Berta Sándor

Eladnák a MegaUpload-alapító lefoglalt autóit

Az új-zélandi hatóságok azt tervezik, hogy a Kim Dotcom, alias Kim Schmitz tulajdonát képező és a korábbi házkutatások alkalmával lefoglalt járműveket értékesítik.

A ComputerWorld információi alapján a hatóságok az autók eladásából befolyó összegekből fedeznék a MegaUpload alapítója ellen indított jogi eljárás költségeinek egy részét, a jogi vita ugyanis egyre több pénzt emészt fel. A gépkocsik és motorok értéke akár 6 millió dollár is lehet, ugyanakkor még nem született végleges döntés az ügyben. Kim Dotcom birtokán közel 30 autót és motort foglaltak le a rendőrök.

Az autók és motorok eladásáról az ügyet tárgyaló bíróság dönt. A fő kérdés, hogy egy ilyen lépés jogszerű-e. Dotcom ügyvédei ugyanis úgy gondolják, hogy nem, mert a szükséges keresetet nem az ügyész nyújtotta be, márpedig a törvény ebben a kérdésben egyértelműen rendelkezik. Az ügyészség viszont azzal érvelt, hogy az ügyész a beadvány benyújtását a helyettesére hárította át, ez viszont megszokott eljárásnak számít, így nem történt jogsértés.


A védelmet mindenesetre nem sikerült meggyőzni, mert Dotcom ügyvédei szerint így nem zárható ki, hogy a keresetet nem politikai vagy nemzetbiztonsági okokból nyújtották be. Magyarán ezzel arra céloztak, hogy a lépésre csak azért kerül sor, hogy Új-Zéland véletlenül se kockáztassa az Egyesült Államokhoz fűződő jó viszony esetleges megromlását.

A 38 éves férfit január 20-án három társával együtt vették őrizetbe az új-zélandi hatóságok. Az amerikai szervek március elején kérték a kiadatását. Ebben a kérdésben várhatóan augusztusban születik döntés. Néhány nappal ezelőtt viszont egy aucklandi bíróság engedélyezte számára, hogy ismét használhassa az internetet, rögzítse a tervezett zenei albumát és ússzon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • theCREATOR #6
    Már bizonyították, mivel koncepciós per az egész.

    Minden előre el van tervezve, le van írva el van borítékolva. Ha nem lép le marad házi őrizetben pár évet, majd kiderül hogy pedofil volt és életfogytot kap.

    Köszöntünk a demokráciában!
  • passatgt #5
    honnan tudod, hogy nincs neki?:)
  • mad mind #4
    Nem értem, elfognak valakit és az ő pénzéből tartják fent az ügyészségi vádat? Ez milyen dolog? Még nem is bizonyítottak semmit és már eladják a tulajdonait?
    Még szerencse, hogy nem egy demokráciában történt, ja mégis...
  • chuky123 #3
    Az Phantom nem lehetett olcsó mulattság. 100 milla (használtan)
  • nlght #2
    vagy lett volna egy B-terv cayman-szigeteki bankszámlákkal... amúgy mi a ráknak kellett neki 30 kocsi, kocsibérlő vállalkozásba akart kezdeni?
  • DjDano #1
    Piszkosul jól tejelt a MEgaupload, ha lett volna egy kis esze, már rég otthagyott volna csapot papot, mielőtt még elkapják.