Gyurkity Péter

51 százalékkal erősödött a Bing indulása óta

A Microsoft új keresője tavaly sikeres rajtot vett, azóta pedig lassan de biztosan nyomul előre. Jelenleg éppen azon Yahoo nyomában van, amely Észak-Amerikában komoly segítséget vár tőle.

A Nielsen által közzétett adatokból jól látszik, hogy a tengerentúlon a Bing jelenleg 13,6 százalékos részesedéssel van jelen az internetes keresők piacán. Ez ugyan még egyáltalán nem elég ahhoz, hogy komolyan kikezdje a Google előnyét, ám éves szinten 51 százalékos növekedést mutathatnak fel, amivel egyértelműen jobbak az esélyeik, mint a korábbi Live Search platformmal.


A sorrend ráadásul biztosan változni fog a közeljövőben, hiszen az elmúlt egy évben 17 százalékot veszítő Yahoo Search alig egy százalékkal előzi meg a Microsoft produktumát, ráadásul az USA-ban és Kanadában éppen most készülnek felhasználni azt, mégpedig az organikus kereséseknél, vagyis a releváns találatokat (nem pedig hirdetéseket) megjelenítő oldalaknál. Mindez a Bing számára azt jelenti, hogy havonta 5,2 milliárd keresést fognak kiszolgálni, ezzel pedig az amerikai piac 31,6 százalékát fogják lefedni (Kanadában 290 millió keresés és 8,6 százalékos részesedés van a terítéken). Ez már mindenképpen megfelelő kiindulópont lehet a Google-lal szembeni verseny fokozásához, bár ezt nyilván ez utóbbi sem néz majd tétlenül - elég csak a legutóbbi finomításukra gondolni.

A Google egyébként az amerikai piac 64,2 százaléka felett uralkodik, helyzete tehát továbbra is hasonló ahhoz, ami az Internet Explorert jellemzi a böngészők (globális) versenyében. Erős pozícióit jól jellemzi, hogy alig 1 százalékot veszítettek egy év alatt, vagyis tulajdonképpen jól tartják magukat, a Bing komoly erősödése ellenére is.

A többiek pedig labdába sem rúgnak, hiszen a negyedik helyen az Ask.com szerepel, alig 2,1 százalékkal - ez nyilvánvalóan már a "futottak még" kategória.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sedward #14
    A google a korábbi kereséseinket és a földrajzi helyzetünket is beleszámítja a keresési eredményeibe. Nincsen ebben semmi összeesküvés, csak hogy számunkra jobb találatokat adják.

    Van egy jogtiszta Vista a laptopomon, fél évente be szoktam bootolni. A múltkor valamit félreütöttem, erre bejön a bing és azon keres a félreütött lokális címre. Csak néztem, mert amikor megvettem a gépet még bing sem volt és a gépen a frissítések is ki vannak kapcsolva.
  • Major #13
    Hidd el a Microsoft is nyugodtabb, hogy egy magyar warezolóval kevesebb :D
  • Gerygrey #12
    Egyszer valami MSN bizbaszt rakott fel a kedvesem, és Bing lett a default kereső a FIREFOXBAN(!!!)

    Az IE-vel csináljon azt, amit akar, de a Firefoxomhoz hogy merészel hozzányúlni? Ennyi erővel legközelebb az Adobe Premiere Pro parancsikonját átirányíthatja a fos Movie Makerre? :))
  • tmisi #11
    Nekem amióta internetem van, azóta a Google a kezdőlapom. :)
  • bakagaijin #10
    Szerintem arra gondolt, hogy egy IE frissítés automatikusan megváltoztatja a kezdőoldalt a bing-re. Google egyébként nagyon durván diszkriminál/szűr/cenzúráz, a google sharing-et használom és nagyon meglepő eltéréseket lehet találni a találatokban ki illetve bekapcsolt google sharing mellett. Más országok proxyjaival tesztelve még durvább :).
  • hamotar #9
    Én amióta ubuntura váltottam, elvből nem használok semmilyen microsoftos cuccot. Nagyon megnyugtató érzés.:)
  • GABOR16 #8
    Magyaroknak ajánlom a bluu-t :)
    bluu.hu
    szerintem jó google pótló :)
  • WilliamMcKinley #7
    gyak az aoltól és a yahootól másztak át, a googlenél ez nem is hír értékű egyelőre
  • Dluinet #6
    A Bing a magyar keresésekben gyenge, először otthon szeretnének nagyobb részesedést elérni nem a magyar piacon.
  • stain #5
    Hogy mászik rá a gépedre? Minden igyenes telepítőben benne van a bing toolbar, úgy mint a google toolbar?