Berta Sándor

Nyelvtanulás mobiltelefonnal

A kínai emberek immár a Nokia mobil készülékeivel is tanulhatnak angolul: a finn mobiltelefon-gyártó cég nyelvtanulási szolgáltatást indított Mobiledo néven.

A beruházással a Nokia erősíteni szeretné a kínai gazdasággal való kapcsolatait, de egyúttal a nyelvtanulás a közelgő olimpia miatt is jó befektetési lehetőségnek tűnhet a helyi lakosok szemében. Ugyan a szolgáltatás jelenleg csak és kizárólag Kínában elérhető, azonban a vállalat nem zárta ki, hogy amennyiben beválik, más országokra, illetve nyelvekre is kiterjesztik.

A miniatűr nyelvlexikonok letöltéséért a Nokia 26 dollár centet kér el, a tananyagokat többek között a New Oriental Education & Technology Group, a világ egyik legnagyobb angol nyelvtanfolyamokat kínáló cége állította össze. Az egyes fájlok hozzáférhetők szöveges és hangfájlok formájában is. Előbbiek az angol nyelvtan és az írás megtanulását, utóbbiak pedig a helyes kiejtés elsajátítását segítik.
A kínai nyelvtanulási piac értéke 2010-re a Lehman Brothers befektetési bank előrejelzése szerint elérheti akár a 3,9 milliárd dollárt is, így nem csoda, hogy a Nokia minél nagyobb szeletet szeretne kihasítani ebből a tortából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!