MTI

Neten támadják az online alkuszokat

Három internetes biztosítási alkusz közösen lép fel az őket érő túlterheléses támadás ellen - közölte a Netrisk, a CLB és a Praeventio.

Ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést azok az internetes biztosításközvetítők, amelyeknek internetes portálját kedd óta rendszeres túlterheléses támadások érik. A támadás időben egybeesett a 2008. évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjak meghirdetésével, amelyeknek kalkulációját az autósok jelentős hányada az adott társaságok oldalain végzi. A támadás kedden reggel 8 órakor a netrisk.hu ellen indult. Mint Haraszti Zsolt ügyvezető az MTI-nek elmondta, ők a Nemzeti Nyomozó Irodánál tettek feljelentést és újabb szerverek beállításával vélhetően csütörtök reggelre elháríthatják a támadást.

A Netrisk, a CLB és a Praeventio szerdán, azután döntött a közös fellépésről, hogy világossá vált: a külső támadók által indított akció nem csupán egyes szolgáltatókat érint, hanem több on-line biztosításközvetítő cég működését is azonos módon akadályozza. Remélik, hogy a hatóságok és az internet szolgáltató társaságok segítségével sikerül gyorsan felderíteni a támadások forrását. Az ilyen jellegű akciók során a rendszerek adatbiztonsága sértetlen marad. A DDoS támadás célja ugyanis nem az adathalászat, hanem az, hogy a támadó rejtett programokkal megfertőzött számítógépek segítségével képes legyen egy időben olyan nagymértékű adatáramlást előidézni a szolgáltató szervere felé, ami annak lelassulását vagy akár lefagyását is okozhatja.

A biztositás.hu nem szerepelt a közösen fellépő társaságok között. Rácz István ügyvezető az MTI-nek elmondta, hogy szerdán a megszokott 3 ezer látogató helyett 40 ezer kereste fel a portáljukat. Ez az alkusz csak délután "nyitott ki" a jövő évi kgfb díjakkal, de eddig nem tapasztalt rendellenességet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • raingun #2
    hát már itt tartunk...
    Remélem börtön lesz a jutalma, ha kiderül egyáltalán.
  • selekta #1
    hm.....