Berta Sándor

Már kapható az első, gyerekeknek készült mobiltelefon

Akinek eddig kétsége volt, az megnyugodhat, mivel most már a fiatalabb korosztály tagjai sem maradnak mobil készülék nélkül.

A Firefly Mobile mobiltelefon-gyártó cég gondolt egy merészet és piacra dobta az első gyerekmobilt. A terméket elsősorban a 8 és a 11 év közötti gyerekeknek ajánlják. A készülék mérete 88x44x20 mm, mindössze 60 grammot nyom, és kifejezetten úgy tervezték, hogy beleilleszkedjen a kicsik kezébe.

A Firefly Mobile igyekezett a gyermekek kedvében járni. Tizenkét csengőhangot, hét választható háttérszínt és öt animációt tárolt el a telefon memóriájában. Az eszköz előlapján mindössze öt gomb van, ezek közül kettő a szülők telefonszámának közvetlen tárcsázására szolgál. Külön biztonsági rendszer is található, egy PIN-kód akadályozza meg, hogy a csemeték túl nagy költségekbe verjék magukat és korlátlanul telefonáljanak. A rendszer csupán huszonkét telefonszám hívását teszi lehetővé és ellenőrizhető, hogy a gyermek nem kívánatos személyt vagy telefonszámot még véletlenül se tudjon felhívni.


A készülék készenléti ideje 205, a maximális beszélgetési idő 6 óra. A beépített lítium-ion akkumulátort nem lehet cserélni, ezáltal megkérdőjeleződik a telefon esetleges hosszú élettartama is. A Firefly Mobile által piacra dobott termék az Egyesült Államokban 99 dollárért kapható, és az ár egy SIM-kártyát és harminc perc ingyenes beszélgetési időt tartalmaz. Ez a konstrukció azonban így meglehetősen drágának tűnik.

A gyerekek számára kifejlesztett termékek és szolgáltatások piaca egy új terület, amelyre most kezdenek igazán felfigyelni a mobiltelefon-gyártó cégek és a mobil szolgáltatók. Nemrég például a Disney jelentette be, hogy létrehozza a Disney Mobile leányvállalatát. Kérdéses azonban, hogy az új termékek iránt a gyerekek részéről mennyire lesz érdeklődés, hiszen a szülők eddig is megvették számukra a felnőtteknek gyártott, nem is olcsó elektronikus pórázként is funkcionáló készülékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tigerus #35
    elég vicces ez a számomra de az ötlet nagyon joés táláló!!!!!
  • pepe003 #34
    vegyen a gyerekének téglát :D Már látom a tvshop reklámban :D
  • jefferson83 #33
    Gyerekeknek majd törhetetlen telefon készül. A telefon nem törik össze, de kiválóan össze lehet törni vele bármi mást :)
  • Troppauer #32
    "A beépített lítium-ion akkumulátort nem lehet cserélni, ezáltal megkérdőjeleződik a telefon esetleges hosszú élettartama is."

    Elobb megdoglik az allando strapatol :)
  • Hegyikecske #31
    BAZZEG! itt senki nem látja amit én írok? Mintha ezt fejtettem volna ki én is a #21ben...
  • jefferson83 #30
    "Nagyapáink például lábbeli nélkül is felnőttek, a mi lábunkra meg már cipőt adtak szüleink - mert megtehették. Ma így van ez a mobillal." Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy én nem a fejlődés ellen vagyok. Véleményem szerint ez nem fejlődés (mármint mobil a GYEREKNEK), a cipő az volt.
  • jefferson83 #29
    Még utoljára valami: Nehogy tévedésbe essünk ez nem a gyerekek biztonságáról szól és nem a kapcsolattartásról (ami persze evidens lenne), hanem a lehúzásról és pont. A piac kezd telítődni tehát alternatívákat kell keresni ennyi. [szerintem]
  • Mr_Rob #28
    Ilyen apróságokon ne akadj le. Adnak hozzá egy kábelt és egy kis progit, vagy a sim kártyát beteszi az ember egy másik telóba és felmásolja rá.
    Szerintem nem lenne halott töltet egy ilyen telefon, de egyik legnagyobb erőssége lehetne az ára, ami viszont igen borsos. Jó benne, hogy pici, meg hogy korlátozza a hívásokat rendesen. Cserélhető akku meg felesleges lenne, nem hinném, hogy sokáig használnának egy ilyen telefont.
    Mindenesetre nagy merészség belevágni egy ilyen dologba, és nagy lehet vele bukni.
  • SirMaci #27
    Csak azt nem tudom elképzelni, hogyan gépelik bele a telefonszámokat? Mert számbillentyű az nincs rajta, viszont telefonkönyv billentyű az igen.
  • snorbi #26
    Azért az "öt billentyűzet" az nem kevés :)