Gyurkity Péter

Lezárul a Windows 2000 korszak

A Microsoft szóvivője bejelentette, hogy nem jelenik meg újabb javítócsomag a Windows 2000 operációs rendszerhez, ehelyett inkább összeállítanak egy a korábbi javításokat magában foglaló utolsó frissítést.

A redmondi cég szerint ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyebben és gyorsabban frissítsék az operációs rendszert, és elkerüljék a javítócsomagok telepítésénél előforduló kényelmetlenségeket. "Az összefoglaló frissítés jobban alkalmazkodik a felhasználók igényeihez, mint a korábbi javítócsomagok, ezért nem látjuk szükségesnek egy újabb javítócsomag megjelenését. Az SP4 tehát az utolsó a Windows 2000-hez megjelent javítócsomagok sorában" - indokolta a döntést a szoftveróriás egy magas rangú tisztségviselője.

A vállalat weboldalán megjelent információk szerint a frissítés a következő év közepén várható. "A döntés a vásárlók körében végzett felmérés után született. A legtöbben azt kérték, hogy biztonsági szempontból tegyük lehetővé a Windows 2000 operációs rendszer egyszerű és gyors frissítését, és csökkentsük a teszteléshez szükséges minimális időt" - adja tudtunkra a GYIK lista egyik új bejegyzése.

A vállalat egyelőre nem hozta nyilvánosságra az összefoglaló frissítés részletes listáját, de egy korábban elhangzott nyilatkozatban a vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy minden olyan javítást magában foglal majd, amely az SP4 megjelenése és az összefoglaló frissítés véglegesítése között készül el. A frissítés feltelepítéséhez éppen ezért tehát elengedhetetlen az utolsó javítócsomag futtatása.

Elemzők szerint a Microsoft döntése ellenére a vállalatok egy része továbbra is a 2000 márciusában megjelent operációs rendszert használja majd, nem beszélve azon felhasználókról, akik továbbra sem hajlandók az újabb operációs rendszerekre váltani. Bár a tervek szerint az úgynevezett mainstream támogatás júniusban megszűnik, a bővített támogatás egészen 2010 végéig a vásárlók rendelkezésére áll, amit a vásárlók egy része minden bizonnyal igyekszik kihasználni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • h4x0r #17
    Ha megmondod, mi kell, akkor korulnezek, hatha megis van.
  • BiroAndras #16
    Nem csak a régi gépek okoznak gondot. Mi az új tartományvezérlőnkre is 2K-t raktunk, mert a 2K3-hoz kliens licenszeket* is kellett volna venni, ami kb. 2 milla plussz kiadás. És ennyivel nem tud többet a 2K3. Az előzőn egyébként NT4 volt, szóval így is hatalmas előrelépés.

    * tudom, hogy c-vel kell írni, de szarok rá.
  • Mage #15
    Engem már csak a nemlétező hangkártya-driverem tart vissza a linuxtól.
  • eke #14
    Sajnos, ez van. Ha tetszik, ha nem alapon. A fejlődés megállíthatlan. Emlékszem, hogy fújtak akkoriban a W95-re, később meg az XP-re. Mindkettő megállta a helyét. Lehet szidni de amíg jobbat nem találnak ki addig ez van. Legfeljebb átállunk a Linuxra...( megpróbáltam már egyszer-kétszer de, rá kellett ébredenem, hogy még van mit tanulnom..
  • Yv@n #13
    Ha nem akarod megérteni amit írtam, akkor nem is fogod :)
  • blakshep #12
    vagy mondjuk kitalálnak remek új hardware szabványokat és elfelejtenek 2k-hoz drivert írni. Kellenek a rossebnek a beszélő kutyák, gémkapcsok, meg varázslók.
  • mireez #11
    ehh... X program nem fut majd y év múlva neki w2k-n? de nagy gond...
  • nemcsakfeel #10
    kényszerítést értsd: az adott előző oprendszeren már nem hajlandó futni egy új progi, amivel esetleg dolgozni kéne. lol-e?
  • RpPRO #9
    "rákényszerítsék"? :DD Ott allnak az ajtoban es dorombolnek vagy mi? Ne csinald mar. Aki nem akar, nem fejleszt. lolka
  • Yv@n #8
    Igenám, de egy egyszerű dolgozó akinek megfelel a mostani, nem vágyik jobbra újabbra, szeretné használni tovább a régit, és nem akarja, hogy rákényszerítsék a fejlesztésre, ha neki tökéletesen megfelel az ami éppen nála van.