Napi Online

A Blackberry betört a kínai piacra

A Research in Motion engedélyt kapott az általa fejlesztett BlackBerry készülékek kínai forgalmazására, ezzel betört a világ legnagyobb mobiltelefon-piacára.

A kanadai Research in Motion (RIM) nyolc éves csatározás után kapott végül zöld utat Pekingtől a telefonálásra éppúgy, mint e-mail írására és fogadására alkalmas készülék forgalmazására. A RIM a legnagyobb kínai mobilszolgáltatóval, a China Mobile-lal fogott össze a BlackBerry kínai terjesztésére - áll a BBC cikkében. A hírek szerint a BlackBerry augusztusban kerül majd a kínai üzletek polcaira, bár a cég már eddig 5000 előrendelést kapott.

Üröm az örömben, hogy az amerikai hatóságok vizsgálatot indítottak a cég részvényeinek opciós szerződései ügyében. Egy tavasszal lefolytatott informális belső ellenőrzés során fény derült a RIM részvényeinek 1997-es elsődleges kibocsátását követő egyes opciós szerződések visszadátumozására. A vizsgálat ellenére a RIM ázsiója nem csökkent, hiszen a BlackBerry iránti kereslet töretlen. A cég bevételei az év első 3 hónapjában megtízszereződtek, a korábbi év 18,4 millió dollárjáról 187 millió dollárra szökve fel.

A félév végére mintegy 9,2 millió előfizetővel rendelkező vállalat szemében az egyetlen szálka a múlt héten piacra dobott - és az első héten rekordméretű eladásokat produkáló - Apple termék, az iPhone lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Acheron #1
    "A Blackberry betört a kínai piacra" hát vigyék őket börtönbe