Napi Online

Már több mint 4500-an a komáromi Nokia gyárban

A Nokia a mobiltelefon-gyártási kapacitás növekvő igényeinek hatására 1998-ban döntött úgy, hogy Magyarországon mintegy 100 millió eurós zöldmezős beruházásba kezd.

Magyarországot és a komáromi régiót kedvező földrajzi helyzete, kiépült infrastruktúrája és jól képzett munkaereje miatt választották. Komáromban 2000-ben készült el az első mobiltelefon, és az azóta eltelt időben 2004-ben megtörtént a gyár bővítése. 2006 novemberében elkészült a 300 milliomodik mobiltelefon, és jelenleg is folyik egy beruházás, melynek eredményeként egy új logisztikai központot hoznak létre a jobb vásárlói kiszolgálás érdekében. Timo Kahelint, a Nokia Komárom Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük a gyárban dolgozók lehetőségeiről, a munkakörnyezetről.

- Mi a komáromi gyár sikereinek titka?
- Jelenleg több mint 4500 Nokia-alkalmazott dolgozik a komáromi gyárunkban. Tennivaló van bőven, hiszen világszerte egyre többen, több mint 900 millióan használnak Nokia készülékeket, így meg kell felelünk vevőink igényeinek. Munkánk alapja a Nokia értékeire támaszkodó Nokia-kultúra, ami meghatározza hozzáállásunkat, munkamódszereinket. A munkamódszerek két fontos eleme a csapatmunka és a folyamatos fejlesztés-fejlődés. Hiszünk abban, hogy gyárunk és a vállalat sikere a jól képzett, lelkes munkatársaknak köszönhető, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy munkatársaink a munkahelyükön is jól érezzék magukat.

- Mit tesznek azért, hogy - az ön szavaival élve - munkatársaik "jól érezzék magukat"?
- Dolgozóinknak szakmai fejlődési lehetőséget, magas színvonalú munkakörülményeket, versenyképes jövedelmet és vonzó kompenzációs csomagot ajánlunk. Fontos az is, hogy munkatársainknak megadjuk a lehetőséget, hogy megteremthessék az egyensúlyt munkájuk és magánéletük között. Ezt úgy próbáljuk megvalósítani, hogy munkatársaink egyéni és időben változó szükségleteit figyelembe véve alakítjuk dolgozói programjainkat és szolgáltatásainkat.

- A dolgozói elégedettség esetében nem elhanyagolható szempont a vállalati juttatási rendszer. Milyen feltételeket kínálnak komáromi gyár dolgozóinak?
- A Nokia versenyképes díjazást kínál alkalmazottainak egy rugalmas, globális struktúrán keresztül, amely figyelembe veszi az eltérő és folyamatosan változó üzleti és piaci körülményeket, valamint az alkalmazottak igényeit is.

A munkatársainknak kínált teljes kompenzációs csomagunkat a magyar munkaerőpiac igényeihez igazítottuk, és több elemből tevődik össze. Része természetesen az éves versenyképes alapfizetés, ösztönzők, jutalmak és olyan juttatások is, mint például a munkatársak munkába és hazaszállítása vagy a cafeteria-rendszer.

Szeretném még hozzátenni, hogy aktívak vagyunk a helyi közösségi életben is. A komáromi kórházat orvosi műszerekkel támogatjuk; közösségi önkéntes programunk - a Make a Connection, Kapcsolódj be! - részeként a Komárom Élettér Egyesület részt vett a KÖZÖD hazai önkéntes napon, április 14-én. Az esemény keretében megtisztították az erdei ösvényeket és szemetet szedtek. És végül, de nem utolsósorban a Helping Hands belső önkéntes programunk részeként munkatársaink részt vesznek különböző helyi közösség támogató akciókban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!