Alex

Lehetségessé válik az online vásárlás Maestro bankkártyával

Már elkezdődött, de 2011. április 15-től a MasterCard előírásai szerint kötelező is lesz az új kibocsátású Maestro kártyák alkalmassá tétele az internetes vásárlásra, így hamarosan megnyílik a netes vásárlás lehetősége több mint 2 millió magyar Maestro kártyabirtokos előtt.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikája szerint jelenleg 2,9 millió Maestro bankkártya van forgalomban Magyarországon, ami a teljes kártyaállomány 32 százaléka, a betéti kártyák 40 százaléka. 2011. április 15-től a MasterCard előírása szerint a bankok kötelesek az új kibocsátású Maestro kártyákat ellátni az internetes azonosításhoz szükséges CVC2 kóddal, valamint előírás az is, hogy a teljes kártyaszám jelenjen meg a plasztikon. Az áprilisi határidő után a kibocsátó bankok csak abban az esetben utasíthatják el egyéb kifogás híján az internetes Maestro kártyatranzakciót, ha az nem SecureCode-os elfogadótól érkezett, csupán a márkajelzés miatt nem tehetik meg.

"Az e-kereskedelem töretlen fejlődése és az ezzel párhuzamosan jelentkező fogyasztói igény szükségessé tette, hogy az internetes fizetés lehetőségét kiterjesszük a Maestro bankkártyákra is" - mondja Gauder Milán, a kártyatársaság regionális vezetője, aki kiemelte, a Magyarországon kibocsátott MasterCard kártyákkal végzett internetes forgalom kétszer olyan gyorsan növekszik, mint a bolti kártyás vásárlások forgalma. Gauder Milán elmondta, a változással nem csorbul az internetes vásárlás biztonsága, mivel a Maestro kártyák is megkaphatják a MasterCard internetes biztonsági kódját, a Secure Code-ot.

A SecureCode egy titkos azonosító, mely segít megakadályozni a jogosulatlan kártyahasználatot az internetes vásárlások során, hasonlóan működik, mint a fizikai tranzakcióknál használt PIN kód. A számkombináció, melyet a kártya regisztrálása után kap a kártyabirtokos, az azonosítás egy további lépcsőjeként jelenik meg az internetes vásárlásnál, ekkor kell megadni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 29spotty #28
    És mi a helyzet a paypass kártyákkal, arról tudtok valamit? mondjuk erről? Ilyet ajánlott most nekem a bankom, de még hezitálok, hogy kell-e.
  • bakagaijin #27
    Már nem azért de ezeket is bankkártyaszámra regisztrálod rá. Azaz fizetsz a kártyacégnek és ezeknek a virtuális pénzintézeteknek is.
  • sanyicks #26
    És az kinek a hibája? A fasz bankoké. Kultúráltabb helyeken nem tart ennyi ideig, és fogadok hogy kevesebbe kerülne megcsinálni mint ez a májsztrós fizetés.
  • Kara kán #25
    Inkább ezekre az on-line fizetési eszközökre kell rágyúrni (legegyszerűbb módjai a külföldi átutalásoknak):
    PayPay
    PayPal
    Moneybookers
  • Tetsuo #24
    Azt hozza kell tenni, hogy Angliaban egy kartyas fizetes eseten kb tizede a jutalek a kartyakibocsajto fele (bankok), mint Magyarorszagon. Ez pedig nem a magyarok hibaja.
    Gyakran van ilyen elteres multicegeknel.
    Pl. a Tesco Angliaban 25-26% eves adot fizet, Magyarorszagon ~2%-ot.
    A Vodafone percdija Magyarorszagon magasabb mint Angliaban es Angliaban nincs is teljes lefedettseg meg akar kulvarosokban sem!
    Nemet cegek is gyakran abbol a profitbol csinalnak (nemet) discountot, amit Kelet-Europaban szedtek ossze..
  • nando42 #23
    ez nem ciki, hanem sima üzletpolitika, sőt semmi kirívó nincs benne, teljesen általános a számtech üzleteknél.a magyarázat valami olyasmi, hogy ezek a boltok olyan kis árréssel dolgoznak, hogy nem éri meg nekik, ha valaki kártyával fizet, miután a cégnek kell állnia a bank felé a tranzakciós díjat.

  • morden #22
    Külön érdekesség a MÁV, közepes állmoásokon is ki van rakva hogy bankártyával lehet fizetni ( több 10 ezer forint is lehet a bérlet) és szinte kívétel nélkül nem működik, vagy le van lakatolva , gondolom ez is az ügyeskedés miatt .
  • sanyicks #21
    Magyarországon nem ez a jellemző, hanem az hogy azért nincs kártyás, mert ott nem tudnak ügyeskedni az adóval :)
  • Alien69 #20
    Nem ciki, hanem ez a MAGYAR valóság! Hol/hogyan vásárolsz? Megnézed, melyik boltban a legolcsóbb, és ott veszed meg. Namármost, a kártyás dolgok mind mind PÉNZBE kerülnek, ki kell termelnie a cégnek, amit ugye az árba bele építenek. Például a telefon vonal költségeit, a kártya üzemeltetője is kér lét. Tehát, az ügyfélnek/vásárlónak ez qrva kényelmes, mert azt hiszi, így jobban jár, pedig NEM. Pontosabban annyival, hogy a kártyájáról nem kell külön-külön autómatából felvennie pénzt, hanem azt az adott helyen ráterhelik. Tehát pl amikor "képzik" az árakat, meg van határozva, hogy az adott árra még rá kell számolni 2-3%-ot a kártyás fizetések miatt. Viszont ebből fakadóan, ennyivel óccsobban is tudja adni a cuccot, márpedig TE CSAK az árat nézed (meg én is).
    De lehet, tévedek valamiben, pl nem 2-3%, hanem még nagyobb összeg épül(ne) bele az árba. Viszont vannak olyan helyek, ahol elmegy a vásárló, ha nincsen kártyás fizetési lehetőség. Jellemzően ilyenek az ÖSSZES Plaza. Ha ott egy üzletben pl leáll valami miatt a kártyás fizetési lehetőség, jelentőssen csökken a forgalom. Márpedig ez az adott bótnak katasztrófa, mert napi szinten meg van határozva, mennyit kell(ene) forgalmaznia, hogy ki tudja termelni a pár millás bérleti költségét, meg ugye a fizetéseket, és a tulaj pár milláját. :-)))
  • chuky123 #19
    Pl a CHS be sincs :(