Dojcsák Dániel

LG Migo: babamobil 7 éves kor alatt

Ugyan nem ez az első próbálkozás a telefónia piacán egy gyerekeknek szánt telefon bevezetésére, de most először tolják meg komoly marketinggel is az ilyen készüléket. Az LG valószínűleg úgy látja, a penetrációból már csak a csecsemők hiányoznak.

A Migo ötlete nyilvánvalóan arra épül, hogy legyen egy könnyen kezelhető, kicsi és vicces kinézetű mobiltelefon, amihez nem kell tudni olvasni, csak nyomkodni kelljen, így könnyedén elárasztható vele minden óvoda. A fiatalkori sajátosságokat is figyelembe vették, így természetesen lehetőség van a kimenő hívások korlározására. A gyártó szerint menő kinézete van a mobilnak, ezért a kicsik mindenhová magukkal fogják majd hurcolni. Ugyanakkor váratlan fordulat, hogy se kamera, se mp3-lejátszó nincs a készülékben, ami azért merőben csökkenti piacképességét. Ára valószínűleg versenyképes lesz, hiszen a monokróm kétsoros kijelző sem fogja megdobni az árát.

Méreteit tekintve a korosztálynak megfelelő, kicsi, 9,2 x 4,6 x 2,2 cm és mindössze 69 gramm. A színe fekete és neonzöldszerű, ami a kis szörnyecskefej-kialakítással együtt mindenkit megigézhet, beleértve a gyerekeket is. A készülék igazi specialitása mégis a gombsorban rejlik: két gomb a hangerő szabályozásra, négy gyorshívásra, egy gomb vészhívásra és egy-egy hívás fogadásra és elutasításra. És ennyi.

Mivel a célközönség nem tud még olvasni, ezért SMS-funkcióra nincs szükség, és nem is kell, hogy mindenféle számokat tudjanak hívni, tehát a teljes értékű gombsor felesleges. A számbevitelre egy érdekes rendszert dolgoztak ki: az 1-es gomb egyszer lenyomva az 1-es, kétszer a 2-es, háromszor a 3-as és így tovább. Betűknél pedig ugyanígy, csak egy gombra hat betű van osztva. Nem lesz viszont szükség a megszokásra, hiszen mindössze négy telefonszám rögzíthető a készülékben.

További meglepetés lehet a GPS-funckió. A két antenna láttán elsőre azt hiheti bárki, hogy csak dizájn, de igazából az A-GPS-rendszerhez való kapcsolódást biztosítja. Alapból ez a szolgáltatás nem elérhető, de amennyiben a mobilszolgáltató aktiválja ezt, akkor válhat igazán népszerűvé az aggódó szülők körében. Az oviban előre megjósolható veszekedések elkerülése végett háromféle színben és három különböző hordszíjjal kerül forgalomba a gyerekmobil.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GG #32
    Én mobilokat adok el. Ha tudnátok milyen Hüle szülök vannak el se hinnétek. Nálam a legfiatalabb 9 éves volt, persze anyuci vette; és mi volt az? Hát az se volt kutya, tavaly júliban egy Shine ami 70 valahány ropi volt. :S
  • enkido #31
    rinyagép... építs időgépet, menj vissza, légy vidám

    én jól elvagyok itt

    A cikkhez... akárki akármit mond nekem tetszik.
    Fasza fasza.
    Ennyi :D
  • Meszesán Imre #30
  • caprocorno #29
    Szia Hegyikecske! Abban is van igazság, amit te írtál, valóban felnőttünk mi is telefon nélkül, sőt gyerekülés nélkül is, meg allergia gyógyszer nélkül is, mert az akkor nem kellett. De könyörgöm, azt azért látni kéne, hogy más világ van, mint akkor, mikor mi voltunk gyerekek. Igenis szükség van a korhoz illeszkedő eszközökre, mégha ezt nehéz is megemészteni:)
  • caprocorno #28
    Szia Höfee:) Megszóllítva érzem magam, ezért válaszolok. Tök fer volt tőled, hogy úgy kezdted, nem vagy szülő, ezt így kell csinálni egy fórumban:) S még abban is igazad van, hogy mikor felgyullad a ház, nem valószínű, hogy első dolga lessz, hogy engem hívjon, de egyrészt azt az 1 % esélyt is meg kell neki adni, másrészt azért egy gyerekkel nem csak olyan gond lehet, hogy ég a berendezés körülötte:) Én akkor is hasznosnak tartom, és ha akkora lenne még a gyerekem, hogy nem tudná kezelni a normál mobilt, azonnal vennék neki:)
  • Tetsuo #27
    A szülő megveszi a gyereknek, majd elcseréli vele a PDA-jára mer ahhoz a gyerek úgyis jobban ért. :)
  • myl0 #26
    "egyrész téleg buziság, a különc kölöknek mobil, másfelől ebben a rohanó, kegyetlen világban ahol gyerekrablás,gyermekpornó, stb..-.-"
    ez a mobil ez ellen qrvára nem véd (az elrabló eldobja a telefon a csába és b*szhatja mindenki a gps-t meg a többi sz*rt), 15 éve is voltak ien dolgok mégis megvoltak az akkori 5-6-7 évesek sőt még a felnőttek is mobil nélkül, jobb is volt az az idő :(
  • Tomalak #25
    Teljesen kész az az orszàg :) Egyre tutibb hogy soha nem fogok oda menni nem mintha eddig akartam volna :)
  • Falatka2003 #24
    Miért? Azoknak pont elég a négy telefonszám:
    1. a titkár(nő)
    2. a könyvelő
    3. az ügyvéd
    4. az orvos.

    Középen meg a segélyhívó gomb.
  • duke #23
    Nagyon laza lenne,mondjuk egy bank igazgato szal ki a 20 milkos mercibol,fel millios oltonyben,es egy ilyenen telefonal.:)