linux es darwin keverektol ?
  • Khelben #12
    "Ha a Win8 olyan gyors lesz tableten, mint a WP7 a telókon, akkor nyert ügye van az Androidoddal szemben."

    Ó igen, pont ez látszik most a WP7 vs. Android eladási statisztikákon.
  • Csaba42 #11
    Gondoltam, hogy valaki felhozza majd a gagyi Androidos tableteket, amikből a 130 ezres gép is tetű lassú. :) Volt balszerencsém egy Motorola Xoom2-höz, és soha többé nem kívánok Androidos tabletet a kezembe venni, ha nem muszáj. Persze akinek ez megteszi...

    Ha a Win8 olyan gyors lesz tableten, mint a WP7 a telókon, akkor nyert ügye van az Androidoddal szemben.