Franczy

Hamarosan itt a Windows 2000 SP 3

A világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégeként nyilvántartott Microsoft különböző források szerint mostanság már az utolsó simításokat végzi a Windows 2000 operációs rendszer hibáinak javítására hivatott legújabb szervizcsomagon. Ezen források tudni vélik, hogy a Windows 2000 Service Pack 3 számos rendkívül fontos biztonsági frissítést fog tartalmazni, ezenkívül pedig több száz különböző hibát is kijavít majd a 2000 februárjában napvilágot látott operációs rendszerben.

Szakértők szerint a Windows 2000 harmadik szervizcsomagját minden érintett felhasználónak érdemes lesz beszereznie és számítógépére feltelepítenie, már csak azért is, mert ez a harmadik csomag olyan javításokat is tartalmazni fog, melyeket a Microsoft eddig nem tett külön-külön is elérhetővé. A lassabb internet eléréssel rendelkezőknek egyébként nem lesz egyszerű a friss szervizcsomag internetről történő letöltése, ugyanis a csomag hossza meg fogja haladni a 150 MB-ot. A Windows 2000 Service Pack 3 egyébként egyész pontosan a következő Microsoft operációs rendszerekre lesz telepíthető: Windows 2000 Professional, Windows 2000 Server, Windows 2000 Advanced Server, Windows 2000 - Server Appliance Kit. A szervizcsomag hossza a frissítendő operációs rendszer pontos típusától, illetve a telepítés módjától függően változhat.

A Windows 2000 harmadik szervizcsomagjának fejlesztési munkálatai a legnagyobb rendben haladnak, vagyis a fontos javításokat tartalmazó csomag korábbi terveinknek megfelelően még a nyáron napvilágot fog látni - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Jim Cullinan, a Microsoft Windows szoftverekkel foglalkozó részlegének egyik vezető termékmenedzsere, aki azonban a Windows 2000 Service Pack 3 pontos megjelenési dátumával kapcsolatban egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Mint ismeretes, a Microsoft a Windows 2000 előző, Service Pack 2 névre keresztelt, 101 MB-os javítócsomagját a tavalyi év májusában jelentette meg, a Windows 2000 Service Pack 1-et pedig nem sokkal a Windows 2000 megjelenése után, egész pontosan 2000 júliusában adta ki a redmondi cég. A Windows 2000 harmadik javítócsomagja kapcsán egyébként a Microsoft hangsúlyozza, hogy esetében nem egyszerű hibajavításokról van szó, hanem egy olyan csomagról, mely jelentős mértékben képes a számítógépes rendszerek általános biztonságát növelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #12
    Köszi, az jó lenne, mert én még ott tartok, hogy ehhez biza nem lesz SP (legalábbis az eredeti nyilatkozatok között mintha ezt olvastam volna még nagyon régen)

    Egyébként az új SP azt hiszem csak valami "Unique Identifier" számot fog tartalmazni, amivel - elvileg - el lehet érni, hogy másolt verziókat ne lehessen használni (???) vagy valami ilyesmi... persze valószínűleg ez a terv is hasalni fog, úgyhogy nem hiszem, hogy bárkinek aggódni kellene :)
  • zer0 #3
    Ha ugy kepzeljuk el a szamitogep memoriajat mint egy szalagot amin egymas utan sorakoznak a bitek, akkor lehet "hossza" egy programnak/adatnak. ;-)

  • Yfel #2
    A W2Kre mondta a Microsoft, hogy olyan tuti, hogy nem is terveznek hozzá javítócsomagot a kiadás után ugye?

    ;)

    PS.: Ha már a cikkben található hibákról beszélünk, akkor a szervízcsomagnak nem hossza van hanem mérete.
    Amúgy a cikk ok ;)
  • Laci73 #1
    Hello Franczy!
    Tetszik hogy sokszor így kezded a cikket: "A világ legnagyobb ..." A világon a legnagyobb az a SZU volt, mégis megjárta :))) Amúgy a cikk ok.