HENT hírlevél

Több százezer mobiltelefon-akkumulátort hívnak vissza

Mintegy 470 ezer készüléket érint az a termék-visszahívási akció, amelyet egy felújított BlackBerry telefonokat forgalmazó cég kezdeményezett az Egyesült Államokban. A visszahívásra égési sérüléseket okozó hamis akkumulátorok miatt van szükség.

Önkéntesen hívja vissza mintegy 470 ezer darab készülékét az amerikai Asurion, miután kiderült, a cég által felújított és értékesített BlackBerry készülékekbe hamis akkumulátorok kerültek. A hamisítványok a bejelentés szerint hajlamosak a túlmelegedésre, így tüzet és égési sérüléseket okozhatnak. A céghez két panasz érkezett a hamis akkumulátorok ügyében, amelyek a vásárlók kezén okozott sérülésekről, továbbá autóülésen és kanapén keletkezett kisebb égésnyomokról számoltak be.

Az Asurion közlése szerint az érintett készülékeket 2004 márciusa és 2009 októbere között értékesítették. Az MSNBC beszámolója szerint a visszahívás az adott időszakban eladott minden felújított BlackBerry készüléket érint. Az Asurion kéri azokat a fogyasztókat, akik 2009 novembere előtt náluk vásároltak BlackBerry-t, hogy biztonságuk érdekében ne használják tovább a telefont, hanem lépjenek kapcsolatba a céggel, amely az akkumulátorok bevizsgálása után vállalja a hamisítványok kicserélését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!