Specker Balázs

100 megabites Bluetooth 2008-ra

A WiMedia Alliance ultraszélessávú technológiája szolgál az új generációs Bluetooth alapjául. A vezetéknélküli technológiát elsősorban audio és video tartalmak otthoni közvetítésére használnák.

A Bluetooth Special Interest Group (SIG) minden akadályt elhárított a következő generációs Bluetooth elől, amely mintegy százszor gyorsabb lesz a jelenlegi verziónál. "A Bluetooth technika új nemzedéke megadja a nagy adatmennyiségek összehangolásához és átviteléhez szükséges sávszélességet, ráadásul a hordozható eszközök, multimédiás kivetítők és tévék nagyfelbontású audió és videó alkalmazások igényeinek is megfelel" - áll a Bluetooth SIG sajtóközleményében.

"Az UWB technológiában rejlő lehetőségek feltárása után hoztuk meg a döntést, ami hűen tükrözi tagjaink igényeit. Célunk támogatóink UWB és Blutooth befektetéseit segíteni és megfelelni a vásárlóik által támasztott nagy sebességigényeknek" - fogalmazott Michael Foley, a Bluetooth SIG vezérigazgatója a BetaNews oldalán.

Az új szabványra épülő Bluetooth eszközök első darabjai várhatóan 2007 utolsó negyedévében jelennek meg, 2008 elejére pedig a tömegpiacon is debütálna az vezetéknélküli technológia. Több különböző protokoll - köztük a Certified Wireless USB, a Bluetooth, a Wireless FireWire és a Wireless IP - is a WiMedia megoldásaira épül.

"A vásárlók egyre nagyobb sávszélességet igényelnek mobil, szórakoztatóelektronikai és kommunikációs eszközeikhez" - nyilatkozta Stephen Wood, a WiMedia Alliance elnöke és az Intel UWB technológiai szakértője a vnunet.comnak. "A Bluetooth SIG és a WiMedia között létrejött megállapodás révén, a Bluetooth SIG gyártóközössége - többek között az Intel, a Microsoft, a Sony és a Nokia is - olyan nagysebességű megoldáshoz juthat, amely mögött átfogó hálózat áll" - tette hozzá Wood.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #1
    Vezetéknélküli Wireless antiwire technolódzsik-szuperszonik