Napi Online

Máris leáll a szlovák LCD-gyár

A tajvani AU Optronics LCD-paneleket gyártó trencséni üzeme − amely 191 millió eurós beruházással Szlovákiában idén az év beruházásának számított − megrendelések hiányában máris kénytelen egy időre leállítani a gyártást.

Az alkalmazottak között az a hír terjed, hogy a leállás akár két hónapig is elhúzódhat. Az év vége általában mindig gyengébb, mint az év többi időszaka, a gyártást így az aktuális kereslethez igazítjuk − nyilatkozta szűkszavúan Katie Chen, az AU Optronics központjától, a helyszínen azonban rosszabbnak tűnik a helyzet. Közölték velünk, hogy december 12-étől nem fogunk dolgozni. Hogy meddig tart a leállás, azt nem árulták el − idézett a Hospodárské Noviny egy helyi forrást.

A távol-keleti cég eredetileg 3200 alkalmazottat ígér, most azonban még az 1500 foglalkoztatottal számoló terv sem teljesül: jelenleg 1000 főnél tartanak. Az idén júniustól üzemelő cég az államtól 34,9 millió euró segítséget kapott, termelését ígéretesen felfuttatta, azonban október végén már jelezték, hogy az előzetes üzleti terv a megrendelések visszaesése miatt nem teljesíthető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!