Berta Sándor

Jövő márciusban dönthetnek Kim Dotcom kiadatásáról

További nyolc hónap haladékot kapott a MegaUpload alapítója, miután egy új-zélandi bíróság elhalasztotta azt a tárgyalást, amin az Egyesült Államoknak való kiadatásról döntöttek volna.

Kim Dotcom amerikai kiadatása ügyében leghamarabb jövő március végén születhet döntés. Az eredeti tervek szerint augusztus 20-ig kellett volna döntést hozni ebben a kérdésben. Az illetékes bíró azzal indokolta a határozatot, hogy a MegaUpload-ügy rendkívül összetett. A férfi a következő több mint nyolc hónapot kénytelen házi őrizetben, az Auckland környékén található birtokán tölteni.

Dotcom nem fogadta kitörő örömmel az ítéletet, sőt. A Twitteren bírálta az "Egyesült Államok mocskos halogató taktikáját" és hozzátette: "Tönkretették az üzletemet és mindenemet elvették. Az idő majd elvégzi a többit." Egy másik üzenetben kifogásolta, hogy Új-Zéland nem adja meg neki azt a lehetőséget, hogy tisztességesen megvédhesse magát és hogy egy tisztességes bírósági eljárásban szülessen döntés a sorsáról. Ezért John Key új-zélandi miniszterelnöknek szégyellje magát.

William Akel, Dotcom egyik ügyvédje később úgy nyilatkozott, hogy a halasztásra azért volt szükség, mert számos tisztázatlan kérdés van még. Ezek közül több a legutóbbi ítéletre vonatkozik, amely kimondta, hogy a férfi birtokán tartott házkutatás és a Szövetségi Nyomozó iroda (FBI) titkos "bizonyítékmásoló" akciója egyaránt illegális volt.

Az Egyesült Államok március elején hivatalosan is kezdeményezte a MegaUpload alapítójának a kiadatását. Júniusban derült ki, hogy az FBI titokban hozzáférést szerzett a nyomozás során lefoglalt merevlemezekhez és azokat klónozta, majd az Egyesült Államokba küldte. Liam O'Grady amerikai szövetségi bíró áprilisban arról tájékoztatta a portált képviselő ügyvédeket, hogy álláspontja szerint nem lesz az Egyesült Államokban per a MegaUpload ellen. Ezt azzal indokolta, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium és az FBI több kritikus hibát is vétett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #9
    Vannak egyenlők, de vannak akik egyenlőbbek.
  • zola2000 #8
    Én csak annyit nem értek, hogy a youtubeal mi van? Beírom a keresőjébe hogy "teljes film", aztán ... hát van minden.
  • NEXUS6 #7
    Az már csak annyira marginális körülmény, hogy nem amcsi állampolgár és Új-Zélandon vették őrizetbe, hogy a modern demokratikus bíróságok ilyen apróságon azonnal túllépnek.
  • TARTYOM #6
    Az lesz a vicces, amikor Kim visszaperli a pár milliárdját amit eladtak neki úgy hogy vád sem volt ellene...

    Szakadni fogok a röhögéstől amikor az FBI fizeti neki a x millió $ os csekket + egyéb díjakat
  • NEXUS6 #5
    Gyakorlatilag elfelejtettek vádat emelni ellene. Ez tökre olyan, mint az 50-es években a koncepciós perek. Csak akkor látványosan kivégezték az embereket, ma "csak" egzisztenciálisan ellehetetlenítik.
  • martincpt #4
    És mi a helyzet a twitteres pletykával miszerint hamarosan újraindul a megaupload?
  • caius marius #3
    Gyökér usàkok, ezeknek semmi sem szàmìt! A lényeg az, hogy dagattra hízott "jogvédö" majmaikat etethessék.
  • mad mind #2
    Az nem számít. Ha még egy-két évig húzzák halasztják, akkor úgyís mehet a híd alá, mert felélték minden tartalékát.
  • NEXUS6 #1
    "Liam O'Grady amerikai szövetségi bíró áprilisban arról tájékoztatta a portált képviselő ügyvédeket, hogy álláspontja szerint nem lesz az Egyesült Államokban per a MegaUpload ellen. Ezt azzal indokolta, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium és az FBI több kritikus hibát is vétett."

    Ja voltak hibák, pl tartok tőle, hogy valszeg elkerülte a nyomozók figyelmét, hogy nem követett el semmi olyat, ami az amcsi törvényekbe ütközne.