Napi Online

Jobb online kötni a kötelező biztosítást

Az átszerződésre rendelkezésre álló egy hónap sok kötelezettséget ró az ügyfelekre.

Miután október 29-én a tarifák megjelentek két napilapban, a gépjármű-üzemeltetőknek ki kell számolniuk saját díjaikat és ki kell választaniuk a jövő évi legmegfelelőbb biztosítót. Átszerződés esetén a régi biztosítónak el kell küldeni a felmondást, amit a biztosító december elsejéig meg kell, hogy kapjon. Mivel az ügyfélnek kell igazolni a levél megérkezését, érdemes időben és ajánlottan feladni a küldeményt. Ezután december 31-éig szerződést kell kötni az új biztosítóval, ahová a január 1-jétől számított 90 napon belül el kell küldeni a régi biztosítótól kapott bónusz-igazolást. Bár elvileg a 90 nap letelte után is kérhető a bónusz elfogadása, adminisztrációs okokból érdemes lehet idejében intézkedni.

Sok fejfájást lehet megtakarítani, ha az ember alkuszcégeken keresztül köti meg a szerződést. Az alkuszok ugyanis gyors díjkalkulációt végeznek, átvállalják a szerződésfelmondás és szerződéskötés fáradalmait, valamint bónusz-igazolásunkat is eljuttatják új biztosítónkhoz. Különösen gyors az adminisztráció online szerződéskötés esetén. A díjkalkuláció után egy alkuszi megbízást és egy biztosítói felmondó levelet kell aláírva elfaxolni az alkuszhoz, aki ezután minden teendőt elvégez és emailben értesít a megbízás teljesítésének részleteiről.

Fontos lehet az online szerződéskötés annak a tükrében is, hogy az emberek az első héten inkább díjkalkulációt végeznek, és a tényleges szerződéskötés a legtöbb esetben az utolsó hétre marad. Az online cégek pedig még november 29-én is elvállalják a szerződés felmondását és új szerződés megkötését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!