Berta Sándor

Június végén megszűnik a Windows 2000 támogatása

Néhány héten belül, egészen pontosan június 30-án lejár az egyik legstabilabb operációs rendszernek tartott Windows 2000 hivatalos terméktámogatása.

A hivatalos általános terméktámogatás lejárta érinti mind a Windows 2000 Professional, mind pedig a Windows 2000 szerver változatait. Aki azonban a továbbiakban is szeretne termék­tá­mo­gatást kapni a Windows 2000 operációs rendszerhez, az a pénzbe kerülő ún. kibővített támogatást választva hozzájuthat ehhez. Ez maximum további öt éves időtartamra, vagyis 2010-ig szól. Amennyiben a Windows XP Home és XP Professional, valamint a Windows Server 2003 operációs rendszer utódjának számító Longhorn és Longhorn Server kódnevű operációs rendszerek a tervezettnél később jelennének meg, úgy a kibővített terméktámogatás időtartama is automatikusan megnő.

Öröm az ürömben ugyanakkor, hogy a Microsoft továbbra is közzé fog tenni biztonsági javításokat és frissítéseket a Windows 2000 Professional és a szerver változatú operációs rendszerekhez. Ezek a kibővített terméktámogatás végéig ingyenesen hozzáférhetők lesznek. Ezek a javítások előreláthatóan 2007 közepéig a Windows update-funkció segítségével lesznek letölthetők, később pedig a felhasználóknak manuálisan, a Microsoft weboldaláról kell majd letölteni ezeket.

A redmondi óriáscég jelenlegi álláspontja szerint azonban nem készül 5-ös javítócsomag a Windows 2000 egyetlen változatához sem és az Internet Explorer internetes böngésző 7-es változata sem fog futni a Windows 2000 alatt. Ugyan 5-ös javítócsomagot a Microsoft nem fog kiadni, ám az amerikai vállalat tájékoztatása szerint a 4-es javítócsomag óta megjelent összes biztonsági javítás elérhető lesz egyetlen csomagban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mittu #44
    esküszöm én is meg akartam kérdezni!!:D
    de utánalesek...
  • fie #43
    Nézzen már légyszi valaki annak utánna, hogy egy szoftver, amihez nem adnak támogatást, kell-e fizetni. És hogy "abandoware"-nek számít-e.
  • mittu #42
    2 gép van itthon, egyiken xp, másikon 2k. 2k-es gép kerek 3 évig futott hibátlanul, az első szopás pornópopup (nem, nem én néztem:) volt, innentől megállíthatatlanul jött a szar. Nem volt mese, reinstall...
    Most kezdte 2. életét, eddig 5 hónapos, hibátlan, sp4 fent.
    ennyi.

    valaki írta, 98 támogaása 2001-ben megszűnt. Nos nem, 2006ig kitolták a közfelháborodás miatt. Remélem 2k alá is tesznek még néhány évet, mivel valóban faja kis rendszer ez.
  • DOT #41
    Ez vashibát jelez... De tény, hogy az SP-ket fel kell pakolni rá. Amúgy szvsz semmi gond se a 2000-rel, se az XP-vel, se a 2003-al. Maximum kicsit tanulni kell hozzájuk...
  • asysoft #40
    Én anno használtam Win2k-t egy P1-esen, s az NFS-ek kivételével nem találtam olyat, ami nem ment. (Egy dolog nem tetszett, h lassan állt fel.)
  • BiroAndras #39
    Az benne a vicc, hogy sok helyen még a vadiúj többprocis szerverekre is 2K-t tesznek.
  • lck #38
    SP4 rajta volt ? Anélkül télleg gagyi.
  • Hegyikecske #37
    Hmm nekem a 2000 rohadtul nem vált be (itthoni használatra) komolyan mondom annál még a 98 is jobb volt, mer ennek a 2000nek amíg fennvolt mindig volt valami baja!!! Hol az active desktop hiábáját jelezte hol hol be se jött a háttér ahhoz akkor már hozzászoktam h egyből 2 hibaüzenettel indított, de hogy semmi játék nem futott rajta az már túlzás volt, ezt talán csak a ME tudta überelni h. ismerősöknél, sulikönyvtárban stb vhogy mindig azt láttam h folyton lefagy...
    Szal az xp a legjobb, sp2vel talán mondhatni az eddigi legjobb winfos! Ezzel ha jól megcsinálod nincsen semmi baj, kicsit emberközelibb, és nekem nagyon teccik a Kutya az officeban!!! (segéd) :)
  • Drawain #36
    Akkor legalább vinnék lejjebb a w2k árát, de úgyse fogják...
  • ttt ttt #35
    -Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha nem csak a hibajavításokra tartassz igényt, akkor + pézt kell perkálnod Billinek, durván ennyi.

    -Ha most stabil, nem jelenti azt hogy holnap nem találnak benne vmilyen eddig fel nem fedezett hibát, amire hirtelen keletkezik is vírus, féreg , etc és oda a stabilitás.

    - Drivereket általában gyártók írnak,íratnak az az ő jóságuk, hogy milyen op.-hoz.

    - Mindenkinek szíve-joga.