Gyurkity Péter

Motorola Droid RAZR Maxx és Gleam+ Európában

A Motorola brit részlege két új készüléket jelentett be a kontinensen, ezek nemsokára befutnak az európai, valamint a közel-keleti piacra. Apróbb változtatásokra és némi ráncfelvarrásra számíthatunk.

A címben is említett két mobiltelefon (egy okos-, valamint egy hagyományos készülék) már korábban is megjelent, a nevükben szereplő jelzők arra hivatottak felhívni figyelmünket, hogy ezúttal némileg javított, kissé módosított változatokról van szó. Néhány részlettel még adós a cég, de a technikai jellegű változtatásokat felsorolják a hivatalos közleményekben.


A Droid RAZR Maxx már most is kapható az Egyesült Államokban, az európai és közel-keleti régióban viszont májusban jelenik meg az okostelefon. Közvetlen elődjéhez képest ugyebár ez a példány némileg vastagabb KEVLAR külsővel érkezik, mégpedig elsősorban az erősebb, nagyobb akkumulátor helyigénye miatt. A 4,3 hüvelykes Super AMOLED Advanced kijelző (Corning Gorilla Glass), az 1,2 GHz-es ikermagos processzor, az 1 GB RAM, valamint az Android jelenléte változatlan, a pontos vastagság ezúttal 8,99 mm, míg a Motocast app a letöltéseknél és a stream funkcióban segít. Az ár, valamint az országok teljes listája egyelőre nem ismert.


A Motorola GLEAM+ már egy hagyományos, kihajtható készüléket takar, amely szintén stílusos, jól elkülöníthető dizájnt kapott. Az eredeti GLEAM-hez képest itt magasabbra sikeredett a külső előlapon megtalálható kisebb kijelző, maga a telefon 0,4 mm-el vékonyabb elődjénél, miközben a főkijelző 2,4 hüvelyk helyett immár 2,8 hüvelykes, 400 x 240 pixel WQVGA felbontással. A méret egészen pontosan 107 x 52,5 x 13,5 mm, a súly 105 gramm, a kamera 2 megapixeles, az 50 MB-os belső memória egészen 16 GB-ig bővíthető microSD segítségével, az akkumulátor pedig 750 mAh-ás.

A szigetországban már hétfőn megjelent a készülék, a hazánkban most újoncként rajtoló szolgáltató kínálatában, odaát (hűségszerződéssel) akár ingyen is beszerezhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #5
    Ha engem kérdeztél, akkor csak az, hogy Verizon előfizetéssel kapható csupán, mert amerikának készülnek. Az egyedüli alternatíva a Sonim, ezeket már hozzák, de sokkal kevesebbet tud, mint a Casio-k.
  • theCREATOR #4
    Mi tart vissza attól hogy rendelj? :)
  • Ender Wiggin #3
    Bár a Casio telóit hoznák európába...
  • viasz #2
    Ez gagyimerazájfonnak sokkaljobbakamerája...
  • caius marius #1
    Hellóhelló! Nem volt itt a cikk végén, hogy de az ájfos mennyivel jobb! Valami hiba került a gépbe...
    :-)